Kedy ste deťom dali prvýkrát jesť komplet vianočné menu?

8. nov 2024

Najmä mi ide o kapustnicu s hubami, kapra a majonezový šalát

andreakotesova
8. nov 2024

Ani teraz deti (skoro 14 a 12) nejedia komplet menu. Kyslú kapustu a huby neľúbia, ani zemiakovy šalát, ani kapra... 😅

pribinak
8. nov 2024

Asi od 2 rokov, z kazdeho ochutnal pár lyžičiek.
Však to je jedlo, fakt pár lyžičiek ani dieťaťu neublíži

Ale my napr nemavame kapra, mame lososa

pe_mi
8. nov 2024

Ja obdivujem mamičky, čo si pamätajú, kedy čo sa udialo.prvy, druhý zub vyjduty, potom vypadnuty zub, potom prvé strihanie vlasov, prvý krok, prve slová mama,tata
Ja si skoro nič nepamätám

thirstymonk
8. nov 2024

@andreakotesova Jak keby som seba videl pred 20 rokmi :D

thirstymonk
8. nov 2024

8 mesiacov mala dcera, keď chcel pokoštovať kapustnicu a aj pokoštovala, das 5-6 lyžičiek a potom už nechcela. :D Neboj sa, nezomrie. Do mojho 4 mesačneho bratranca moj nebohy dedo napchal hurku s krupami, bo "otvaral usta a chutilo mu to". Akurat, čo fulil tak, že okna vyduvalo. Dnes ma bratranec 45 rokov a chudučky je jak prutik, nič mu neni :D

minenkak
8. nov 2024

Tak kapra by som nedala ani nepriateľovi a zvyšok od dvoch rokov trošku,ale u nás sa robila aj kuracia polievka,takže ja a decko to máme stále na Vianoce

andreakotesova
8. nov 2024

@thirstymonk ja to iste, tak im ani nemôžem nič povedať...😅

luccija
8. nov 2024

Dodnes robím buď rybie prsty, alebo lososa a zemiakove pyré a to ma 17 t🙂my jeme kapra a salat

thirstymonk
8. nov 2024

@andreakotesova Tak to máš u mňa významné plus. Naša mamka špekulovala s jedlom jak male decko (pečienku fuj, huby fuj), ale my sme museli žrať všetko :D Farizejka :D

andreakotesova
8. nov 2024

@thirstymonk ale zasa pečienku (hydinovu) a huby milujem od malička. Večeru na Štedrý večer pripravujem v podstate dvojmo 🤣

slavomira236
8. nov 2024

Moje maju 7a 11 skoro a este salat nejedli ani kapustnicu.

slavomira236
8. nov 2024

Jedia len file rybie kasu alebo opekane zemiaky a vyvar

monicazbb
8. nov 2024

Ma 17 a majonézový šalat ani za poplatok 😂. Pečene zemiaky pekne individualne.

autor
8. nov 2024

@slavomira236 a preco nejedia? Nechuti im to?

patka06
8. nov 2024

1 r 4 mesiace ochutnala vianočnú kapustnicu
kapra so zemiakmi jedla už predtým - to nebola novinka
majonézový šalát ako 10 - 12 ročná to si už presne nepamätám, do vtedy ho nechcela ani ochutnať

bublinka1426
8. nov 2024

jedla ako 6 rocna normalne kapustnicu aj majonezovy ma rada a rybie prsty

benit
8. nov 2024

Ja si pamatam mojho syna, mal 11 mesiacov. Varila som mu zvlast a jedol moju kapustnicu a salat s file. Vtedy som si povedala, ze viac mu nevarim samostatne.

euka210
8. nov 2024

2r uz jedli vsetko

euka210
8. nov 2024

@andreakotesova presne aj moji...ked boli mali, tak v pohode jedli vsetko... a teraz jeden nechce vobec polievku...kapusta a huby...a ani jeden z 3 nechcu makove bobalky...co niekedy jedli mak...a my s manzelom a svokrou sa ideme bobaliek ze ozrat a pocas Vianoc a tych 2 tydznov ich svokra precie 3x 🙂

larena
8. nov 2024

Moja bude mat tieto Vianoce skoro 2 roky a urcite jej dam vsetko..ved už normalne všetko je čo my takze nevidim problem..az na to že robime šalát s jogurtom namiesto majonézy lebo z tej je zle aj mne takže malej by som to nedávala😀😀aj ked by jej urcite chutila😂

lucia13022023
8. nov 2024

Malému dvojročnému dám kapustnicu tento rok, šalát robíme s jogurtu nie majonézy, a je v ňom všetko čo je, kapra nejeme ale spravíme lososa a aj to papava čiže bude mať komplet menu tento rok, ako my.

slavomira236
8. nov 2024

Nie nechuti dokonca neviem ci salat vobec ochutnali. Mozno na spicu lyzicky
Kyslu kapustu do ust nedaju ani jedno a dcerka ani nemoze koli histaminu.

nikha2809
8. nov 2024

Syn keď mal rok ochutnal šalát a veľmi mu chutil, tak pár lyžičiek zjedol...na ďalší rok ho už nechcel ani ochutnať..dcéra 8 ročná ho nikdy ani neochutnal...kapustnicu nevaríme, mávame šošovicovu polievku, tu jedia normálne a lososa, to tiež bežne jedávajú, kapra by som nejedla ani ja s muzom

natall113
9. nov 2024

Dcéra má 1,5r. Ešte ani neochutnala ani to nemám najbližšie roky v pláne

ibrunova
9. nov 2024

Kapustnica v pohode, šalát len bez majonézy. My ale jedávame rybu so šalátom na obed a na večeru už len kapustnicu, inak by som večer do nich viac nedostala.

minesasubu
9. nov 2024

Náš 2 r zje kapustnicu ak tam nebudú hriby ,mavame aj šošovicovú tak tu mu dám , šalat a rybu tiež mame na viac sposobov aj druhov
mame take zmiešane menu kedže sa stretneme viacere narodnosti tak si určite niečo vyberie aj sám
všetko záleži od toho ako jedávajú mimo vianoc
sesternica jedávala a stale jedáva má 25r na vianoce syr , makové šulance alebo len zeleninu je velmi vyberavý jedák od narodenia a teraz je ešte vegetarianka takže ….

lienka9
9. nov 2024

Syn ma 6 a majonezovy salat este nejedol.s rybou problem nema,ale nejedavame kapra ale lososa.a kapustnoca v pohode

saxana000
9. nov 2024

Kapra by som nezjedla ani ja.. ale rybie prsty a file mala az ako 4 rocna dovtedy len dusenu rybu.majonezovy salat nema rada tak jej uvarim zemiaky a na panvici opeciem.my kapustnicu nemavame ale dala by som tiez tak okolo 4-5 rokov lebo su tam udeniny.

earlgrey
9. nov 2024

@pe_mi Nie si sama...Ja som mala sedenie u psychológa nedávno a otázka...kedy dcéra začala prvýkrat dvíhať hlavu? kedy sa prvýkrat pretočila na brucho? kedy sa prvýkrat posadila? kedy prvýkrat stála samostatne na nohách a samostatne chodila? kedy povedala prvé slová? 🤷‍♀️ no tak som pani psychologičke pekne odpovedala, že si to nepamätám...že také veci si nezapisujem a že moja mozgová kapacia nestačí na takéto veci...len kukala na mňa...

earlgrey
9. nov 2024

Moja má skoro 6 a ešte ani raz nejedla vianočné menu 🤣