Ahojte, rada by som sa opytala, odkedy sa moze davat broskynova vyziva, mala ma zachvilu 4, 5 mesiaca a uvazujeme nad tym ju zacat prikrmovat, samozrejme mrkvickou, postupne jablckom, bananik... svokra spravila vyzivy z broskyn a neviem, odkedy by sa jej mohli davat? popripade by som ju zmiesala s mrkvou napriklad.. dakujem
@pribinak no ved ja som muzovi hovorila ze este pockame zo mesiac.. on si teraz mysli ze ked jeho mama povedala ze uz by sa mohlo zacat prikrmovat mrkvickou, tak uz sa moze davat.. viem o tom ze od ukonceneho stvrteho mesiaca sa moze, ale nemusi, ked chcem pockat tak pockam a nebudem jej davat preto, lebo svokra povedala.. a pritom to vie aj sam ze sa este nemusime ponahlat..
Ak je v tej vyzive cukor, tak by som ju babatku nedavala vôbec, nie este uvazovat nad tym, ze ju zaradim medzi prve prikrmy vo veku 4,5 mesiaca 😲 Ako pisu baby - treba pockat este aspon 2 tyzdne, ak mala dobre prospieva a nema ziadny problem (napr. anemia), potom treba zacat zeleninkou - 2 tyzdne, potom masko 2 tyzdne a az potom pridat ovocie - najskôr jablcko, hruska, potom aj marhula, broskyna...a ked uz vyzivy, tak bez cukru...neriad sa svokrou, radsej si nacitaj postuoy, ako, cim a kedy prikrmovat, je toho plny internet...
@nicoll212 Jeeeemine, to si ty, s tym vanilkovym cukrom 😀 Prosim ta, preco vôbec beries do uvahy svokrine reci, ked vies, ze trepe nezmysly a potom mas potrebu to tu riesit na MK? Ved si staci precitat zopar stranok...to, ze tvoja svokra nema ani paru o prikrmovani babatiek uz vieme, tak zacni studovat net alebo nejaku sucasnu literaturu a riad sa podla toho...
@nicoll212 vsak zjedz ty a svokre to hovorit nemusis.. Sprav tak ze nastruhas jablcko a do toho za lyzicku tej vyzivy a zvysok z nej zjes ty. Mala ochutna,cize akoze jedla a hotovo.
O tom,co je tvoje dieta,rozhodujes ty.
Ak je tam vela cukru,to nie je dobre pre take babo... Z viacerych hladisk..
Najskor treba zacat papat zeleninu, broskynova vyzivka pocka. Ovocie ma oproti zelenine sladku chut a potom zelenina nemusi chutit
Inak vy ste este malicke babatko, este mesiac kludne pockat