Kedy nahradiť materské mlieko desiatou?

lusia222
15. máj 2013

Ahojte,moja mala bude mat coskoro 7 mesiacov.Od 5.mesiaca je prikrmovana a teraz uz papa prikrm na obed a aj na vecer-okolo 17:30(kasa).Okrem toho este stale papa MM,cez den asi 5x kojim a v noci 3x.Chcem sa opytat odkedy mozem nahradit MM desiatou?dakujem

cherry1981
15. máj 2013

Ja mam 13 mesacnu dcerku a stale ma na desiatu mlieko 🙂 Aj na olovrant ma stale mliecko ale ona ho vyzaduje vzdy pred spanim a kedze este sem tam spava dva krat tak ho ma aj na desiatu aj na olovrant. Urcite sa netreba ponahlat nasa dcera v 9 mesiacoch mala len dva chody jedla a sem tam dokonca iba obed a ine bolo mlieko 🙂

saska.t
15. máj 2013

@lusia222 nemas sa kam ponahlat,desiata sa nezaraduje skor ako okolo skonc.10 mes. niektore deti ani v roku nemaju inu desiatu ako mliecko,do 1 r.je MM najpodstatnejsia zlozka jedalnicka 😉

lulo231
15. máj 2013

Vôbec sa netreba ponáhlať. Skôr pridať, ako nahradiť. To áno. V žiadnom prípade by som nenahrádzala MM. Ja mám tiež 13. mesačnú slečnu a kojím na desiatu. Niekedy si dá aj napr. jabĺčko alebo niečo iné. Ale kojenie je stále number one. 🙂 Držím palce.

lusia222
autor
17. máj 2013

@saska.t ale zase nebude si potom dieta ked uz bude mat svoj rozum tazko od MM odvykat?

saska.t
17. máj 2013

@lusia222 dieta by si nemalo odvykat od MM,pretoze mama chce (samozrejme ak na to nie su zavazne zdravotne dovody) same a spontane odstavi 😉

euka210
17. máj 2013

podla mna je to skoro, moj v 7m mal len obed
...ked mlieko nebude stacit, ze bude hladne, tak potom

ivinka77
17. máj 2013

@lusia222 ja mam 6 mesacnu slecinku a desiatu sice nemame, kedze ju prespi, nakolko spava od 9-13, ale za to mame obed, olovrant aj veceru a k tomu MM podla potreby... ale toho uz mam malo, takze preto davame aj tie prikrmy... myslim, ze ak mas dostatok MM a tvojej dcerke to staci, tak netreba nic nahradzat... ty sama musis najlepsie vediet odhadnut potreby svojej dcerky...

marcelina11
19. máj 2013

no moj maly ma 8 mesiacov a mlieko mu davam uz len rano a vecer....inak je zeleninku, vyzivu,........od 6 mesiaca som postupne zavadzala prikrmy (najprv obed a kasu vecer, potom desiatu, olovrant )...a ked maly zjedol viac uz som mlieko nedala...a vobec mu to nevadilo...takze je to na tebe a malinkej...zalezi kolko toho spapa a ci jej to bude stacit .... 😉 treba skusat