Kedy ste zaviedli kašu ako 3. príkrm?

malinajahoda
18. sep 2018

Ahojte dievčatá, dcérka je od narodenia na UM. Má reflux. Má skoro 7 mesiacov. Na odporúčanie pediatričky som ju začala prikrmovať v uk. 5. mesiaci. Už mám aj kúpené kaše - pohánková, pšenová, kukuričná, ryžová. Bez lepku. Našla som tu aj príspevky spred 2-3 rokov, ale chcela by som niečo aktuálne. Budem vám veľmi vďačná.

tyelde
18. sep 2018

U nás sa začína kašou, tak mala ako prvé jedlo kašu v 5m...

ukulela
18. sep 2018

@malinajahoda ja som na veceru kase nedavala nikdy. koncil dlho mliekom, potom veceral "obedne menu" a podobne. kasu u nas skor na desiatu, s ovocim ... tiez ako si pisala - pohanka, kukurica, ale aj spaldova, ja som davala v poho aj lepok uz v 7m, a to som zacinala s prikrmami od 6, lebo bol kojeny. (mala som tie kase od Ravity myslim, kedy tedy som z nich smrcla na zahustenie aj do zeleninovej polievky, pripadne som kasu "nadstavila" bielym jogurtom, malou lyzickou kyslej smotany, kozieho, ovcieho jogurtu, ...)

malinajahoda
autor
18. sep 2018

@tyelde takže si dala kašu skôr ako zeleninu? A všetko je ok? Nemali ste žiadne problémy?

tyelde
18. sep 2018

@malinajahoda áno, to mi bolo odporučené lekárom, tu proste majú iný systém... Dokonca aj ovocie mala skôr ako zeleninu... Nič jej nie je

malinajahoda
autor
18. sep 2018

@ukulela v tom sa zhodneme. Tiež nechcem dať kašu na večeru, ževraj je ťažká na žalúdok. Mám v pláne tak doobeda. Lebo moja malá takisto obeduje ešte o 17hod 🙂. Co sa týka jedenia, aký ste mali režim?

stanislavicenka
18. sep 2018

Pohankovu nrchaj na neskor. Tak od 1.5 roka. Taky maly zaludok to nevie spracovat. A celkovo, ohladom stravy pozri stranku cojediazdravedeti.sk

malinajahoda
autor
18. sep 2018

@tyelde a kde tu? 🙂 myslíš inú krajinu? Áno, všade sa inak robí.

malinajahoda
autor
18. sep 2018

@stanislavicenka to som nevedela. A ja už kúpila celý balík. Pohánka je ťažšie stráviteľná? Práveže som myslela, že keď je bez lepku, tak to bude ok.

ukulela
18. sep 2018

@malinajahoda no rano mlieko, potom dopoludnia (10/11 ako vyslo) vlocky/kasa/jogurt/vyziva/ovocie, alebo neskor aj rozok/chlieb. dalsi chod mlieko, obed niekoedy az okolo druhej/tretej a potom mlieko a podvecer na veceru bud zvysok z obeda, alebo nieco take. za tym uz len opat uz len mlieko. zaspaval neskor, ale teda aj dlhsie potiahol do rana ... hlavne jedlo som striedala - 1x zltok (so spenatom/batatom, ...) 1x daka strukovina (cervena sosovica) 1x ciste bezmasite a zvysok masite - teda maso mal 4x do tyzdna. max 5.
ja som davala aj pohankovu - ale nikdy nie vela, len tak - aby poznal chut (mne pohanka nechuti) - alebo ju pomiesala ku spaldovej, kukuricnej, ....

renatka100
18. sep 2018

@malinajahoda pri oboch detoch som zaviedla kasu v stvrtom mesiaci, potom zeleninu a ovocie a maso a zltok. Obe su v poriadku.

tyelde
18. sep 2018

@malinajahoda hej vo Švédsku...

momoika
19. sep 2018

@malinajahoda nam pediatrickka vysvetlila zavadzanie prikrmov takto: Najprv jeden druh zeleninky 3 dni, potom zmenit druh zeleninky 3 dni papat, potom dalsi a dalsi, potom dat už dva druhy zeleninky, potom tri, potom pridat masko -kuracie/ morčacie/kraličie vo velkosti vlašskeho orecha. Potom dalej vaječny žltok. Ked si prejde tymto, prejst na ovocie. Nedava sa prve, pretože si zvykne na sladku chut a moze odmietat zeleninku - a to je rovnako z kašičkami. Su aj neochutene. Ale až ked pekne fiči na prikrmoch, potom večer neochutene kašičky/ ochutene. V podstate, že ak jej nestači mliečko už vecer. Takto budeme my postupovat. Inak vacsina nedava kašičky a ked ano, tak az ako posledne..

thoughtfulweirdo
19. sep 2018

Ja som dala kašu ako prvý prikrm v 5 mesiacoch, lebo som ju potrebovala zasýtiť na noc. Bruško nebolelo, všetko ok 🙂 netreba sa až tak striktne držať tabuliek, tie máš všade iné. Skôr na dieťa pozeraj.

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@renatka100 a kedy si začala s príkrmami? Miešaš kaše s mliekom alebo s vodou?

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@tyelde vo Švédsku sme boli s mužom robiť. Kašu robíš s mliekom alebo s vodou? Neviem či kojíš alebo ste na UM.

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@momoika takto som to aj ja zavádzala moja ako píšeš. Každú jednu surovinu som skúšala poctivo 3 dni a keď som ich mala odskúšané, až potom som ich miešali. Už prikrmujem vyše 2 mesiacov. Ale s tými kasami som na vážkach 🤔. Neviem či s mliekom alebo s vodou, či miešať s ovocím alebo to dávať samotné.

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@thoughtfulweirdo ved práve. Ale keď mojej malej stačí mlieko večer. Ďalšie mlieko si pýta až nad ránom. Miešaš kaše s mliekom? S vodou? Pridávaš ovocie?

renatka100
1. okt 2018

@malinajahoda iba s vodou mlieka ma dost aj mimo toho. Miesam tam obcas aj vyzivu, podla toho ci ju jedol cez den alebo nie. Kase davam vzdy bud rano alebo hodinu pred spanim. Zacala som hned po ukoncenom 4 mesiaci.

thoughtfulweirdo
1. okt 2018

@malinajahoda Tak skús kašu na olovrant, alebo s ňou ešte teda počkaj, ak jej stačí mlieko 🙂 moja pije UM, takže kupujem kaše rovnakej značky a podľa návodu robím buď s mliekom alebo s vodou, ovocie nepridávam, lebo jej chutia aj také samotné.

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@renatka100 ďakujem 😉. Takže s vodou. Ja som to skúšala, ale na chuť to nie je Boh vie čo. Ako to chuti tvojmu malému?

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@thoughtfulweirdo áno aj my sme na UM. Ja som kúpila kaše z tej zdravej výživy. A tie sú chuťovo nič moc. Tie instantné sú určite lepšie, sladšie. Či by som na začiatok nemala tiež takéto skúsiť. Akú máte značku?

renatka100
1. okt 2018

@malinajahoda znacky dm bio, topfer, holle, hipp. Dietatu vobec nevadi ze nemaju ziadnu chut. To je pre nas ale ked este nic nezakusilo tak vude chitit aj to uvidis. Ked nie kedna tak druha.

thoughtfulweirdo
1. okt 2018

@malinajahoda Ja dávam od Hami, ale určite v takýchto instantnych je viac "bordelu", takže ak chces ísť takou zdravou cestou, možno nejakú špaldovú alebo psenovu, pohánkovú, isto ich je viacero 🙂

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@renatka100 aha, takže nedavas 1 značku ale obmieňaš to? Takže to sú mliečne a pridávaš len vodu.

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@thoughtfulweirdo ako som písala v príspevku, tak mám 4 druhy. Uvidím ako jej zachutia tieto zdravšie, a keď tak skúsim instantné. Ďakujem 😉.

tyelde
1. okt 2018

@malinajahoda no moja už má 2 roky, od roka je všetko to čo my 😂 a kašu som robila podľa návodu, ak tam bola voda tak voda... Čo väčšinou bola... A bola dojčená dovtedy... Aj tak voda

renatka100
1. okt 2018

@malinajahoda nie su mliecne su ciste a zarabam ich s vodou

ukulela
1. okt 2018

@malinajahoda ja som do roka miesala s vodou (kojila som a UM som miesat nechcela ...) davala som pohankovu, kukuricnu, spaldovu, .... ochutila vyzivou/jogurtom - aj ovcim, kozim/bananom/jablkom/hruskou/ .. to, ze tebe nechuti, neznamena, ze dieta nezje. ono nevie, ze na krupicu je fajne maslo a skoricovy cukor. kym ho to nenaucis, bude jest bez toho 🙂

malinajahoda
autor
1. okt 2018

@tyelde
@renatka100
@ukulela
Ďakujem vám dievčence, budem skúšať pomaly. Uvidím ako sa chytí. Keď tak ovocie pridám. 😙