Kedy môžem dať dieťaťu klasické kupované mlieko?

blazonko1994
18. júl 2015

ahojte..odkedy ste davali svojim detickam normalne kupovane mlieko? 🙂

svatava74
18. júl 2015

Cim neskor, tym lepsie....ale radsej ryzove, kokosove atd.....uz radsej nutrilon alebo ine umele, ako kravske...eeee

sense
18. júl 2015

od 18.mes plnotucne 3.8% tuku cerstve

zita19
18. júl 2015

zhruba od roka

zabina27
18. júl 2015

my sme davali od roka, ale cerstve mlieko z automatu, ktore prevaram, teda nie z obchodu, aj ked boli aj dni, kedy dostal plnotucne z obchodu. nedavno sme zacali davat rano babylove mliecko a vecer mu robim do kravskeho kasu - ma mlieko 2x denne, to UM preto, ze mal akesi obdobie, ked nechcel velmi jest, tak aby mal aspon z mlieka vitaminy

moni244
18. júl 2015

Od 14 mesiacov

peneloppe
18. júl 2015

asi od roka

siska53
18. júl 2015

@blazonko1994 do omacok ci mliecnych polievok po roku..na normalne pitie dcerke obcas na striedacku s UM po 2.r.
Syn bol do takmer 3r.na UM,nasledne odmietol pit akekolvek mlieko(vracaval pomerne casto po nom). Teraz ak vypije,tak maximalne v skolke. Doma vobec.

lucy125
19. júl 2015

Ja od 15.mes. ale striedala som. Rano Um a večer kravske. Od 2,5r mi pije už iba 1x denne pred spanim večer kakao z kravskeho mlieka,sunar od 2,5r sam prestal pit.

canama
19. júl 2015

nikdy. kravske mlieko nie je potravina ktora by sa z vyzivoveho hladiska nedala nahradit.

lubkalubka1
19. júl 2015

vývoj obličiek je ukončený až po druhom roku života dieťaťa, a preto sa umelé mlieko doporučuje až po ukončenom druhom roku života dieťaťa, tak skús vydržať dovtedy ak sa ti dá. 🙂 🙂 Mlieko z krabičky obsahuje veľa tuku, tým detský organizmus zaťažuje, preto sa nedoporučuje.

ruthike
19. júl 2015

Ja od roku, moja mala um nikdy moc nemusela, a to som vyskusala tri "super" znacky. Len aby bolo plnotucne. Niet nad cerstve z farmy, ale k take u da dostanem tak dva krat do roka na dovolenke.Mlieko lubi a v pohode ho konzumuje, bez hnaciek, soplov a podobne.
Ja som od mala mliekoholik, v detstve som vypila aj liter mlieka a este pojedla jogurty a syry a maslo. A nikdy som z toho nemala problemy, akurat len silne kosti. Robili to tak nasi rodicia, prarodicia a atd. Mlieko bolo zdrojom zivota, nakolko si malokto mohol dovolit prevazne masovu stravu a vyber zeleniny nebol tak rozmanity, aby mali dost vitaminu D a C.
Preto mu pridu trochu smiesne tie moderne trendy, ze kravske mlieko pre deti nie, lebo je skodlive. Ak niekto trpi na caste zapaly dychacich ciest tak povedzme, ale vsetkeho s mierou🙂Chapem, ze pri detoch s intoleranciou na laktozu sa musi mlieko vylucit, ale tiez mam kamosku, ktorej syn bol ako babo strasne alergicky na kravske mlieko a po roku jej pediater poradil aby ho zacalo pomalicky privykat a dnes ma vyse 30 rokov a uplne v pohode konzumuje kravske mlieko.