Kedy ste začali dávať deťom jogurty?

maruska1001
21. apr 2020

Ahojte, kedy ste začali dávať deťom jogurty alebo prípadne pribináčik, dráčik, termix? Ďakujem za odpoveď 🙂

brigit8
21. apr 2020

@maruska1001 smotanový jogurt od 10 m. A tie čo ste vymenovala, tak od 2 rokov aj to výnimočné. Jogurt si doma vyrábam a pridávam do neho domáci džem.

pribinak
21. apr 2020

Jogurt od 8. mesiaca, biely smotanový neochuteny, napr. Zvolenský
Pridávala som postupne kúsky ovocia, pomlete ovsené vločky, podrvenu piskotu,
Pribinacik, dračik, termin až od roka. Sú pomerne sladké, mastnej a ťažké na trávenie

jeliz59
21. apr 2020

Jogurty od 8 mesiaca...smotanové najlepšie aktivia Zvolenský....(,to nám odporučila dr) biely smotanový s domácim džemom....potom príchute jahoda marhuľa vanilka taká klasika postupom ako bol starší sa chute pridávali...a ešte mohol už aj v tomto veku kyslo mliečne výrobky napríklad maškrtko,copačik....čo sa týka tvarohu ten je vhodný až od 1 roka...
Ale už aj pred tým papal jogurty od 6 mesiacov od značky Nestlé a puding od nich sú to určené výrobky pre deti od 6 mesiacov

sunny8
21. apr 2020

Po roku až ..

sense
21. apr 2020

Od nejakejo 8-9 mesiaca biely smotanovy, ziaden ochuteny ani nic typu.pribinak

berny800
21. apr 2020

Smotanovy biely od roka. Pribinacik, termix atď. nikdy.

blumie
21. apr 2020

Jogurty biele od 8m, ovocne od 10m. Pribinak a termixy som zatial nedavala a ma 17m.

elumina
21. apr 2020

@maruska1001 mala skoro 7 mesiacov. Jogurt matyldu.

alinka183
21. apr 2020

My od 9 mesiaca papame biely bio jogurtik

belllinka
21. apr 2020

@elumina Matylda nie je jogurt, skor tvarohovy dezert

hettinka
21. apr 2020

@maruska1001 pravý zdravý 3,5% jogurt (najčastejšie doma robený, ak sa mi nechcelo, tak nejaký neochutený, hollandia, alebo obyčajný bliely) od 8 mesiaca. Na ochutenie neskôr ovocie, domáci džem.
pribinák, termix nie je jogurt, ale smotanový príp. tvarohový krém, to až ďaleko po roku.

evkao
21. apr 2020

Biely neochuteny (zvolensky, hollandiu) cca od 8.mesiaca, a tieto jogurty ma najradsej doteraz , termixy, pribinacik, dracik, ten neskusil doteraz, proste ich nechce 😀 maly ma 3 a stvrt roka

bagadka16
21. apr 2020

V 7. – 8. mesiaci sa môže podať jogurt. Začíname nesladeným, ľahko stráviteľným bielym jogurtom (nie smotanovým), najlepšie aj s probiotikami. Vyberáme taký jogurt, čo má kratšiu dobu spotreby (ideálne do 21 dní) a neobsahuje prídavné látky... viď.: https://mamaaja.sk/clanky/babatko/kedy-zaviest-...

dadus_ka
21. apr 2020

Ja po roku. Termix som este nedávala a ma 15m.

simca06022011
21. apr 2020

moja mala najradsej banovecky smotanovy s bananom :DDD domaci mix... od cca 10m sme davali

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tramtada31
21. apr 2020

Biely jogurt v 9 mesiaci a tebou spomínané som dietatu nedala nikdy, lebo sú to nezdravé umeliny, čo nejem ani ja.

stanislavicenka
24. apr 2020

Jogurty some Dala az po Roku, kedze some one details dojcila. A kupujem stale iba biely, bud hollandia, alebo znacku milko. Termix, pribinacik some nekupila, ani nekupim, nejem to ja.
Inak taketo dezerty na zaklade s tvarohom, az of 2 rokov, kvoli traveniu