Kedy ste začali s prvými príkrmami?

nikoleta17
24. mar 2020

Ahojte kedy ste zacali davat vasmu dietatku prve prikrmy?? A s cim ste zacinali?? Kupovali ste aj detske vyživi či ste vsetko varili doma???

zuzkaa1991
24. mar 2020

Väčšinou sa zacina od 4mes. A zacina sa.najprv.zelezina a az potom ovocie, naprv.jednozlozkove.kazdy prikrm sa podava 3dni pre zistenie reakcie zacina sa s mrkvou a menej naduvacie zeleniny, ja som osobne kupila "hotove"jedla.len dvakrát aj tie skoncili v kosi takže je zdravšie variť doma

asia83
25. mar 2020

@nikoleta17 Môj štvormesačný netušil, čo má s tým v ústach robiť. Ja neviem prečo už od štyroch mesiacov. To nevie, že to má prehltnúť. Keď mal cca šesť mesiacov, tak pekne prežúval. Výživa kupenská, do toho banán a klasické pomleté piškóty. Tie zeleninovo-mäsové gebuziny z obchodu mi nechcel. Teraz je všetko čo my. Placky, kašu zemiakovú, briošku s maslom a domácim lekvárom, mäso s mierou, všetko čo jeme mu dávame pomaličky.

vmatuscinova
25. mar 2020

@nikoleta17 pozrite stranku pediatrickej spolicnosti - ich komora, je tam super brozura na stiahnutie k prikrmom, tusim to suvisi s projektom 1000dni

adamadent
25. mar 2020

Moja kojena. Začínala som v 5 mes 15 dní. Prvy prikrm tekvica. Dala by som prvý zemiak ale mala vtedy sople tak mi Dr povedala ze radšej nie zemiak koli škrobu... Tak som dala prvú maslovú tekvicu, o tri dni mrkvu.... Kupne masovo zeleninové prikrmy jest nechcela mne samej to smrdelo... Skúsila som iba dva krát keď sme boli mimo domu.

vecnastudentka
27. mar 2020

Ja som takmer výhradne kojila do 8 mesiacov. Napriek tomu, že som babo tak dlho takmer výhradne kojila (od 6 mesiacov sme dávali po lyžičke mrkvičky, počkali dva dni, potom znovu, potom zemiacik, jabĺčko... Ale vždy tak jednu-dve lyžičky, viac nebolo bábo ochotne zjesť a zvracalo z toho), tak krásne priberalo, v pol roku malo viac ako 10 kg. Snažím sa mu variť z čerstvých potravín, ale mám kúpené aj výživy od HiPP a kašičku a tu máme každý večer. Výživy papame iba keď nám dôjdu čerstvé potraviny ako brokolica, zemiačiky, mrkvička, porik a tak... Chodíme teraz v čase koronavirusu do obchodu len keď je to nevyhnutné. Ale je s tým úplne ok.