Kedy ste prestali podávať mixované jedlo?

25. sep 2023

Ahojte, kedy ste deťom prestali mixovať prikrmy? Malá má 8 mesiacov a kúsky vôbec nechce, musí mať príkrm úplne do hladka inak ju naťahuje . A ešte ma zaujíma ako podávate takýmto deťom vodu, tu tiež nechce vobec ani z lyžičky, fľašky, striekačky. Tiež ju len naťahuje z toho.

klarissa25
25. sep 2023

Nikdy som nemixovala. Vždy som len pucila vidličkou. .

ajko2011
25. sep 2023

Môj bude mať budúci týždeň 6 mesiacov a nemixujem. Len pučím.
Prvému som dlllllllho mixovala a potom veľmi dlho nemohol žiadne kúsky lebo ho hneď napínalo tak pri druhom som už tú istú chybu nespravila.

deti95060810
25. sep 2023

to je zléééé...my sme potom sa nevedeli mix. jedla zbaviť strááášne dlho - roky.

svokrinjazykmonika
25. sep 2023

Podľa mňa to chce len čas. A je to individuálne, niektorým deťom treba mixovať, dobre že nie do troch rokov a iné samé začnú papať kúsky. Ako moja, začala som normálne mixovaným a sama začala veľké kúsky papať, miluje papať rukami a sama sa kŕmiť. Teraz má 11m a normálne papá veľké cestoviny, mäso na kocky, rožtek na kolieska pokrájaný, ovocie pokrájané. Ale pritom som všetko mixovala zo začiatku do hladka, ona sama mala záujem chytať jedlo rukami a dávať do pusy.

autor
25. sep 2023

@svokrinjazykmonika naša zatiaľ veľmi nechce, kukuričné chrumky vezme na milosť akurát, tak budem asi len ponúkať a čakať kedy prejaví záujem

mojeprvebabatko
25. sep 2023

Vôbec sa tým netráp. Moja do 2 inak nechcela,len mix. Teraz má tri a pol. A papa pekne,aj keď väčšie kusy mi stále nezje a vypluva 😃 ale neriešim,lebo menšie zje

sajmonka_1216
25. sep 2023

Mojej som tiež musela dlho mixovat.. A keďže bola len kojená, Tiež sme mali problém naučiť piť vodu. Skúšala som všelijaké fľašky, cumlíky, Náustky atd..
ale všetko prišlo samé.. akoby z ničoho nič..
nemixovane mi zjedla asi v 13. mesiacoch a odvtedy už jej dávam rovnaké jedlo ako mame my a nič nemixujem..
Takisto aj na vodu sa naučila postupne..
ma len 8 mesiacov, podľa mna to netreba siliť preto, lebo iné dieťa to ma inak..

autor
25. sep 2023

@sajmonka_1216 siliť to samozrejme nechcem, len informatívne sa pýtam. Prvý syn mixovanu stravu nejedol, tak neviem do kedy je v norme odmietanie.

sajmonka_1216
25. sep 2023

Chapem.. ale stále platí veta, ktorá tu je miliónkrat.. každé dieťa je iné..
Moja tiež nechcela kúsky a čo som mala robiť? Veď nebude hladná.. vymixovala som a pekne zjedla.. a zrazu prišla chvíľa, keď jej to nevadilo a dokonca chcela jesť aj sama, nechcela sa už ani kŕmiť…
Určite príde ten čas ;)

feb13
25. sep 2023

Vodu som davala iba z pohara, od 4 mes., ziaden problem. Trosku to tecie aj pomimo, ale na to je podbradnik. Ked vidi, ze vsetci okolo nej takto piju, skor ci neskor si zvykne.

araavdva
25. sep 2023

Nikdy som nemixovala. Vody iba kúsky poprípade vidličkou popucene.
A vodu vždy s pohára. Najprv štamperlík a postupne prešla až po klasický pohár

andrea_82
25. sep 2023

Nas ma teraz 5 mesiacov, cca 2 tyzdne davam zeleninu. Vacsinou len popucim lyzickou. Z kuskov ho natahovalo asi prve 3 dni, potom si krasne zvykol.

marianarem
25. sep 2023

U nas to bolo do nejakych 14-15m a maly sa od toho odstavil sam. Nic som nemusela riesit, proste jedneho dna zacal mixovane uplne odmietat a presiel na kusky. Zo zaciatku ich zjedol len malicko a dokrmovala som mliekom. Postupne sa naucil zjest viac, az sme nakoniec mohli mlieko vypustit. Ale presne, kazde dieta to ma inac. Moj je taky vo vsetkom - kym nejako na veci sam nedozreje, tak sa mozeme aj na hlavu stavat a nic. A potom jedneho dna sa ani nemusime snazit, zrazu sa nieco prepne a ide to v podstate same.

hlubik
26. sep 2023

nikdy som nemixovala

autor
26. sep 2023

@andrea_82 mne sa malá dusila v spánku kúskami čo jej vyšli hore kvôli refluxu, takže som radšej mixovala, bolo to strašné, keby nevedel manžel prvú pomoc tak by to nedobre dopadlo