Odkedy je mozne podavat babatku paradajky a papriku v surovom stave?
s tým by som sa teda neponáhľala, paradajka je alergén a paprika je ešte aj ťažko stráviteľná
ja malej od jedného roka dávam paradajku. Ale iba ošúpanú a varenú. tiež ma zaujíma, odkedy môže surovú
ja mozno skusim po roku ale tiez by som sa neponahlala,raz som dala malemu hami prikrm vraj od ukonceneho siesteho mesiaca a bol tam paradajkovy pretlak a pekne sa mi z toho vyhadzal 😒
no ja som raz nakrmila malú s paradajkovou polievkou (to bolo v období 8-9.mes., ked mi nič nechcela jesť) a odvtedy je to jej najobľúbenejšie jedlo. Nič jej nebolo, až na červenú stolicu a odvtedy mám vždy v mrazničke pripravenú aspoň jednu porciu, aby sme mali pre prípad štrajkovania s jedlom. A papriku - červenú kápiu - jej zvyknem dávať do ruky žužlať asi tak 2-3 mes. Ona ju neje len cucká, lebo je sladkastá
Paradajky sa môžu po roku, paprika neviem, nenašla som. Naša staršia dcéra má 5 rokov a vôbec nechce paradajky ani papriku jesť.
možu sa od roka, ale moje dieta to ochutná až v roku a pol, ja mu tie ktore su teraz v obchodoch veru papkat nedam, je to humus, viem, že aj tak nič nezamešká
v lete bude mať Martinka rok aj pól. Paradajku surovú jej dám ochutnať teda až v lete, keď bude domáca.
aj malý bude mať rok, ale dostane zeleninku až tú mňam zo záhradky, prípadne z trhoviska od babeniek, lebo ten humus s hypermarketov mu radšej nedám, to okolo vitamínov ani nejde...
ja tak isto pockam na domacu zeleninku od babicky 😉
ja si radšej odopriem paradajky a papriku v tomto období, ten humus len vyzerá ako zelenina. Už sa neviem dočkať, kedy sa nám urodí tá naša, mňam, na slniečku 🙂 Ale úplne najviac sa teším na hrozno. Čo myslíte, odkedy môže dieťa papať hrozno? Martinka bude mať jeden a pol roka v tom čase.
vtom case, lucilka uz hrozno moze 😉 🙂
super 😀
anavila • 1d • Včera o 22:29
ahojte...male deti maju papat zeleninku a mojej malej som minule dala trosku olizat duzinu paradajky a na druhy den vysyp okolo pusinky. Ja to nechapem...
katulienka1 • 1d • Včera o 22:31
anavila,
paradajky by sa mali dávať až po roku.A ked sa ti ešte dokonca po nej vysypal,tak už ju neskúšaj a počkaj až na rok! 😉
junovka • 2d • Včera o 22:34
moja sa vysypala aj po 13 mesiaci, pockali sme potom este asi 2 tyzdne a potom to uz bolo v pohode. 😉
Ale, rozhodne az po 1.roku.
anavila • 1d • Včera o 22:51
diky, a neveite ktora este zelenina ma podobnu vlastnost??? na ktoru si mame davat pozor, resp aj ovocie
zuzana76 • 1d • Včera o 22:54
citrusy, orechy a rozne jadierka a semienka, paradajky, ryby, soja, cokolada to su vsetko alergeny, urcite az po roku a niektore potraviny ako soja a ryby az po 2. ci 3. roku
zuzana76 • 1d • Včera o 22:55
takisto este aj mak, jahody
martinka13 • 1d • Dnes o 09:16
Ahojte Nikde som nenasla ci moze 7.mes babo papat rajciny Chcela by som mu spravit cestoviny s rajc.omackou, len neviem ci mozem. Dakujem
nikollette • 1d • Dnes o 11:54
Napíš do témy babatka a nie tu 😉
Tu ti tému ajtak zatvoria...
dosa • 2d • Dnes o 12:39
martinka - rajciny az od 12. mesica. ak chces, posli mi mailovu adresu a poslem ti tabulku - zavadzanie prikrmov 🙂
nasa pediatricka povedala, ze mozem skusit akukolvek zeleninku okrem zeleru a petrzlenu, tie az po roku. samozrejme varene. ze ked nebude ziadna reakcia, mozme smelo papkat. tak som uz rajcinu parkrat dala, varenu, osupanu a nic sa nedialo.
ja tiez davam obcas malej prikrmy, ktore maju paradajkovy zaklad (cestoviny s cuketou v paradajkovej omacke... atd). hippka ma take prikrmy od 8 mesiacov.
tiez maju rybu so zemiakmi, od 8 mesiacov.
tak potom nechapem.
no mne moja doktorka povedala na poslednej kontrole ze paradajku moze od osmeho mesiaca a papriku az po roku. je tazko stravitelna 🙂
takuto zelenidu po uk.1 roku.....
moj maly ma 8 mesiacov a pohode spapa surovu paradajku hlavne tu stavu a jadierka ale aj duzinu...uz mu ju davam cca od pol roka a nic ...aj papriku mu davam c, tu este ehryzie len cmula...aja mu davam vsetko neiadim sa podla tejto smiesnej doby
@bastilly presne aj tak my neriadim sa zásadne tabuľkami , dám vyskúšame a ked je v poriadku žiadna alergická reakcia papáme 😉
určite po roku