Ahojte mamičky. Otázka na tie, ktoré majú alebo mali deti, ktoré im odmietali akékoľvek jedlo na obed. Môj syn nechce jesť na obed nič, vôbec nič.. Áno skúšala som už podľa mňa všetko... S ovocím problém nemá.
Chcem sa opýtať kedy sa vám rozjedli deti? A ako ste riešili obed? Vďaka. 😊
Je rozdiel či má 6 mesiacov, či 3 roky kedy už dokáže zjesť celý obed.
Popravde asi nikdy .. má už 4 a pol... Zje čo ľúbi, to sú tak 3 jedlá a iné nechce.. surovú zeleninu a ovocie by jedol na kilá.. má rád ryžu a pečené kura, cestoviny a soté.. rezne.. ale polievky neľúbi žiadnu, všetky su fuj.. (okrem vývaru u svokry) 🥴 skúšali sme aj doplnky výživy, chuti do jedla.. nič.. mám ďalšie deti dvojičky, ktoré zjedia všetko aj s tanierom 🙈
Maju skoro 6 a sedia za stolom aj hodinu navyse. Toto maju teda po mne, zmenilo sa to az v puberte 🤦🏽♀️
moj starsi tiez, ked bol v skolke a na 1.stupni vela toho nenajedol
mali sme asi 15-20 jedal, ktore sme tocili dookola, ale aspon polievku vzdy zjedol
a teraz ma 12rokov a jedava uz v pohode....sice stale veci, ktore nepozna, nemusi ....napr. minule sme boli v cinskej restike a nechcel nic ani za svet 😅
ale ostatne uz v pohode, aj na kilach to uz vidno, ze zapadne do priemeru jeho vekovej skupiny, predtym bol skor na najnizsej hranici svojho veku, pediatricka to nikdy nijako neriesila, vraj je to v norme
ale co som pocula, velmi chude dievcata dostali na predpis od pediatricky nutridrink (vtedy to preplacala aj poistovna, neviem ako teraz), aby malo ich telo vitaminy, mineraly, co potrebuje ....tak jeden na den bolo treba vypit
Moja ma 10 r a je asi 3 jedla dokolecka 😞
podla mna je toto fakt dedicne, bola som uplne rovnaka, teraz moje dieta to iste. nieco na tom asi bude, ale tak ja pevne verim, ze je to len obdobie, ze sa to za nejaky cas zmeni a bude dobre.
Môj bude mať v septembri 4 a zje všetko čo mu príde pod ruku, ale je tak naučený z domu 🤷 nikdy som mu nedávala na výber a musel zjesť všetko čo som mu dala, teraz už ho nútiť nemusím už to berie normálne že spapa čo mu dám. Doteraz ale mu nedávame sladkosti chrumky a somariny jesť 😊
@landsmanka presne. Aj moja to ma po mne. Bola som taká istá 🙈
moj syn ma 11 a stale cakam kym sa rozje.....
ahoj, tak sem sa pridam. Moj 7 rocny do 1,5-2 rokov zjedol vsetko ako kombajn...a potom prisiel zlom a uz ma 7 a veru mozem sa na hlavu postavit a on zje len svoje oblubene jedla( skusali sme vsetko... dohovorit, poprosit, uplatky a aj hladovku, aj vyhrazky padli, dokonca jeden krat ma tak zlozil na kolena, ze som mu povedala nech si pobali ruksak a ide z domu....a on si ho odisiel balit, tam som pochopila, ze on proste naozaj nebude jest co nechce...a od tohto bodu uz na jedlo netlacim. Kazdy ma presviedčal, ze v skolke sa rozje...a sama ucitelka v skolke mi povedala, ze take zatate dieta nemali uz roky... takze ja neriesim uz popravde synove jedenie. Druhy syn by zjedol aj tanier, ten nevybera vobec....neviem cim to je... a stale cakam co sa zmeni veru.
do 4 rokov to bol boj, teraz je to už o dosť lepšie
ale stále mi na zeleninu povie fuj okrem mrkvy
Fuha tak toto ste ma fakt nepotešili vobec 😁
Zabudla som napísať. Syn má len 11 mesiacov 😁
Rozjedol sa v 2 rokoch nieco malo po odstaveni. Od 8.mesiaca zacal odmietat prikrmy. Rok odmietal maso a teraz vyje masko a ryzu necha tak. Obedy som preto dovtedy riesila sytou polievkou. Bez druheho chodu.
v puberte...
vo veku cca 6 rokov bola len na NUTRIDRINKOCH
Moju dcéru som sa pokúšala prikrmovať od 6 mesiacov, ale normálne ju napínalo, potom som skúsila v 8-mich, 10-tich mesiacoch, ale stále nebola ochotná jesť. Doktorka mi potvrdila, že ak sa dobre vyvíja, že ju nemám nútiť. Bola teda čisto KOJENÁ DO 1 ROKU a následne začala jesť všetko to, čo my. Dnes má 8 rokov a musím povedať, že zje len toľko, aby prežila. Doktorka opäť potvrdila na prehliadke, že vyzerá dobre, že je zdravá a mám byť rada, že je taká aká je.
V 11 mesiacoch praveze jedli radi. Vsetko chceli ochutnat, co videli u mna na tanieri. Mladsi bol vacsi papkos. Pred 1.rokom jedol napriklad paradajky, hrozno. Teraz ma 2 a triatvrte a paradajky s hroznom nechce 😀 ale zas papa ine veci. Ak nieco nezje, nic ine nedostane. Nechavam hladneho.
Starsi syn ma 6 a najnovsie dokaze od obeda nejest do vecere nic. Beha, hra futbal, lieta na biku - nema cas 😀 ale vecer sa nevie dojest 😄
Moja ma 17 a stale je ako vtacik. Vobec nic sa nezmenilo oproti tomu, ked bola babatko. Vacsina jedal jej nechuti, pripadne iba v urcitej forme - cela paradajka nie, nakrajana na bruscchete ano. Urcite jedla vie zjest vo velkom mnozstve, ale ak ich ma casto, “prejedia sa” jej. Ked si nieco uvari sama, to jej vacsinou chuti.
Po 3r obaja
@deti95060810 no tak to by ma slahlo 🙄. Môj bude mať dva roky a tiež je na Nutridrinkoch. Ja som už vyskúšala hádam všetko 😥. Len dúfam, že postupne bude papať.
O akom starom dieťati píšeš?