Ahojte maminky. Zaujímalo by ma, kedy ste začali s prvými príkrmami u plne dojčených detí a čím ste začali. Mrkvičkou? Len popučenou, či ste pridali aj svoje mliečko? Malý bude mať o pár dni 5 mesiacov, viem že u dojčených detí sa s príkrmami začína od 6 mesiaca ale kedže chodím externe na VŠ a malého nechávam s tatinom, bolo by pre mňa oveľa jednoduchšie, keby mu v čase mojej neprítomnosti mohol dať nejaký príkrm, pretože mlieko z fľaše mu dávať nechcem. A obyčajne keď sa vrátim zo skúšky, malý je už hrozne vyhladovaný. Myslíte že by sme od vianoc mohli začať s nejakým príkrmom? Ukončený 6 mesiac bude mať 17.januára 2012. Ďakujem za odpovede 🙂
my sme začali od štyroch mesiacov, malá bola plne kojená, samozrejme nedávali sme plné dávky, len na ochutnanie pár lyžičiek, normálne sa rozjedla až od ukončeného šiesteho mesiaca a s papaním nemá absolútne problém, teraz má rok a zje všetko čo nezje ju 😀 a okrem toho ešte kojíme stále aj pred jedlom aj po jedle kedykoľvek v priebehu dňa a aj v noci niekoľkokrát
Začala jsem v pátém měsíci mrkví, pak bramborem, smíchané s mým mlíkem...krom toho, že jsou v té době střeva nejlépe připravena na přijímání alergenů, v tom hrálo roli právě i to, že chodím na VŠ a chtěla jsem aspoň jedno kojení nahradit papáním...ale to se mi povedlo asi až tak za měsíc a půl... 🙂 však on ti Malý dá najevo, jestli už je připravený na papání...zezačátku stejně spapá pár lžiček a bude mu to stačit...v šestém měsíci jsme pak začaly zavádět lepek... 🙂 tak hodně úspěchu při papání! 🙂
tak my sme na prikrmoch od 4 mesiaca,kludne mu mozes dat uvarenu mrkvicku ,k tomu mozes pridat zemiacik,neskor karfiol,petrzlen,brokolicu,kalerab....Na zaciatok mu to rozmixuj 😉
my sme tiež začali od štvrtého mesiaca. skúšali sme mrkvičku a zemiačky, ale tým plula a smiala sa tak som jej potom kúpila výživu, čo je od štyroch mesiacov a tá jej chutila o dva dni už chcela aj polievočku. teraz už papká všetko 🙂
Tak pri prvej kocke som zacala prikrmovat v 7.mesiaci a bola plne kojena.Teraz planujem tiez tak.
Pride mi neprirodzene pchat do dietata prikrm ked este ani nevie sediet. 😅
A uz vobec nechapem ze pred 4 rokmi sa odporucalo prikrmovat v 6. mesiaci kojene a dnes uz v 4.tom mesiaci 😅
Preto budem pocuvat svoj materinsky instinkt a sama vycitim kedy chce moje babo aj nieco ine ako mliecko.
A budem sa vyhybat roznym mliecnym a nemliecnym kasam.Tie babylove, nutrilon a ine. Ked tak kvalitne obilniny samozrejme ze po zaradeni lepku.
my sme zacali ked mal malinky 5 a pol m., podobne ako vam vychadza..kvoli migrene som mala malo mliecka v ten den, tak som mu rychlo dala prvu mrkvicku (rozmixovanu) s troskou mojho mliecka..od hladu nemal cas vymyslat a pekne papa doteraz....presli sme zeleninkou, dnes som pridala uz aj trochu ryze..za chvilku budeme ovocie skusat..mliecko uz na obed nepyta.nahradilo sa obednajsim prikrmom..malinky este sam nesedi, papa v jedal. stolicke (mierne zakloneny)..
ahoj. zacala som, ked mal maly 5,5 mesiaca. uz si hrozne pytal a pritom som mala mlieka dostatok 🙂
inak, ako vsetci pisu, ze na zaciatok im dieta zjedlo lyzicku dve mrkvicky, tak moj zrut hned 150ml 😅
od piateho mesiaca som mu davala hocikedy len trosku na lyzicke ochutnat, takze sa pomalicky nenasilne ucil ako pracovat s jazykom. ked som potom zacala naozaj prikrmovat, tak nemal ziaden problem.
cize kludne mu daj kusok z mrkvicky aj teraz, aby si videla ako bude reagovat, to mu nema ako uskodit. upar ju, rozmixuj a daj mu len tak z prsta alebo kusok na lyzicke.
vyborna stranka, kde najdes vsetko o prikrmoch je tu : www.kojeni.net
drzim palce aj so skolou a nech idu prikrmy bez problemov 🙂
aj my sme začali prikrmovať od cca piateho mesiaca bol plne kojení 🙂
Malú som začala prikrmovať až od ukončeného šiesteho mesiaca. Začali sme samozrejmä zeleninou, Teraz už papá aj ovecie, jogurty. Veľa toho zo začiatku nespapala, ale postupne to je lepšie. Zatiaľ jej všetko mixujem, nemá ešte ani jeden zúbok. A viem, že je to náročné, ale ani ja som malej nedávala mlieko z fľaše, ona nechytí cumel, ani v nemocnici, tak mala pár dní hadičku cez nosí do bruška. Ak som jej chcela dať odstriekané mlieko, tak som sa "trápila" lyžičkou, keď bola menšia, tak striekačkou. Tiež som toho názoru, že sa netreba ponáhľať s príkrmami, aj keď to je asi niekedy jednoduchšie. Tak držím palce 🙂.
Lekárka mi kázala od 5mesiaca.. Spočiatku len opatrne, jeden deň mrkva, druhý zemiak, samozrejme uvarené... Kaše - tie v prášku, no a mäsko som začala dávať asi okolo 6a pol mesiaca..
Mne presne hovorila lekárka čo a kedy na každej poradni a toho som sa držala, len už si to presne nepamätám..
Ale prikrmovať som začala od 5mesiaca, takže už môžeš..
zacali sme od 7 mesiacov..
malu som zacala prikrmovat ked mala 5.5 mesiaca, skusali sme aj tie kasicky od nestle co su od ukoncenheo 4 mesiaca a postupne zeleninku alebo troska vyzivky,ale naplno sme zacali az po 6.mesiacoch a prestala som kojit pred dvoma mesiacmi a mala ma dnes 2 roky a 1 mesiac 😉
možeš začať, ja som nastúpila do práce na 4-5hod ked mal malý 4,5mes. mliečko chcel iba z prsníka, nijako ináč. takže najprv mi musel muž nosiť na kojenie ale od 5,5mes. sme začali s príkrmami, vtedy si už veľmi vyžadoval jedlo, ked nás videl jesť. papal najprv zeleninku, potom som pridala ovocie, masko, ryžu, žltok... od 7.mes lepok- obilniny ale večernú kašu až v 8.mes. teraz už papá skoro všetko,iba tento mesiac začal aj trochu piť z pohára tekutiny, ale inak stále mm
pozri temu tu na konikovi:
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/prve-pri...
kludne môžeš začať s prírmami.
ja tiež chodim do školy a ked som kojila, som si odstriekala a dala do flaše. malá nechcela, ale ked bola hladná tak jej nič iné neostalo len sa napit. 😉
skús dávať aj čajík do flaše (ako náhrada mliečka)
a už teraz sa ti bude ovela lepšie študovať ked dostane tuhy príkrm a čajík. mlečko si dá ked prídeš domov. moja malá ma o chvílku rok a ked prídem zo školy tak sa tak strašne teší na mlieko až sa trasie 😵 😵
ahoj kludne mozes zacat..moj maly je tiezn plne kojeny a prikrmujem ho od 4.mesiaca...chcela som trosku viac pockat ale uz si to ziadalo...kludne mu uvar mrkvicku vo vode a potom rozmixuj,aj s troskou vody...na prvykrat spapa len par lyziciek a potom ho este nakoj...po par dnoch pridaj zemiacik,potom kalerab,brokolicu,karfiol,tekvicu...uvidis co mu bude chutit 🙂