Kedy ste začali dávať deťom bravčové mäso?

zuzana1985
11. jan 2012

Ahojte. Chcela by som sa opýtať od kedy ste začali dávať deťom bravčové mäso? Ďakujem

sima4
11. jan 2012

Kľudne môžeš dať už od 7-8 mesiaca 😉

babulka123
11. jan 2012

ja som davala asi od 9 mes.. ak si dobre pamatam.. ked si zoberies chuducku panenku alebo kare tak sa to da.. ale pliecko alebo stehno by som nedavala.. to je moc mastne

anjelicek26
11. jan 2012

Moct mozes od pol roka, s prvym mäskovo - zeleninovym prikrmom. Nas ale bravcove este nemal,teda dva pokusy boli - al rozhryzt to nevie, takze len pozuje a vypluje, u nas doma su len ryby, hovädzie a hydina.... bravcove vobec nekupujeme...

yvetulka
11. jan 2012

ja nedavam vobec, mne pocas tehotenstva zacalo smrdiet a tak ho nejejm doteraz, ale v skolke im davaju. kdesi som raz citala, ze dieta od troch rokov moze sa stravovat ako dospelak, tak ja by som bravcove maso osobne davala az od troch rokov, vzhladom na obsah tuku, okrem toho sa mi nezda absolutne vhodne a vyzivne pre dieta, obsahuje totiz aj po odstraneni vsetkeho mastneho 50% tuku.

ginger_fox
11. jan 2012

ja sa priznam, ze prvykrat som synovi dala bravcove az ked mal rok. Ale bude to zrejme aj tym, ze doma bravcovinu velmi nekupujeme. Skor som zastanca hovadzieho masa, hoci ja osobne velmi masova nie som 😉

kaviju
11. jan 2012

Ja som osobne začala malému dávať na skúšku bravčové od asi 10 mesiacov,hoci som si hovorila že je to ešte skoro ale keď som si prešla hlavou ako kuracinu dokážu nadopovať pre rýchlejší rast tak som ani veľmi už nad nerozmýšľala jedine nad tým ktoré mäso je "zdravšie",a takisto ma presvedčilo aj to že pokým nemáš materskú minimálne 500 eur tak sa k dobrej teľacine´,jahňacine či zajačie tak ľahko nedopracuješ

anelehka
11. jan 2012

ja asi tak od roka,ale len kare,napr.na stave s mrkvou... 😉

mirkita
11. jan 2012

asi od 10 mesiacov....ale skor prilezitostne nez pravidelne...najcastejsie ma kuracie a morcacie

barchee
11. jan 2012

ja som dala v 1-roku...ale dávam bravčové príležitostne....viac má zajaca, kura a morku 😉 zajo domáci, kura z domáceho chovu a morku zatiaľ z obchodu 😉

poleva
11. jan 2012

po roku,bravčová panenka je u mojich naj 🙂

pimpulienka
11. jan 2012

Ja malo, taktiež papame kuracie, morčacie a kraličie..

milankovazuzana
11. jan 2012

Bravčové masko by malo dieťatko podľa pediatrov papať až od ukončeného 12.mesiaca, našla som to aj v brožúrke pre miminka od Nestlé v tabuľke o zavádzaní potravy.Ostatné druhy maska môžeš dávať od ukončeného 6. mesiaca.My sme mali menej želiezka v krvičke, takže nám kázala pani doktorka papať masko už od uk.4. mesiaca./hlavne hovadzie/

edie63
11. jan 2012

Ja som dala, ked dcera mala nejakych 13 mesiacov, ale to len kvoli tomu, ze nejeme bravcove, tak ma ani nenapadlo kupovat ho. 🙂 Inak by som dala mozno aj skor.

krtica11
11. jan 2012

mi sme najskor llen kuracie a morčacie a asi od 1 roku občas bravčove najradšej ma polievku z haluškami 🙂

lea132
11. jan 2012

Ja som este nedala,tak najskôr asi od 3 rokov,ked jej ho dajú v škôlke:-P

seginiatko
12. jan 2012

Ja som sa docitala tiez , ze az od 3 rokov, ale dala som jej nedavno, uz mala rok aj par tyzdnov. Bravcove velmi nekupujeme, skor kuracie a morcacie, kralicie -stale ked chcem kupit tak nemaju ☹( Ja nie som masova, zato mala slecinka a manzel zjedia masko aj za mna 😀

lia09
12. jan 2012

ja ked som sa pytala pediatricky ze co moze papat od jedneho roka,tak povedala ze vsetko.A ked vsetko tak vsetko,aj bravcove aj neviem ake

nasta197
12. jan 2012

od 8 mes. podla vlastného uváženia 🙂 aj hovädzie sme dávali aj zajačie
ked som povedal doktorke povedala že smelo 🙂

tosomja
12. jan 2012

Odkedy som začala prikrmovať mäsom 🙂 Striedala som - kuracie, bravčové, hovädzie, králičie, morčacie...všetko zaradom 🙂

happy8051
12. jan 2012

od roka

mircalla
13. jan 2012

16 mesiacov, ale mozes od roka

henulienka
13. jan 2012

na radu hematologičky bravčové aj hovädzie od 5. mesiacov

jasminet
13. jan 2012

asi od 10 mesiaca, prilezitostne som jej urobila kare. dovtedy hydinu, telacie-hovadzie, zajaca...

svetielkoand
13. jan 2012

po 8. mesiaci - chude bravcove (kare, panenka)

irsina83
13. jan 2012

ja nedavam ale to je asi preto, ze ani ho nekupujeme...davam malej file, lososa, halibuta, zajaca, jahnacie, telacie, hovadzie, kuracie a morcacie...ale papala uz aj kare u nasich 🙂 a mame 21mes 😉

majci007
11. apr 2017

Ahojte, názory na to kedy čo bábätku dať sa rozchádzajú /týka sa to aj smotany,jogurtov/a iných surovín- jedál/...čítala som viacero brožúrok...a všade bolo inak napísané malá má teraz už 11. mesiacov....rozhodla som sa jej ponúknuť aj bravčové...keď jej bude chutiť tak budem dávať každý týždeň 1 krát, ale ak jej nebude chutiť nebudem ju nútiť a skúsim o mesiac.... 😀
kuracinu neznáša.... ale ostatné mäská má rada teľacie,jahňacie a hlavne morčacie a králičie mäsko
😀

lorela
20. apr 2017

Bravčové mäso nie je vhodné pre niekoľkomesačné deti. Vhodnejšie je uprednostňovať mladé mäso, čiže teľacie, jahňacie a nie tučné mäsá, preto radšej morčacie, zajac, domáce kuracie.

eliskapa
20. apr 2017

Deti pred tretim rokom zivota jedia sladkosti ale maso sa boja dat 😀