ahojte, chcem sa spýtať, kedy ste začali prikrmovať a akým spôsobom. Mám štvormesačnú dcérku a rozmýšľam, že by som už začala. Počula som, že by sa malo začínať mrkvovou šťavou. A postupne pridávať ďalšiu zeleninu. Len neviem ako často a aké množstvo na začiatok. Prípadne, či postupne pridávať niečo iné, alebo striedať rôzne druhy zeleniny... Poraďte. ďakujem.
Presne tak, pokiaľ je plne kojené, prikrmovať od pol roka. Nikam sa neponáhľaj, nič vám neujde. 🙂
je aj skupinka o prvych prikrmoch, skus pohladat, neviem ako sa vola, no zacina sa mrkvou, uvarenou a popucenou na obed,staci par lyziciek na zaciatok, uvidis podla dietatka a potom doplnit mlieckom ako bezne, mrkvu davat tri dni aby si videla ci nebude nejaka reakcia po troch dnoch zaviest dalsiu zeleninku, zemiacik, napr, davat tiet tri dni a potom zas skusit dalsiu, velmi dobre sa znasa aj pripravi cuketka, tekvica...ovocim nezacinat, lebo si moze zvyknut na sladku chut a ine nebude chciet
Ďakujem, už som našla aj iné diskusie o príkrmoch. Som tu prvýkrát, tak som to nenašla hneď 🙂
o prikrmoch su tu tisicky tem popozeraj sa v nich, ale kazda sa zhoduje v tom, ze kym je dieta kojene do pol roka to neho okrem mliecka netraba tlacit nic a dieta na um, tak ta je to o mesiac skor...