Ahojte, mala ma 6 mesiacov a je strasny papkac. Doktorka mi doporucila Nestle susienky detske bez lepku do mliecka rozdrvit. Neviete mi poradit kde by som ich zohnala? Existuju vobec take? alebo aspon podobne?
@ngeliksk napriklad tieto su tiez bezlepkove http://www.biocentral.sk/produkt-sladke-slane-b...
Ahoj @cicimon , je na UM asi od 2 mesiaca. Rano mliecko, doobeda ovocie, obed zeleninka a potom za chvilku mlieko a vecer kasa. Prespi vzdy celu noc krasne akurat uz mesiac a pol pijeme 240vody, teda nejakych 270ml mlieka a stane sa, ze ani to jej nestaci vycuca vsetko a rikoty strasne. Dr. mi zakazala uz viac davat, ze uz aj tolkoto mlieka uz je moc na zaludok. Lepok mi este zakazala.
preco si myslis, ze je najvyssi cas zavies lepok??? vsak pisem, ze prikrmujem ovocim a zeleninkou + vyvar z maska. A to mliecko so susienkami na olovrant
My sme davali ryzovy chlebik - ziadne susienky, velmi mu chutil - a dodnes chuti🙂
@ngeliksk no tie ecka najdes vsade len mozno rozpisane ako kys citronova a estery mastnych kyselin 😉 vobec vseobecne najdes E-cok v detskych vyrobkoch vela a takmer v kazdom ver mi - ja ti to viem velmi dobre potvrdit, nas maly ma totiz potravinovu alergiu a je citlivy aj na kopec E-cok, takze ked chces nieco zdrave, tak najlepsie je piect susienky doma 🙂
Lepok už môže, opatrná by si mala byť, len ak máte v rodine celiakiu, ináč sa majú deťom podávať lepok už od štvrteého, najneskor do ukončeného siedmeho mesiaca, vtedy je imunologické okno, takže sa môžu podávať aj alergény, aj lepok 🙂 Lne tie sušienky sa mi zdajú blbosť, nestrlé ich má, ale nie sú bezlepkové.nechápem, načo z njich robiť kašu, kašu urob normálnu 🙂
ja by som tiez odporucala radsej nesolene kukuricne, ryzove alebo pohankove chrumky, to je cista bezlepkova obilnina bez pridanych latok. A nesladene burizony.
@ngeliksk - ak ma byt dieta celiaklik, tak nim bude, rodi sa s tym a skore/neskore zavadzanie nic neporiesi. Lepok sa ma zavadzat neskor preto, lebo prilis skore zavadzanie sposobuje atrofiu a nedovyvinutie crevnych klkov a tie potom nie su cely zivot schopne spracovavat ziviny zo stravy tak ako by mali a telo ich bez uzitku vyluci. Je to potom vecna skoda.
http://www.detskastrava.sk/product/hipp-detske-...
pozri detske ryzove oblatky od HIPP
teraz je na www.wallet.sk aj zlava na nakup detskej vyzivy na www.detskastrava.sk
@ngeliksk doktorka nemusi mat vzdy pravdu... 😒 myslim ze uz mozes pomaly zavies aj lepok,,uvidis ako mala zareaguje...
ja mam celiakiu a tiez sme lepok zaviedli okolo pol roka a doktorka mi to sama navrhla,,akurat mu castejsie zobrala krv na protilatky...ak ma dieta dostat celiakiu tak ju dostane a tym ze mu nedas lepok tomu nezabranis,,je to v tele...
ale ak uz chces davat bezlepkove tak piskoty najdes v bile alebo v Dmke 😉
@ngeliksk preco jej chces davat susienky do mlieka? to ma pit ci jest lyzickou? je na UM ci kojena? ak je kojena je na take skoro a ak na UM tak jej sprav riadnu kasu na ranajky alebo veceru ale to ma aj tak cas na kase...
a prave veci typu Nestle...
a ked ma 6mes mozes zaviest lepok a na to mozes pouzit ovsene vlocky do jedla, bezvajecne cestoviny prip rozok dat zuzlat.