Ahojte maminy 🙂 Prosim vas tie co ste kojili rok, dva alebo viac :D prosim vas kedy ste detickam zacali okrem vasho mliecka pridavat aj UM alebo kasicky ? 🙂 Ja kojim momentalne uz 3mesiac a zacina sa mi zdat ,ze malemu to uz asi nestaci :/ Predtym vydrzal po nadojceni aspon 2 hodky a teraz uz po hodine sa zas mrvi a pcha rucky do ust :/ .. kasicky su tusim az od ukonc.4 mesiaca . Nerada by som zacala davat UM kym mamveste svoje mliecko. Ako ste riesili podobne situacie ? Dakujem za rady ;) :-*
Tiez od zaciatku 5 mesiaca som zacala prikrmovat, ale vyrazne lepsie nespala, no najedla sa vzdy dobre.
nie skor ako ukonceny 4.mesiac, dovtedy len mlieko, ci uz materske alebo um, traviaci trakt nie je pripraveny stravit nieco ine...plne dojcenym detom sa prikrmy vacsinou podavaju neskor, az po ukoncenom 6.mesiaci, ale mozes zacat aj tym ukoncenym 4.mesiacom...ale dojcene deti vacsinou piju casto, aj kazdu hodinu, je to uplne normalne, netreba davat ani um, ani prikrm, staci castejsie prikladat
Ahoj, ja mám tretie dieťa, syn má aktuálne tesne pred začiatkom 6.mesiaca. Prikrmovať som začala v 4.tom mesiaci, nie ukončenom, ale keď dosiahol 4.mesiac. Prečo? Lebo jednak slabo priberal ( 70g týždenne) a preto, že som videla, že mu moje mlieko nestačí. Začala som surovým postrúhaným jalbkom, na druhý deň som dala k tomu banán, potom hrušku. O pár dní na to som mu dala mrkvu, zemiak, cuketu, batat..takto som postupne pridávala každý deň niečo a striedala som mu to. Malý má teda príkrmy už druhý mesiac. Odvtedy začal konečne priberať viac ( teraz naposledy 140 g týždenne ), má pravidelnú stolicu (predtým nekakal napr. 9 dní) a vidím, že ak mu nedám príkrm, je uplakaný, doslova vidieť, keď my jeme pred ním, že plače, lebo aj on chce. Nehovorím, že toto je štandardný postup prikrmovania detí, ale je to moje tretie dieťa, mám to odobrené doktorkou a popravde, vôbec som neriešila žiadne tolerančné testy ( tj. dávať tri dni za sebou jednu potravinu ), neriešila som jeho vek ( že nemal ukončený 4.tý mesiac),ani som neštudovala tabuľky, či môže v 4.tom mesiaci jesť napr. špenat alebo či treba začínať ovocím alebo zeleninou. Pre mňa je podstatné spokojné a zdravé dieťa, kt.prospieva a nie nejaké tabuľky. Preto ja ti radím, aby si skúsila príkrm, ak sa ti vidí, že je dieťa hladné. Buď mu skúsiť dať umelé mlieko alebo teda začať postupne s príkrmami. Aj keď ja by som trojmesačnému radšej dala umelé mlieko, ako nejakú zeleninu a počkala teda aspoň do toho 4.mesiaca.
@simculllka Vdaka za radu 🙂 paci sa mi ze niesi tabulkovy tip ! ;) Uz mam aj ja dost vsetkych tabuliek och.. presne najdolezitejsie je spokojne napapane dietatko ;) No nevravim ze mu idem hned maso davat :D ale .. tiez uz mam druhe dietatko teraz tak .co to uz viem..no stale je co ucit sa ;) Moj zas priberal zatial dobre za mesiac pribral kilo 🙂 no uz mam taky pocit ze to moje mu nestaci. :/ Rada by som kojila co najdlhsie tak budem prikladat stale .. a ked tak to umele :/. A potom uz aj tie prikrmi nasadime ;)
V 6.m. Asi. To, že si pcha rucicky do pusy, môže znamenat, že si objavuje rúčky. Možno sa tlačia i zuby už v dasienkach.
Pokojne dojci napoziadanie. Na prikrmy máte ešte kopec casu. A môjho z kase dlho bolievalo brusko, kasa sa odporúča až neskôr.
Držte sa!
ahoj ja som v stvrtom mesiaci zacala pridavat ovocie a potom kasicky napr ryzova alebo kukuricna existuju aj memliecne som zarabala do odsateho materskeho mlieka.