Mamičky nikde som nenašla info,odkedy sa môže dávať papať ? Našla som výborný recept,chcela by som to uvariť,Ďakujem 🙂
kde je problem, ved ako vidim maju dvojicky vyse dvoch rokov? feta je ovci syr, ktory uz davno mozu v pohode jest, ak im chuti. urob recept a nefilozofuj 😉 , prinajhorsom si date s manzelom duplu 😀
Ja teda neviem, syr ako taký už dávno dávam, ale tento je dosť slaný, ja by som skôr ako 3-ročnému nedala...ja zvyknem malej urobiť jej porciu trochu upravenú, nech si aspoň myslí, že má to čo my - aj keď ju len tak ľahko neobabrem 😀 😀 😀
Feta je dosť slaný syr, dokonca je aj slanom náleve. Dnes sa vyrába už len z kravského mlieka. Detské obličky sa vyvíjajú do 2 rokov. Ja by som ho asi nahradila pre deti iným syrom. Môj názor.
feta je síce slaný, ale ak sa bude tepelne upravovať, možno sa to "stratí" ... mojim deťom napr. nechutil a vypľúvali ho 😅 ... dvojročné deti by už hádam mohli jesť "všetko", čo dospeláci - teda s mierou (veď aj ja napr. nemôžem zelenú papriku - žlčník nedovolí...)
1. feta nemusi byt iba z kravskeho mlieka, prave mam v chladnicke fetu vyrobenu z ovcieho a kozieho mlieka. v kazdom pripade u vyse dvojrocnych deti bez alergie nie je co riesit.
2. urcite mnozstvo soli potrebuje aj dieta, zvysene mnozstvo soli vo fete sa da napriklad riesit tak, ze neposolim jedlo, ktore s fetou varim, dospeli si dosolia neskor, pre deti to bude slane tak akurat, ved isto tam nebudes davat tej fety kilo 😉
môj názor je, že nemožno dieťa od všetkého chrániť. Ja som bola takto chránen áa bývala so mčasto chorá a nesamostatná. Myslím, že dvojročné môže jesť všetko, čo neškodí zdraviu človeka a nie je ťažké na žalúdok
to je dost slany syr, ja by som radsej iny zvolila je tolko druhov...
uvarit? kludne aj zajtra 😀 a ak je feta z pasterizovaneho mlieka, netusim, preco by ju 2-rocne dieta nemohlo...?