Ešte by som sa rada opýtala, či varíte alebo ste varili prvé príkrmy v dojčenskej vode, alebo normálnej. ďakujem za každý príspevok 🙂
priklanam sa k nazoru, ze radsej obycajnu vodu, tiez som nepouzivala dojcensku, ale prevarala som do roka - aj viac, co sa tyka masla, davala som asi uz skor s pecivom, smotanu az po roku.
varim v normalnej vode a aj vodu pije cistu z vodovodu, neprevarenu uz od pol roka... a masielko pridavame od 7 mesiacov, nakolko mal v krvicke menej tukov, tak sme pridali, samozrejme nie ziadne velke mnozstva, len tak trosicku obcas do zemiackov a podobne
zivocisne Maslo sa da zaradit okamzite pri zavedeni prikrmov,je jedno ci sa da do prikrmu olej,alebo zivocisne Maslo,podstatne je,ze je to tuk,kedze vit. a miner. su rozpustne /vstrebatelne len v tukoch,smotana by sa mala zaradovat po roku,kedze jej travenie je zlozitejsie a ma väcsiu mieru zatazenia ladvin... varenie v dojcenskej vode je len biznis 😉
Dojcensku vodu som nikdy nepouzivala-vyborny reklamny tah,ako dostat zo starostlivych rodicov prachy,naco kupovat nieco,co mas najkvalitnejsie doma?A maslo?Okamzite pri zaradovani prikrov,ako rozpustadlo tukov-lepsie sa vstrebavaju vitaminy 😉
ja som varila v dojčenskej vode, pýtala som sa lekárky, pretože v dedine, kde sme vtedy bývali nebol obecný vodovod, čiže len studne a voda z nich nebola dokonca vhodná ani pre dospelých, nieto ešte pre dieťa, takže nesúhlasím s názorom: reklamný ťah....
do príkrmov som pridávala kvalitný olej, maslo som dávala potom na chlebík
Ani v Nitre nie je dobrá voda pre dojčatá, napríklad. Neupraví sa ani varom. Varím v dojčenskej vode. Smotanu ani maslo nedávam, pridávam olivový olej alebo olej do detských príkrmov ( z DM drogérie).
Dojcensku vodu som nikdy nekupovala, max prevárala, smotanu na varenie nam MUDr odporučila od roka a maslo od 8 mes na chlebík a do natierok, ale maslo normálne 82% nie všelijaké náhrady a margarin nekupujem
kravské maslo od prvého príkrmu, medzi 4-5 mesiacom, ináč sa vitamíny A,D,E,K nevstrebú, len vylúčia bez úžitku 😒 , smotanu až po 1.roku so dala , dojčeneckú vodu som používala do 6 mesiacov, neskôr klasika- vodovod 🙂
prvemu synovi po roku a tak planujem aj pri dcere - uz len dva mesiace 🙂 prikrmy varievam v normalnej vode, podla mojho nazoru je dojcenska zbytocna, kedze je skladovana v plastovych flasiach a bohvie ako..