Ahojte maminky,viacmenej ovladam pravidla zavadzania prikrmov ale divina sa nikde nespomina.pokial viem, tak je to velmi zdrave maso 😉 . Mame cerstveho mladeho Jelena tak rozmyslam ci dat alebo nie. Ake mate skusenosti? Mala ma presne 9 mesiacov. Dakujem 🙂
@lucinka4 - ak ho poriadne prepecies, tak nie je ziaden problem, divina je velmi zdrava, ma vela zeleza 🙂 Nespomina sa v tabulkach, lebo sa k nej tazko dostat 🙂
divina?????baby to nemyslite vazne,vsak to je aj pre mna tazke na zaludok,a nie este pre dieta.Moje deti este ani jedno nejedlo divinu... 😉
Ja som zacala davat malemu divinku ked mal nieco okolo roka 🙂 Moj tatino je polovnik....
divinove hotove prikrmy sa daju kupit len neviem od kolkych mesiacov su urcene. moj maly ma problemy so zelezom a na 8m sme ochutnali a chutilo nam a hlavne bez nasledkov. urcite ak je overeny polovnik treba skusit
kludne dobre udusenu (aspon par hodin, alebo v kuchte) mozes kludne dat je velmi zdrava, len ju fakt treba mat z overeneho zdroja - teda nad diviakom by som vahala, ale jelen moze byt kludne 😉
no ja myslim, ze by som kludne dala, pokial maso poriadne tepelne upravis. je to urcite zdravsie maso, ako hocijake z obchodu a 100% BIO 😀
neviem naspamat tabulky, vtedy kedy hovadzie. Je urcite zdravsie ako krava alebo kura 🙂 Mne sa divina tazka nezda, ma menej tuku ako ine maso, tazka je kacka a hus.... alebo bravcove. Moj nazor 🙂
jelen patrí medzi vysokú zver, ktorá nie je taká hákliva na tepelnú úpravu ako napr. diviak (kvôli klasickému ošip. moru, svalovcovi a pod.) takže kľudne by som dala. Určite to nie je ťažká strava 🙂 je to výživné mäso, ktoré ma menší obsah mastných tukov ako napr. kurča. Ja sama ho počas tehotenstva jem bez problémov (vrátane tataráku) 😉 @angellinka a ty si ho už niekedy jedla, ked ho pokladáš za ťažké? 🙂 🙂 🙂
ked jej dobre pripravis kusok maska z diviny nic sa nestane, ja som malej davala aj taketo masko, sice az po roku (az vtedy prisiel ujo polovnik na navstevu)... a bolo to v pohode.. udusili sme, rozmixovali do zeleninky a zemiakov a bolo
ja dávam deťom divinku asi tak od roka. Dcére dokonca ešte skôr. Robím ho na mnohé spôsoby, avšak vždy ho najskôr strčím na nejakých 45 min do tlakového hrnca a potom si ho už dovarím / dopečiem / dodusím a ochutím podľa nálady 🙂 Jeleň, mladý srnček, ale aj diviak mojim deťom neuveriteľne chutia a to nie sú bohvieakí papkáči. Takže určite odporúčam. Ako už písali baby vyššie, je to jedno z najzdravších biomäsiek. Divá zver papá len zdravé veci chemicky neošetrované. A vôbec nie je ťažko stráviteľné, práve naopak.
Divinu - vsak to som este ani ja nikdy nejedla 😀 😀
Divinka a telacie a ryby ,,,uplne v pohodicke ,,velmi zdrave a kvalitne masko 😉
Tak my sme skusili v malom mnozstve asi tak okolo 2 rokov, chutilo🙂
U nas v rodine sa divina vyskytuje velmi casto, takze som to brala ako nieco uplne bezne a normalne
Vďaka za tuto otázku, mám jej plny mrazak, tak budem variť veselo a konečne bez chrobaka v hlave, či dobre robím. Mojim chalanom divina veľmi chuti 😀
moze no musi byt poriadne tepelne spracovana dedo je polovnik takze tiez sme si nad tym lamali hlavu ci a kedy moze zacat davat takze moze odkedy zacina s maskom ale tepelna uprava minimalne 2 hodinova poradila nam dr. a to iste povedala aj laktacne poradkyna
moze to aj 7 mesacne?
ja davam prepelicku od 9m a strasne mu chutí....divina je velmi zdrava ale musi to byt od overeneho zdroju
maminy viete poradit nejaky recept na spracovanie diviacika pre skoro 1rocneho krpca?
aj my papáme divinku a dcérka má len rok a pol 😀DDD. A veľmi jej chutí.
Ahoj dievcata, ja by som potrebovala poradit, ci mozem uvarit polievku z kosti diviny...neviem presne z coho to je...dakujem
Ja davam malej od roka divinu a chutná mam 😊 Myslím ze ked sa dobre tepelne spracuje, je urcite zdravšia ako kupované kuracie z odchodu..👍😊
Divina obsahuje viac železa ako kuracie alebo morčacie mäso, pokiaľ ho máš od overeného poľovníka, tak ho vyskúšať určite môžeš.