kočky, tie čo ste pridávali do stravy svojej, alebo do UM zastudena lisovaný ľanový olej, od akého veku? malý bude mať tri mesiace, môžem mu za lyžičku pridať do mliečka? alebo mám ešte počkať?
vyskusaj si dat pohar mlieka a lanovy olej k tomu, urcite to bude super kombinacia
lanovy daj do prikrmov, niektore vitaminy vyzaduju pre vstrebavanie tuky
@myleontina
ja by som pockala a davala az do prikrmov, samozrejme, prikrm najprv bez oleja, len samotna zelenina alebo ovocie a ked nebude ziadna negativna reakcia tak mozes zacat pridavat oleje, maslo, bylinky, atd.
Do mlieka, ani materskeho ani umeleho by som nic nepridavala. Pokial dieta nema ziaden problem, ak ma tak pediater uz odporuci co treba.
Inac ja som ten olej tusim aj jedla pocas kojenia. Jedla som uplne vsetko. Lanovy olej si kupim raz za cas, nemala som ho cielene kvoli niecomu konkretnemu.
@prego81
@pribinak
@margaretka tak ja cielene kvoli koznym problemom,lebo som citala,ze ak matka koji,tak ho ma ona zaradit do stravy,ak je na um,tak pridat do toho,ale tiez sa mi to nezda,skor by som to do toho prikrmu dala aj ja...takze pockame este mesiac na prikrmy 🙂
jedna lyžíčka je velmi veľa, daj iba kvapku. ja som dala lyžíčku asi na 4 porcie a malý iba z pár lyžičiek kakal celý deň. a do príkrmu, nie do mlieka.
@myleontina Ak iba dojčíš, počkáš si ešte 3 mesiace.
@myleontina ano matka do stravy ok, ja bezne jedavam v strave oleje za studena lisovane ci uz tekvicovy,olivovy,slnecnicovy,repkovy,sezamovy,psenicne klicky... velmi casto a bezne v kuchyni, takze to je ok, ale do Um by som nikdy nedala. do prikrmov po kvapkach obden postupne to ano davam, po mesiaci prikrmovania uz bezne papa na striedacku podla druhu zeleninky.
@myleontina dufam, ze hlavne vies, ze lanovy olej musis drzať v chladnicke a po otvoreni do 3 tyzdnov spotrebovať, inak jej toxicky....
to len pre istotu pisem...
@myleontina UM obsahuje dostatok tukov, tam netreba nic pridavat. Ja som lanovy olej zacala davat do príkrmov hlavne kvôli zapche, ktoru syncek mal po zavedeni tuhej stravy.
@katrin21 Preco mam teda na flasi napisane, ze po otvoreni spotrebovat do 3 mesiacov? Je to sice mala flasa, ale pochybujem, ze to niekto cele vypije za 3 tyzdne...
@seahorse27 nie, trvanlivost flase je 3 mes.kym je uzavreta.. ak tam pisu inak , tak zavadzaju. v ziadnom pripade to neriskuj, detsky organizmus je veelmi citlivy a male mnostvo moze sposobit velke problemy, ak je olej stary !!!!
musi byt v chladnicke a max. do 3 tyzdnov., idealne menej..
ak to uzivas denne, tak ho v pohode spotrebujes... dieta nie, ale dospely ano... viem to, lebo ho tiez kupujeme.... vygoogli si, ze si nevymyslam, mna na to upozornovali uz pri kupe...
tu mas priklad. 3tyzdne su max. ak nechces, aby sa stal karcinogenny...
http://www.centrumctm.sk/product/lanovy-olej-16/
inak my uzivame lanovy olej tak, aby mal idealny ucinok = idealne s kyslomliecnym vyrobkom, bielkovinou....
zamiesat 2 PL tvarohu a 1PL oleja.. vymiesať do hladka a pridat trcohu medu pre chut. je to mnamka..
to iste s jogurtom.
http://www.centrumctm.sk/objects/product/commen...
citajte
@seahorse27 jj, je to skvela vec pri zapche, ale mne aj chuti. A suhlasim s @katrin21 : jedna vec je do kedy spotrebovat a druha zas do kedy spotrebovat po otvoreni. Ozaj je dobre spotrebovat do par tyzdnov.
@katrin21 asi zalezi od znacky...
ja kupujem 5 r. od biopurus tento http://www.biopurus.sk/biopurus/eshop/-/0/5/70-... bezne ked ho kupim ma na etikete vypisanu trvanlivost aspon 4-5mes. prave som sa pozrela ten ktory mam teraz otvoreny ma trvanlivost /samozrejme neotvoreny / do 3/2016
@margaretka ja tomu neverim, to je proste vsade na internete tak, ved si pozri viacere znacky a vsade je to tak napisane.... rozhodne by som to neriskovala... ked ide o babatko... bala by som sa, ze mu mozes viacej uskodit ako pomoct, to nie je sranda, detsky organizmus je veeeelmi citlivy na toxiny......
ved ono tie flasky maju tak 2 deci, ked to uziva cela rodina, nevydrzi ani tie 3 tyzdne..... malo by sa to uzivat rano aj vecer s tou kyslomliecnou bielkovinou.
@margaretka My mame uplny inu znacku a je tam uvedene, ze spotrebovat do 3 mesiacov po otvoreni...
@katrin21 No, hadam som s tym az tak neublizila. Nedavam ho denne, striedam niekolko roznych olejov. Maly ho dostane tak 1x za 10 dni par kvapiek.
1-2 kvapky môžeš aj od 3 mesiačikov. Pomaly by som pridávala... napr. 1 mesiac = 1 kvapka. I keď v mlieku je dosť tuku, aby sa vitamíny vstrebali. Skôr do príkrmov (zelenina, ovocie...) by som dávala
@seahorse27 ak by bol ten olej toxicky, tak aj par kvapiek v detskom organizme moze narobit riadnu paseku, je to ako jed...
Preto fakat odporucam spotrebovat a ak nie, radsej vyhodit... tie peniaze nestoja za to riziko. je to karcinogenne ked je to pokazene...
Dobry vecer.moja 24mes.dcera zadrziava stolicu..kupila som ten lanovy olej BIO....kolko by som jej mohla davat denne...v obchode mi povedala ta pani.ze jej ho nemam davat stale iba sem tam...tak teda neviem ked som sa tu docitala ze to davate aj babetkam....
preco chces dat do mlieka lanovy olej??? oleje su velmi zdrave pre babatka do prikrmov ... ale do mlieka? nerozumiem naco