Kedy ste učili deti piť z hrnčeka s uškami?

kantruska
2. okt 2022

Ahojte žienky, idem si k vám po radu.
Prosím Vás odkedy sa učili vaše detičky učiť piť (čajík) z hrnčeka s uškami?
A ešte mi poraďte aké hrnčeky sa vám overili a odporučili by ste mi ich.

Ďakujem za každú radu 😉

diana999
2. okt 2022

@kantruska chvíľu pred dovŕšením 2 rokov

poopsie
2. okt 2022

Od 1,5 roka

zuzanockamt
2. okt 2022

@kantruska Ja som začala veľmi skoro. Okolo 9.-10. mesiaca som kúpila netečúci hrnček a v 1,5 roku sa vedel sám v pohode napiť aj z klasického.

srferreira
2. okt 2022

Ma 1 rok aj 7mes. vie pit z kazdeho pohara aj salok. Tieto detske sme nikdy nepouzivali ani ziadne uciace.

ziarifka
2. okt 2022

@kantruska obe pili od 6m z ikea panáka. Kým nevedeli samé sedieť, držala som ho ja, keď samé stabilne sedeli, pili samé. Rýchlo sme prešli na obyčajné ikea skleničky, tie cca 2dcl z hrubého skla, pije sa z nich lepšie ako z panáka. Zároveň vždy pili vodu z obyčajnej pet fľaše. Alebo sme nosili vodu a čajík v malej zváracej sklenici.

majka176
2. okt 2022

My sme začali v 1 roku, nakoľko môj syn bol odporcom cumlíkov a od 2 rokov a pije čaj z obyčajného hrnčeka.

stanislavicenka
2. okt 2022

@kantruska obe moje deti nepoznali ziadnu flasu, a ani takyto poharik. Uplne of mala, kedy prijimali aj ine tekutiny ako materskej mlieko, som ich ucila a ponukala klasicky pohar. Vzdy naplneny do stvrtky. A von som nosila termosku. A proste len ponukat

nafka0483
2. okt 2022

Od 9. mesiaca ju ucim z obycajneho pohara (kupila som taky mensi plastovy s uskami), ale drzim jej ho ja este, sama by sa obliala.

elizabet173
2. okt 2022

@kantruska nemala som hrnček s uškami, asi okolo roka začal piť z klasického malého pohárika, alebo z menšieho plastového hrnčeka s jedným uškom.

tatianamaria
2. okt 2022

Hneď ako som mu začala dávať vodu.

kantruska
autor
2. okt 2022

@zuzanockamt moja ide mat 8 mesiačikov. Je to skoro? Pomohlo to, keď ste tak skoro začali?

zuzanockamt
2. okt 2022

@kantruska Samozrejme, že pomohlo.

kantruska
autor
2. okt 2022

@zuzanockamt prosím vás aký hrnček ste používali?

euka210
2. okt 2022

@kantruska klasicke flase moji nemali, len rovno netecuce ci ine...cize po pol roku ked uz dojcenie nestacilo a bolo treba vodu. Okolo 1r uz vedeli sami urcite pit.

lienka.7
2. okt 2022

@kantruska mne hentie "netecuce monstra" uplne mala odmietala... naučila sa pit normalne z klasického umelého s jedným uškom kúsok pred 2r.uz uplne parádne. Vie si aj regulovať množstvo tak, aby sa neobliala, aj keď je do 3/4 plný.

elizabet173
2. okt 2022

@kantruska začni vtedy, keď dieťa prejaví záujem piť z hrnčeka, či pohára, vtedy sa to naučí oveľa ľahšie, ako keď ju to nezaujíma, ale chceš ju to naučiť ty

sense
3. okt 2022

Rok ešte nemala, a začali sme. Ale. S fľašou s naustkom (a viac sme sa ku klasickej fľaši nevrátili) a uška i, neskôr pohár.

ivangeline
3. okt 2022

Pred 2 rokom, odskusane pri 2 detoch, ze sa to naucia vtedy rychlo.

basska_b
3. okt 2022

Ked mali 1 rok 😄 tie flase furt bolo treba cistit, vlhlo to tam... aj si len sosli a nic... z pohara sa najlepsie napiju. Inak boli kojene do 16 mes, takze flasky moc nepoznali, tak som bojovala, aby vodu pili nejako. A z hrnceka nakoniec najlepsie to slo

danielkka
3. okt 2022

od pol roka, ked zacali prikrmy. najviac sa tesili, ked mohli pit ( s mojou asistenciou) z mojho skleneneho. brali to ako samozrejmost, ze sa pije z normalneho pohara a nikdy nebol problem ani na navsteve, v restauracii, na vylete. vo vsetkom sa mi osvedcilo rovno dat normalne, ako pouzivame dospely, snad okrem zachoda, to zacinali na serbli.

ls56
3. okt 2022

Ma 9m a vie pit z kazdeho pohara aj z kazdej salky ktoru dam.
Ucila som v 5m pit cistu vodu- do tyzdna vedela pit z normalneho pohara. Flasu nikdy nemala,je kojena. Dala som jej hned normalny skleneny pohar-samozrejme za mojej asistencie. Stale pije len z pohara a len vodu,ziadny cajik. Ale davam jej ten pohar ja,sama sa z neho este nenapila-aj ked drzi ho somnou.