Ahojte zienky, od kedy ste dali svojmu dietatu jogurt a aký? Aký je vhodný probioticky,biely, ochuteny...?A acidofilné mlieko? A co hovorite na detské termixy, pribinacik, pudingy?
ked jogurt, najlepsie domaci, alebo s co "najjednoduchsim" zlozenim, cisty biely, do ktoreho mozes pridat napr domaci dzem. pri dojcenom dietati by som sa s mliecnym neponahlala. kludne by som pockala do 10.mesiaca, alebo roka. urcite nie ochutene, je to bordel. Termixy a pribinaciky su strasne sladke ochutene umele veci, nic tak strasne sladke a vanilkove by som nedavala malym detom.
navyse tvaroh by sa nemal davat do roka urcite. Neskor po roku radsej domaci tvaroh, ktory tiez ochutis napr domacim dzemom, ovocim.
ja som davala od cca 8 mesiacov biely jogurt /zvolensky,tami .../ samozrejme nie cely naraz postupne zvyšovať množstvo ale pred cca mesiacom som mu ich prestala davať maly mi z jogurtu grcká
a puding zlaty klas/ davam od cca 10 mesiaca uvarím ho vo vode a ked troška vychladne primiešam potrebne množstvo odmeriek UM
Ahoj. Mne dr. povdala, ze pokial kojim, netreba sa s mliecnymi vyrobkami ponahlat. Ja som malemu zacala davat jogurty az od roka a to obycajne biele. Mozes si ich kludne variovat pridavanim akehokolvek ovocia, alebo ovsenych vlociek a tak. Neskor sme davali smotanove a nakoniec aj ovocne. Pribinaciky a termixy a podobne neuznavam, je tam kopec cukru a umelyn, doteraz to nemal a ani mu nechyba. A vyrobcov jednoznacne nasich slovenskych.
ja som dala prvykrst až okolo 11 mesiaca tym, že kojim. Doteraz davam neochutene, alebo pridam čerstve ovocie. Activiu, Zvolensky, Tami.. Nedavam Pribinačikov, myslim, že netreba 😉 Nanajvyš Matyldu bio tvaroho jogurtovu mňamku, ktora je ochutena..
jogurtík okolo 10.-11.mesiaca, ale kremíky s obsahom tvarohu až po roku!!! 😉
Tak ja mojej malej davam jogurty od 6 mesiaca ,ale iba od nestle a Danone je tam napisane od 6 mesiaca a tie jogurty su robene zo specianeho mlieka pre dojcata. Maju biele, s cerealiami, ovocne-viac ovoci, marhulove,od 8 mes. aj jahodove...Ich cena je vyssia,ale myslim si,ze je lepsie podavat tieto jogurty ako tie co su robene z kravskeho mlieka a smotany.Kedze mame problemy s priberanim tak papape uz od 4 mesiaca a tieito jogurty nam odporucil nutricionista pre detsku vyzivu.
Mne doktorka vravela, ze ak vynecham dalsie kojenie,mam ho nahradit mliecnym vyrobkom, napr. jogurtom. Zacala som bielym, tucnejsim, neskor aj ochutene, nie cokoladove, pribinacky atd. tiez neuznavam. Ak nie jogurt, tak napr. puding alebo krupicu. Tvaroh asi v roku. Okolo 10m mala dcerka mliecko - kojenie rano, vecer a v noci a cez den som jej dala jogurt bud na desiatu alebo olovrant. Teraz v 14m pije (uz nekojim) 250 ml mlieka rano a 250ml vecer a jogurt si dava po poobednajsom spanku na olovrant.
no pozor na jogurty vid tento clanok http://www.vasevec.cz/blogy/varov-ny-vzkaz-z-ce...
ahojte, chcem sa spýtat ako často možem malej dávat jogurt ? može každý den ?
my sme davali jogurty smotanove najprv biele a potom aj ochutene (napr.sabi) od cca 8.mesiaca a termixy (pribinaciky)az po roku 🙂