Ahojte mam taku otazocku mozno je to banalita ale zaujima ma kedy si dieta same vezme flasu a napije sa
Moja ma 13 mesiacov a pit chce len po leziacky aj to jej ju musim dat ja inak si ju ani nevsimne a nevie si po sediacky sama zdvihnut flasku
V kociku uz vobec nechce vzdy len pri prebalovani jej dam do ruk a tak
Ako ju to mam naucit aby si ju zdvihla a vobec aby pila po sediacky?🙂
Ahoj môj presne to iste ale zistila som že vie piť cez slamku😄. Raz som mu dala skúsiť z mojej fľaše. Takze sme mu zaobstarali takú flašku. A keď je smädný tak si ju vezme a napije sa sám. Z mliečkom je to horšie to stále pije tak že mu držím fľašu z dudlom, vie si ju držať ale sa mu nechce a robí s ňou somarinky takze by to sám vôbec nevypil.😁
@3petka moja si pri pití mlieka drží obe uška ( neviem prečo, ale tak aj zaspáva ), tak by potrebovala ďalšie dve ruky, aby si mohla chytiť aj flašku 😂
@kleopatra114 zisťujem že deti majú rôzne uchylky pri zaspávaní 😂 Ten môj má driape za vlasy, nie je to bohvie čo ale odnaučam ho pomaly a prechádza na svoje, tie si už samozrejme len chavka.😃
Moj maly až teraz pije sam z fľaše,vedel to aj predtým ale bola to strašná sranda ,nevypil mlieko..ma 19 mesiacov,necham ho v izbicke a tam si sam dopije pekne...a čo sa tyka vody a čaju tak dostal fľašu so slamkou avent a z tej pije od roka..z pohára už pije sam ale stale ma tu so slamkou,ta je super vonku a nevyleje sa z nej keď ju hodi na zem
to je individualne, cim viac mu budes pri piti prikladat rucky na flasku, tak tym rychlejsie ju vezme do ruky sam. ale to sa podla mna nejak ovplyvnit neda. jednoducho ked bude chciet, tak si ju vezme a napije sa, ono to pride😉
zisťujem že deti majú rôzne uchylky pri zaspávaní 😂 Ten môj má driape za vlasy, nie je to bohvie čo ale odnaučam ho pomaly a prechádza na svoje, tie si už samozrejme len chavka.
Môj manžel si tak ulahcoval život, že malej stále prikladal ruky na fľašku asi od nejakých 9 mesiacov, dosť rýchlo sa to naučila, bežne si pýta vodu aj počas jedla, prípadne ju máme na stole v jej flaske a keď si ju všimne, napije sa. Má 14 mesiacov, vie piť aj zo slamky, aj z pohárika, ten jej však držíme a aj takú fľašu avent so sosacikom máme. Kamarátka s tým mala tiež problém, ale dôvodom bolo asi kojenie, okrem mlieka z prsníka vôbec nič nechcel vypiť, tak začala odstavovat, robiť mu také smoothie s vodou a to jej pomaly začal piť z misky, potom na moje odporúčanie skúsili tu avent fľašku a teraz už si ju vie držať. Asi to chce len trpezlivosť a skúsiť, čo dieťaťu bude chutiť, aby bolo ochotne to samé piť
@veronika2593 z osobnej skúsenosti ti môžem povedať, že je to individuálne. Mám tri deti. Najstarší - pohoďák, "salámista", ten si nedržal fľašu nikdy. Až ako škôlkar začal pekne piť sám z hrnčeka, aj to len preto, že ho v škôlke nemal kto obslúžiť 🙂 Teraz má 15 rokov a dodnes sa radšej nechá obslúžiť, ako pridať ruku k dielu. Druhé dieťa, od malička živáň, všetko chcel robiť sám, všade ho bolo plno. Ten si držal fľašu veľmi skoro. Už niečo po pol roku. Teraz má 10 a nieje s ním čo sa týka servisu jeho osoby absolútne žiadny problém. Všetko zvláda sám. Dokonca aj ľahšie jedlá si pripraví sám 🙂 Posledná má 18 mesiacov a taktiež si fľašu nedrží sama. Ani s mliekom, ani pohár so sosáčikom na pitie... Zrejme mi z nej rastie ďalší pohoďák v rodine 🙂 Možno bude aj tvoja malá len pohodlnejšia 🙂
nas maly sa to naucil celkom skoro, nepamatam si presne, ale rocny sa urcite vedel napit z flasky. teraz mala sa vie, ked tak napoly lezi, posediacky este velmi nie (ma 11 mesiacov), flasku si vie drzat, ale musim sledovat, kedy este pije a kedy sa zacne polievat, z coho ma naramnu srandu. co mam ale problem - nemozem jej nechat len tak flasu s cajom, aby sa naucila napit, ked sama chce, elbo ked flasu zbada starsi lapaj, hned jej to vypije 😀
ahoj, skús kúpiť iný typ fľašky. Ja som synovi vymenila klasickú fľašku za fľašu v tvare slza. Lepšie si ju uchytí do rúčky. A bolo po probléme. vypije aj 5 fľaše denne vody.
@veronika2593 dieta bud chce alebo nechce...moja v roku pila normalne z pohara
bola kojena, flasu mi odmietala
Moja ma cerstvo 15 mes... Sama uz tak naozaj vie pit asi od februara..cize asi 11mes..ale tiez len v lahu.. V sefe jej musim flasku zdvihat ja..neda ju hore rukami...ale minule sme zabudli doma pitie a kupila som dzusik so slamkou a zistila som ze sa dokaze napit uz aj so slamky..ale musim drzat zas ja inak by to stlacila a obliala sa..
Hm, myslim, ze to je individualne. kazde diet aje ine. NAsi boli len kojeni, flase nemali. Pri zavedeni prikrmov som davala vodu z Avent poharika s cucakom(sosakom), neviem ako sa to presne vola. Trosku to trvalo, kym dokzali sami udrzat poharik.
V ca. 8-9. mesiacoch copana pila vodu uz sama. Sama si zobrala poharik a aj si ho podrzala.
Od roka voda uz len z normalneho pohara. Nadalej rano a vecer kojena. Od 14 mesiacov aj kravske mlieko z pohara (nadalej vecer kojena). Teraz ma copana 22 mesiacov, kojena uz nie je, pije vodu a mlieko z pohara (ine nepije). Ak niekde ideme, alebo sme vonku, dam vodu do Sigg flasi s cucakom.
Ale inak som ju naucila ze dam jej fladku alebo ten uciaci poharik s uskami po bokoch a poviem ze nech si ide lazkat na podlozku na hranie..ma tam vankuse a lahne si sama a pije..u nas je priblem skor mnozstvo... Niekedy vypije len 2dcl vody za den..inokedy 3..ked je horuco da si viac ale je to boj..
Moja 15mesacna dcera pije sama, z pohara pri stole. Flasu som zrusila, ked mala 13 mesiacov, v noci mlieko nepotrebuje, len co jej kazi zuby. Napije sa z pohara vody, ked sa preberie a je smadna a vybavene.
Odporucam nebat sa dietatu dat do ruky pohar s vodou, my sme zacinali vzdy vo vani pri hrani, tam nevadilo, ze polku vyleje. Teraz pije normalne z pohara od 8 mesiacov a asi pred tyzdnom uz zvladla sa aj napit vody sama pri stole bez nehody. Vsetky tie specialne flasky a slamky a co ja viem, co este, su len nahrady toho, co sa aj tak musi naucit. A je super cas, ked je leto a teplo, nevadi, ze je dieta mokre 🙂
Robila som to tak s kazdou a fungovalo to vzdy.
Vela zdaru!
máj malý začal sám piť po sediačky z flašky až pred druhým rokom. nerieš.....
@bosoriak presne tak. U nas napodobne. Ja som sa dokonca nebala dat ani skleneny pohar ci porcelanovy hrncek. A to vsetko este pred prvymi narodeninami. Samozrejme som sedela pri stole pri nich a davala pozor.
Od ca. 16-18 mesiacov ziadny problem napit sa z hocicoho. Slamky sme nikdy nemali, pohar sosakovy nekvapkajuci len par mesiacov pri zavadzani prikrmov a na cestach, kedze nekvapkal. Neskor na cesty Sigg flasu.
Inak len a len klasicky pohar.
tiez v noci ziadne mlieko. Rocne dieta ma v noci spat, nie jest.
Neporadím, ale votriem sa sem, lebo mame ten istý problém .