Kedy ste začali dávať prvé príkrmy nedojčeným deťom?

helen334
31. aug 2022

Kedy ste začali dávať prvé prikrmy nedojcenym bábätkám. Aké ste zvolili a ako ste začínali? Ďakujem

andrea_82
31. aug 2022

my asi v 5-tom mesiaci. Začali sme zemiakom zmiešaným s umelým mliekom, niečo ako zemiaková kaša. Odporúčam začať zeleninou, je menej sladká. Keď začneš sladkým ovocím, deti potom niekedy už zeleninu nechcú.

beata_k
31. aug 2022

@helen334 4,5 mesacnemu. Zemiak.

snehulak77
31. aug 2022

4 mesiace, mrkva ☺️

nina004
31. aug 2022

@helen334 4.mesiac a pár dní. Začínali sme mrkvou prvé tri dni.

lienka.7
31. aug 2022

@helen334 prvej asi po 7 mesiaci, odmietala mi najskôr. Nesilila som to. Druhej v 5 tom mesiaci, ona je jedak ako hrom🙈 mne doma varene a mixované pokrmy nechceli, ma som kupovane od hami. Tie spraskali vzdy na posedenie. Boli to tekvica, teľacie, kuracie, morčacie vzdy s niecim. Zelenina, ryža, zemiak...

domka222
31. aug 2022

@lienka.7 to jedli len kupované? Ja som dnes dala malej prvý krát kúpené a to som mala výčitky svedomia, že som nestihla urobiť čerstvé 🙈😃

lienka.7
31. aug 2022

@domka222 biomatky ma tu ukamenuju🙈🙈🙈
Ale ano, vylucne kupované a vylucne hami. Ine mi nechceli. Prvá milovala tie teľacie mixy, ine ani spočiatku nechcela.
Ci som urobila ja, alebo muz, proste to odmietali. A to som ešte špeciálne kvoli nim kupila aj ten parný varic🤦‍♀️🤣

domka222
31. aug 2022

@lienka.7 ja som dala tiež dnes ten teľací a na počudovanie zbúchala ho celý 🤭

helen334
autor
31. aug 2022

A ako len na obed a postupne pridávať aj ráno a večer či?

bluemoon24
31. aug 2022

@lienka.7 vis co, ja mam znamou a ta malou, ktera proste sni jen kupovane hipp. Ona se snazila ji vyvarovat, mixovala, mackala, ale proste bez uspechu, takze bio nebio, kdyz se jinak neda, tak co 🙂
@helen334 ja jsem zacala v 5. mesici, kdyz uz byl maly fakt nastvany, ze my jime a on nemuze. Postupne jsem zacala jednodruhovou zeleninu, pak dalsi, pak mix, atd. Nasledovala desiata - ranajky - olovrant. Veceri zatim jeste nedavam. Kukni na ig peknepapkaj - tam je tolik inspiraci, ze nebudes vedet, co driv varit 🙂

helen334
autor
31. aug 2022

@bluemoon24 A môžem dať aj hrášok či ten neskôr aby nenaduval?

helen334
autor
31. aug 2022

Ja tiež nevidím nič zle na tých kupovaných prikrmoch,tiež som ich obzerala v obchode

snehulak77
31. aug 2022

Tie kupované prikrmy sú v takej kvalite, že takú zeleninu ani nekúpiš, takže výčitky nie sú na mieste. Len teda, nie sú najlacnejšie 😂😂

bluemoon24
31. aug 2022

@helen334 ja jsem dala hrasek v 7m, malemu ale nevadi nic zatim 🙂

lady_hurts
31. aug 2022

@helen334 4,5 mesiaca a začínali sme mrkvou. Hrášok sme dali v 6 mesiaci a v pohode.

lienka.7
31. aug 2022

@bluemoon24 no ja som dnes mojej skúsila dat bio z DM a teda zjedla 3 lyžičky a potom poopluvala ma tym🙈🙈🙈
A pozrela na mna ze ci mi šiši🤣🤣🤣
Cize som jej potom zohriala jej "klasiku".
Od hippu ma rada tie sladké ovocne piškóty s niecim (neviem presne😊). To tak mlaska ze az. A potom tie marhule, tiez tusim je to hipp.

lienka.7
31. aug 2022

@helen334 ja tiez nie. Potom jej ešte kupujem tie Nestlé coko a vanilka "jogurty". To tiez miluje😊

bluemoon24
31. aug 2022

@lienka.7 rozumim 😅😅 ja mam nastesti jedlika, ktery nad jidlem moc nepremysli a proste ji. Meli jsme trochu problem s ovocem ze zacatku, to moc nechtel, tak jsem tomu dala 2 tydny bez a pak jsem zkusila znova a bylo po problemu. Ja nejsem ten typ, co by do deti tlacil jidla, ktere jim ocividne nechutnaji. Necham zkusit, nechce tak neji a dostane neco osvedceneho. Jasne urcite ho nenecham jist sladkosti a tak, ale vyslovene do neho neco tlacit, to ne. Ja sama jsem jako mala dost veci nemela rada a nikdo me do nich nenutil.