Kedy môže dieťa jesť pečienku?

barien
17. aug 2021

Ahojte mamičky kedy ste dali papať pečienku svojim najmenším detičkam v kopkatich mesiacoch ?

majulino
17. aug 2021

Az okolo roka a pol

patka06
17. aug 2021

8 - 9 mesiacov presne si už nepamätám

barien
autor
17. aug 2021

@patka06 ja si akože robím len prieskum lebo dnes robím na obed pečienku Tak že či môžem dať malej má skoro 11 mesiacov

patka06
17. aug 2021

@barien jasné daj jej ochutnať, pečienky sú zdravé

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
17. aug 2021

@zazvorka87 moja dcéra ich od ochutnania milovala, dodnes s cviklou obľúbené jedlo

klip0
17. aug 2021

Naše prvé je ešte v bruchu tak toto som ešte neriešila ale robím v školstve a napr deti v predškolskom veku nesmú dostávať pečienky lebo to vraj nemôžu. Ale neskúmala som to ešte, len podľa nejakých noriem nemajú 🤷🏻‍♀️

patka06
17. aug 2021

@klip0 to je zvláštne, naši mali v škôlke bežne
Navyše pečeň obsahuje železo, takže sa dokonca odporúča deťom, ktoré ho majú menej

klip0
17. aug 2021

@patka06 u nás nemaju nikdy a keď sme sa o tom rozprávali tak vraj nemôžu podľa tabuliek. Ale vravím neskúmala som to ako to je naozaj

marlenka222
17. aug 2021

@patka06
@klip0
@klip0 nie nemôžu v školských zariadeniach. Je smernica, ktorá zakazuje podávanie a úpravu hocijakých vnútornosti v školských zariadeniach. Teda : v škôlke, škole, na strednej aj vysokej škole nemajú na obed pečienku, srdce, plucka, držky a tak 🙂. Kôli úprave samotných vnútornosti. Vnútornosti sú špeciálna skupina, ktorá pôsobí ako filter v tele živočícha, a preto je ťažké ich upraviť natoľko aby mohli kuchári podať záruku že dieťaťu z nich nič nebude. To že prejdú varom ešte nič neznamená keď môžu byť pokazené od začiatku. (Ako mäso všeobecne ale proste...)

marlenka222
17. aug 2021

A rovnako aj kupované mleté mäso. Ak zariadenie kúpi mäso a zomelie si ho, môže ho podavat. Ak kúpi zomleté mäso od dodávateľa, podávať ho nemôže . Krása Slovenska. Čo k tomu povedať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
17. aug 2021

@marlenka222 nehádam sa.no o takej smernici som nikdy nepočula, mali pečeň /bravčovú aj kuraciu/ v škôlke aj v škole /teda kým tam chodili/ a nielen v našej ...takže to bude asi nejaký "nový výmysel"

deti95060810
17. aug 2021

my sme dali dcére vo veku 12 mesiacov...dostala také hnačky že sme museli navštíviť pediatra. Len zalomil rukami nad našou hlúposťou. Z hnačiek a problémami so zažívaním sme sa dostávali asi 2 týždne...

traktor
17. aug 2021

Pracujem v škôlke.. A robím aj bryndzovu nátierku, aj kuraciu pečeň na cibuľke.. Sú na to normálne normy, podľa ktorých idem..

ivkazba
17. aug 2021

Ak niekto povie, že pečianka je zdravá, tak je ozaj dosť mimo. Trošku biológie by nezaškodilo, aby človek vedel, že pečeň robí telu detox, zachytáva všetko škodlivé. Takže ja to nejem a nikdy by som to nedala dieťaťu.

gabikatka
5. nov 2021

@barien pecienku mozu od prvych prikrmov, maso a cnutornosti su nutricne najvyzivnejsie potraviny.

henka123123
5. nov 2021

Od roka davam.deti to miluju s tarhonou