Ahojte mamičky kedy ste dali papať pečienku svojim najmenším detičkam v kopkatich mesiacoch ?
8 - 9 mesiacov presne si už nepamätám
@zazvorka87 moja dcéra ich od ochutnania milovala, dodnes s cviklou obľúbené jedlo
Naše prvé je ešte v bruchu tak toto som ešte neriešila ale robím v školstve a napr deti v predškolskom veku nesmú dostávať pečienky lebo to vraj nemôžu. Ale neskúmala som to ešte, len podľa nejakých noriem nemajú 🤷🏻♀️
@patka06
@klip0
@klip0 nie nemôžu v školských zariadeniach. Je smernica, ktorá zakazuje podávanie a úpravu hocijakých vnútornosti v školských zariadeniach. Teda : v škôlke, škole, na strednej aj vysokej škole nemajú na obed pečienku, srdce, plucka, držky a tak 🙂. Kôli úprave samotných vnútornosti. Vnútornosti sú špeciálna skupina, ktorá pôsobí ako filter v tele živočícha, a preto je ťažké ich upraviť natoľko aby mohli kuchári podať záruku že dieťaťu z nich nič nebude. To že prejdú varom ešte nič neznamená keď môžu byť pokazené od začiatku. (Ako mäso všeobecne ale proste...)
A rovnako aj kupované mleté mäso. Ak zariadenie kúpi mäso a zomelie si ho, môže ho podavat. Ak kúpi zomleté mäso od dodávateľa, podávať ho nemôže . Krása Slovenska. Čo k tomu povedať.
@marlenka222 nehádam sa.no o takej smernici som nikdy nepočula, mali pečeň /bravčovú aj kuraciu/ v škôlke aj v škole /teda kým tam chodili/ a nielen v našej ...takže to bude asi nejaký "nový výmysel"
my sme dali dcére vo veku 12 mesiacov...dostala také hnačky že sme museli navštíviť pediatra. Len zalomil rukami nad našou hlúposťou. Z hnačiek a problémami so zažívaním sme sa dostávali asi 2 týždne...
Pracujem v škôlke.. A robím aj bryndzovu nátierku, aj kuraciu pečeň na cibuľke.. Sú na to normálne normy, podľa ktorých idem..
Ak niekto povie, že pečianka je zdravá, tak je ozaj dosť mimo. Trošku biológie by nezaškodilo, aby človek vedel, že pečeň robí telu detox, zachytáva všetko škodlivé. Takže ja to nejem a nikdy by som to nedala dieťaťu.
Od roka davam.deti to miluju s tarhonou
Az okolo roka a pol