Od koľkých mesiacoch by malo dieťa štvorkovat alebo sa pušťať do chodenia
@peta3456 podľa mňa to je vysoko individuálne....sú deti, ktoré začínajú chodiť v 10-11 mesiacoch a sú take ktoré nechodia ani v 13tich- poznám oba prípady...dieťa sa rozchodilo v 15tich mesiacoch tiež s ňou lietali kade tade po lekároch ale je úplne v poriadku. Viem že dieťa sa má postaviť na nohy do 15 mesiacov, to mi povedala raz sestrička, že dovtedy má čas. Naša malá ani nestvornoskovala...posúvala sa jednou nohou ako opička 😂 a aj to hádam od 11 mesiaca a chodiť začala pár dní po 1 roku
@peta3456 naša začala štvornoškovať v 10-11mesiaci , v roku sa začala stavať popri nábytku, ale sama do priestoru sa pustila až 14-15mesiac....každé dieťa začne s daným pohybom vtedy, keď je na to pripravené....jedno začne skôr rozprávať, iné sedieť či chodiť...v konečnom dôsledku sa to v nejakých 3rokoch vyrovnáva...s chodením má čas do 18mesiacov, ale je veľa"lenivcov"čo začali aj oveľa neskôr a nič im nie je🙂
@peta3456 to zavisi od dietata. Moj syn sa naucil chodit ako 7.5 mesacny sam. A stvornozkovat zacal ked mal okolo 10 mesiacov. Moj najprv chodil a az potom sa naucil po 4. Ja som napr nikdy nestvornozkovala a zacala chodit skoro okolo 9-10 mesiaca. Brasko napr zacal chodit az ako 18/19 mesacny. Cize kazde dieta je uplne ine.
@peta3456 a neporovnávaj, je to zbytočné🙂je to presne ako s rozprávaním - jedno dieťa rozpráva už ako 1,5ročné a iné nerozpráva ani v 3.rokoch....a nemá to nič spoločné s inteligenciou...je to ako keď 1,5ročné dieťa rozpráva už krásne čisto a povie aj R a je aj dieťa čo nevie povedať R a má 6rokov...každé dieťa je iné a ide svojim tempom, či už s chodením alebo rozprávaním
U každého dieťaťa je to individuálne. Moja začala chodiť keď mala 10mesiacov. Priateľova sestra má len o mesiac staršiu dcérku ako moja a jej začala chodiť až po roku. Na štvornožkovanie sa moc nepamátám, že kedy začala.