Ahojte mamičky, chcela by som poradiť, kedy je najlepšie podávať kašičku s obsahom lepku, mám 6 mesačné bábätko, ktoré je na UM, papáme už zeleninku - mrkvičku, zemiačik, špenát, brokolicu a aj sme skúšali jablčko, ale mám taký pocit a to hlavne na večer pred spinkaním, že jej už mliečko nestačí a je hladná. Ako mám postupovať? Ďakujem 😉
začni s bezlepkovou-ryžová. Odporúčam zo začiatku redšiu a len pár lyžičiek, postupne zvyšuj dávku. S ťažším bruškom, može nepokojnejšie spinkať.
@dadinka123...ak mas na mysli susene mliecne, alebo nemliecne kasicky s ovocnou prichutou atd., tak na kazdom obale je uvedene od akeho veku sa mozu konzumovat...(ci uz obsahuju lepok, alebo nie) a to iste plati aj pri zeleninovych, masovych a ovocnych kasickach tzv. vyzivach - prikrmoch.... ak je tvoje dietatko zdrave a nema predispozicie na alergiu na lepok, tak staci, ak sa budes riadit odporucaniami vyrobcov🙂...treba vyskusat...prajem dobru chut 😉
v sucasnosti sa odporuca zavadzat lepok uz od 6. mesiaca, idealne este pokym je dieta kojene (ale pred dovrsenym 6. mesiacom NIE!). spytaj sa vasej pediatricky, co ti poradi.
osobne ale neviem, ci su kasicky idealnou vecerou, na noc taky beton do bruska... 😝 😅
ja si nemyslim ze kasicka na noc vyriesi nespavost, v casopise vyziva deti sa pise toto... Detom na umelej vyzive podavame lepok medzi 6. a 7. mesiacom zivota...ale ak mate v rodine celiakiu tak neskor
podla mojich skusenosti kasa z flase na noc funguje individualne na kazde dieta. ja som mojej zacala davat ryzovu a kukuricnu bez prichute o 4. mesiaca a fungovalo to. teraz este stale dostava striedavo tie iste aj ked uz ma 8 mesiacov. mne sa nepozdavaju kase s prichutou a radsej jej na ranajky pridam do kase ovocne pyre.
co sa tyka lepku, rovnako treba skusit ako to mala zvladne. nasa napriklad nechce jest kasovite jedla lyzicou, len z flase, a tak sme s chlebikom zacali od 7 mesiacov ....
Ved su kašičky aj bez lepku 😲 môjmu ani "lepková" kašička nepomohla, aby nebol v noci 2x hladný 😉 a inak: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/od-kedy-zaviest-lepok/