Ahojte , chcela by som sa opýtať kedy je vhodný čas začať dokrmovat bábätko? Čisto na UM ,väčšina káš píše od ukončeného štvrtého mesiaca a preto by som sa chcela poradiť či je vhodné začať aj skôr napr od začiatku 4 mesiaca alebo od polovice s varenou ,mixovanou zeleninkou alebo treba počkať aj s tymto až do ukončenia toho 4 mesiaca, za každú radu ďakujem 😊
Ahoj. Keď bábätko máš plne kojenie, sa odpuracacprve prikrmy od začiatku 6mesiaca, ak nemáš plne kojené a je na um, tak od konca 4 mesiaca, a aj to postupne ja som začala zemiakom, počakala som 2 dní a pridala som kaleráb zase som počkala 2 dní pridala som mrkvu... Atď a potom vlastne uz som dávala každý deň po mesiaci som pridala mäsko kuracie zajačie na začiatok stačí a pridáva ovocie zase treba sa vyhýbať citrusom jablko banán ( pozor na banan vie zapekat a zo zeleniny brokolica).. A už to ide.. A už zascprdis cestoviny ryža... Bábätko sa naučí pekne jest 🙂 dám ti radu ja som nikdy nemixovala, vždy som poučila vydlickou nech sa bábätko naučí pekne žuť.. Moja kamoška ma 3 ročného syna a ešte mi mixuje 🙈🙈🙈 som sa jej pýtala ze ci mu budú mixovať aj v škôlke 😂 takže na to pozor
@lucy_669 ja som začala dva týždne po začatí 4 mesiaca malá bola len na UM a vyžadovala si ho veľa a mne sa to nezdalo na poradni u doktorky som sa na to pýtala a ona mi položila dve otázky či mala drží hlavičku pevne keď ju dám do stoličky a že či vypije za deň viac ako 800 ml mlieka za deň aj s nočným kŕmením mala to spĺňala tak vravela že nevidí problém vtom aby som začala aj od dva týždne skôr tiež sme začali tak že prvé dva dni sme dali zemiak keď nemala reakciu tak ďalšie dva dni som dala mrkvu a takto to išlo až pokedy sme nevyskúšali každú zeleninu potom sme začali kombinovať aj tak to bábo prvy mesiac skôr len omáca jazyk ako papa tak si myslím že počkaj ešte dva týždne a ak ti spĺňa tieto veci môžeš začať
@lucy_669 skor by som sa priklanala k impulzom ci ta sleduje pri jedeni. Vtedy je dietatko pripravene. Skus odpozorovat. Ale zaciatok 4mes je velmi skoro. Neponahlaj sa,nic ti neutecie a babatku tiez
začinala som v piatom mesiaci zeleninovymi kašami a neskor som pridavala toho viac a viac. Varila som im, alebo kupovala hotove jedla. Chutilo im všetko
ukludnuje ho to. Dudlik si neskušala?
Na UM ood 4 mesiaca sa začína a prvá je zelenina
@lucy_669 ide o to, ze traviaca sustava babatka dozrieva az koncom 4.mesiaca preto sa s AKYMKOLVEK prikrmom caka az do toho konca 4.mesiaca. Ak je dieta plne na UM tak od konca 4.mesiaca (cize ked dieta dovrsi 4 mesiace zivota) je vhodne zacat davat ochutnavat zeleninku atd... S kasami je este cas. Zacala by som tou zeleninkou 🙂 treba vyuzit ze je teraz take rocne obdobie ze zozenies kvalitnu cerstvu zeleninku 🙂