Ahojte, kedy je vhodne pridat do prikrmov brokolicu, karfiol? Dcera 7 a pol.mesiaca, nedojcena. Dakujem ;)
@radkako ahoj ja som dávala dcérke keď mala 4a pol 5 mesiacov ale bohužiaľ akosi jej nechutí karfiol ani brokolica moc ale skúšame 🙂 vždy to skombinujem nejako a postupne sa na to učí ☺️☺️
Ale daj papať len ti ruzicky, nie hlubiky, tie zvyknú naduvat.
Mizes ku brokolici aj karfiolu pridať vsjecny zltok
Brokolicu aj karfiol uz kludne mozes zaviest 🙂
@radkako Zevraj od 8 mesiaca... neviem preco... ani nas syn (8 mesiacov) nema rad brokolicu. Karfiol som este neskusala. Ma rad hlavne vsetku sladkastu zeleniny (hrasok, mrkvu, sladke zemiaky, tekvicu) ale ja mu nukam vsetko a on to zje len mu to dlhsie trva ked mame na obed tu brokolicu.
mňa by zaujímalo kedy ste skúšali dávať zelenú fazulku. Chcela by som skúsiť s mäskom a zemiakom
Medzi prve prikrmy sa naduvacie zeleniny nedavaju, traviaci trakt nie je to dostatocne vyvinuty, preto sa zavadza neskor postupne. Plus viem, ze listova zelenina sa neodporúča do 6m,
V tráviacom trakte detí do 6 mesiacov sa nachádzajú baktérie, ktoré sú schopné premieňať dusičnany na dusitany.Tieto baktérie odumrú až zhruba po dovŕšení 6 mesiacov, kedy sa v žalúdku zvýši koncentrácia kyseliny chlorovodíkovej.
Nasla som k tomu presne vysvetlenie.
Dusitany sa v tele dojčiat viažu na krvný hemoglobín, čo komplikuje prenos kyslíka. Nedostatok kyslíka sa u malých detí môže prejavovať cyanózou – modrastým až tmavomodrým sfarbením kože a slizníc alebo takzvanou methemoglobinémiou, pri ktorej sa ku sfarbeniu kože a slizníc môže pridružiť nechutenstvo, hnačky a v horších štádiách dýchavičnosť.
@radkako menej citaj a urobis dobre. Ja som davala kazdu zeleninu 3dni cistu a brokolica bola tretia zelenina v poradi. A bez problemov pri oboch detoch. Po 6druhoch zeleniny som ich kombinovala
@petulda333 ako si prosím pripravila brokolicu?
@adela88 ak som mala cerstvu, len som narezala na mensie kusky a parila. Mrazenu som povarila. Potom len mixnut s trochou vody kde sa varila
@radkako veď to je zelenina, čiže mohla si ju dávať kludne keď si skúšala zeleninu...