Kedy ste začali prikrmovať?

sandrita_v
28. dec 2022

Ahojte.
Odkedy ste zaradili prikrmy u svojho dietatka?
Moja dcerka ma dnes 4 mesiace a 5 dni. S prikrmom sa ma vraj zacat od 6.mesiaca, svagrina mi ale povedala, ze kludne mozem s prikrmovanim zacat pomalicky uz aj teraz.
Dakujem.

petra7797
28. dec 2022

@sandrita_v ja som tiež začala okolo toho 4 mesiaca zo zeleninou takže kľudne 😊😊

petamich
28. dec 2022

hoc detom plne na MM sa udajne odporuca v 6M ale kedze nas maly extra priberal, kazala nam pediatricka zacat cca. v 4.5M tak tak nejako sme zacali - tvrdila sice, ze to aj 1-2 mesiace potrva kym sa rozje ale to asi nepoznala nasho jedaka 😂

natalala
28. dec 2022

@sandrita_v ak je kojena, tak vobec sa nemas preco ponahlat. Ja som zacala ukoncenym 5 mesiacom a tiez iba preto, lebo ked nas videla jest, tak mlaskala a bola zvedava, ale cca do toho roka bola jej strava stale v drvivej vacsine mlieko.

sandrita_v
autor
28. dec 2022

@natalala nekojim 🙂

zuzka102
28. dec 2022

Začala som približne ukončeným 5.mesiacom. Bola na MM aj UM, tak pol na pol.

siska53
28. dec 2022

@sandrita_v
Svagrina je pediatricka??

Kedy zacat prikrmovat zavisi od toho, ci je dieta dojcene, nedojcene alebo len ciastocne dojcene. A to, kedy mas zacat ti povie pediatricka tvojho dietata.
Neviem, co sa vsetky zeniete do prikrmovania. Traviaca sustava potrebuje cas a zbytocne ju zatazovat niecom, co telo dietata nepotrebuje?

matkahelka
28. dec 2022

@sandrita_v zacala som presne v ukon.5 mesiaci. tiez som si povedala, ze pomalicky zacneme ochutnavanim a u nas to skoncilo tak, ze od tretieho prikrmu mala doslova srotuje vsetko. nepoznam take, ze "ochutnat". ona kazdu novu potravinu, vsetko, cely prikrm zjedla. aktualne ma rok a sice je malicka a utlucka, ale smejeme sa, ze zje viac ako jej pubertalna sestra.

matkahelka
28. dec 2022

@siska53 vobec to nezavisi od dojcenia/nedojcenia. je to mytus. mam pediatricku s dlhorocnymi skusenostami a ta mi povedala a dokonca dala do ruky aj letak od Sloven.pediatrickej spol., ze prikrmovat sa ma vtedy, ked dieta javi zaujem o jedlo bez ohladu na dojcene/nedojcene.

angel993
28. dec 2022

@sandrita_v riaď sa svojím dieťaťom. Ak javí záujem o jedlo, naťahuje sa za tvojim jedlom, zaujíma ho čo máš na tanieri, tak by som skúsila. Prvé prikrmy sú len o tom že dieťa ochutnáva, spoznáva nové chute. Stačí pár lyžičiek.
Ja som začala prvé dieťa prikrmovat keď malo 4,5 mesiaca, lebo pediatricka kázala. Teraz má 3,5 roka a doteraz sa trápime s jedlom. Nehovoriac o tom, že do roka zjedol maximálne 3 lyžičky na obed. Mladšie dieťa som začala prikrmovat až ako 6,5 mesačné, keď som videla že má záujem o jedlo a doteraz papá bez problémov, s výnimkou choroby.

poslednepogo
28. dec 2022

@sandrita_v 5,5 mesiaca

cyberk
28. dec 2022

Preber to s pedi, kedze ta ma tvoje babo na starosti a nie svagrina 🙂 od ukonceneho 4 mesiaca sa moze zacat, nezalezi ci je dojcene alebo nie, kazda mamka si robi po svojom ;)

natalala
28. dec 2022

@sandrita_v aj tak by som este pockala ak pekne prosperuje a pribera, neodmieta mlieko, tak naozaj sa nie je kam ponahlat.

minesasubu
28. dec 2022

My sme začali keď mal malý 4 a pol mesiaca to bolo prvého decembra celý tento mesiac budem dávať zeleninu na nový rok dostane rožok a potom pridám mäso a neskôr ovocie

kris_tin257
28. dec 2022

V prípade že dieťa je plne kojene začína sa od 6teho mesiaca s tým že mesiac max dva sa dáva ochutnávať aby sa dieťa pomaly zoznamovalo s alergénmi, my sme dávali oblizovať jablko napríklad alebo uhorku a podobne

beata_k
28. dec 2022

Zeny, pomaly s tymi prikrmami. Detom ledva skoncia koliky a prask ho tam zemiak. Chudak creva.

login1234
28. dec 2022

Zacali sme v 6m. Bola dojcena