Ahojte mamičky prosím kedy ste prvýkrát dali dieťaťu tatrsku omáčku alebo majonézu? Ďakujem
A prečo zrovna chceš dať cielene ani nie rok a pol starému dieťaťu tatársku a majonézu? Akože ochutnať zemiakový majonézový šalát na Vianoce ok, ale nasilu zavádzať to podľa mňa nie je nutné a ani žiadúce.
Odkedy môže olej vajcia a soľ.
Tuším to bolo ešte pred jeho 1 rokom 🙂
Asi v 2 rokoch, len ako sucast salatu a vynimocne... Tatarku holu mi ani nechceli, radsej kecup.
Má cez 4 roky a veru ešte ani raz.
kupované vobec a domace cca 6r
Moje dieta bude mat 6 rokov a este nejedlo nikdy. Lebo "tatarka ma divnu farbu" 🙄
okolo 2r cca.. ale mavame to malo..
@dominika4283 dcera ma 3.5 roka a este to nejedla a ani tak skoro nebude.nevidim dovod.
@dominika4283 moje deti majú skoro 6 a 4 a teda doma to nejedavame vôbec, nikdy som to neriesila kedy môžu.. Naco by ste to dávali tak malému dieťaťu? To nema žiadnu výživou hodnotu pre dospelého a nie este pre dieťa
@dominika4283 mýlim že úplne prvý raz, keď mal 8 mesiacov, tak ochutnal vianočný šalát. A potom na veľkú noc, keď mal rok, jedol šalát tak poriadne. Občas som dala lyžicu majonézy aj do vajickovej alebo syrovej nátierky, po tom , ako už mal zavedený lepok a vajcia.
Moj ma 3 a este nemal - majonezu nemal mat moc v com a tatarku nechce. Ale nechce ani kecup 😃
@evamea ja som nenapísala že položím pred neho fľašu taterskej a dám mu k tomu lyžicu aby si dal. Pýtam sa lebo sme robili šalát v ktorom je majonéza 👍
Ďakujem všetkým za odpovede.. Moja otázka neželá ci to je vhodné alebo ci to 4 - 6rocne dieťa malo. Moja otázka znela kedy ste prvýkrát dali majonézu alebo tatársku.
@dominika4283 darmo teraz reaguješ ako reaguješ, očividne zvolenie ti netreba, osobne si pre ročné dieťa viem predstaviť úplne inú večeru/obed/etc... Ty si jeho mama, rob ako vieš. 🤷♀️
no možno až v 4 rokoch... ja nie som zástanca týchto pochutín - takže mi to máme doma len výnimočne...
@dominika4283 nevidím dôvod dávať to dieťaťu. 😉
@dominika4283 j by som dala iba ak by v jedle bola troška maojenzy/tatarku (mala lyžička) pre chuť, ale taký šalát alebo čo kde je celá fľaša majonézy/tatarku,prípadne ako prílohu k hlavnému jedlu,to tiež nie (aby mu nebolo ťažko na žalúdok ).
3,5 roka tatarsku. Majonezu este nie.
@evamea áno ja som jeho mama preto som sa nepýtala na NÁZOR či je to vhodné 👍otázka je napísaná hore 🙂
@dominika4283 Ja som prvykrat ponukla okolo 2 rokov tusim, alebo aj trochu skor, ale doteraz sa neidvazil ochutnat 🙂
6 rocna to este nejedla..ani majonezovy salat nechce na vianoce varim jej zemiaky.aj kuzlo kecupu objavila len tento rok.vyziviva hodnota nula bodov plus riziko salmonely.pre deti je to kysele a nezaujimave ked je to biele.ale ved daj oblizat uvidis ci bude chutit
Skoro 5 rocna este majonezu nejedla. Skoro 15 mesacny si dnes pochutnaval na nej..ked on by aj klince zjedol..a ta prva nezje nic. Tazko je nedat mu, ked konecne dieta, co chce jest. Ale tak odhryzol si 3 krat z mojej bagety.
Od roka jedia vsetko ako zvysok rodiny
6 a 4 roky, doma zatial nemali, v skolke a skole to nesledujem
Naši majú 12 a takmer 9 (rokov) a ešte nemali. Ale je pravda, že my to doma nepoužívame, len do šalátu teda a občas do nejakej nátierky raz za uhorský rok. Ale deti to vôbec nechcú. V živote nejedli ani zemiakový šalát na Vianoce, odmietajú aj ochutnať.
@katrinka8 u nás presne to isté, vôbec to nechcú
@dominika4283 Moja má ešte len 15 mesiacov, tak neviem akú vekovú kategóriu hľadáš, ale tatarskú som ešte nedala a ani majonézu do jedla pre ňu, ale ochutnala tento víkend na oslave 2 lyžičky zemiakového šalátu a nič sa jej nestalo. 😊