Maminky, viete mi poradit kde sa da kupit dobry bezlepkovy chlebik v Ba? Alebo mate nejaky odskusany domaci recept?
Dakujem
Vo Freshi maju pri pecive oddelenie bezlep peciva, dovazaju cerstvy peceny, chutny.
@mirkaknm
Ja peciem a ziadny z obchodu sa ani len porovnat neda.
Na druhy den nakrajam,dam do mrazaku a ked ho vyberiem vzdy je ako cerstvy.Doma nam na ploche link s videom ,tak vecer pridam.
Mam ich uz desiatky odskusanych,ale tento je na nerozoznanie od lepkoveho a naozaj chutny.
Bezlepkove z obchodu akoze fajn,ze neobsahuju lepok,ale kolko chlebov je vakuovo balenych a vydrzia pol roka.Co je za chlieb ked vydrzi pol roka a zlozenie nekomentujem.
@mirkaknm nekupujem,lebo same ecko a zla chut.v BA by sa teoreticky mal dat zohnat dobry cerstvy.je nejaka mala pekaren.ja peciem,cesto na chlieb kupujem od ceskej firmy nominal.zlozenie dobre,chut super.cez net je lacnejsi.robim naraz z dvoch davok a po vychladnuti do mraznicky.je fakt dobry a chcu ho jest vsetci bez diety aj,co su okolo,ked sa upecie,ale velmi ho nerozdavam,je s nim kus roboty a nechce sa mi to nikdy robit,ale robim,vysledok stoji za to.
My sme tiez skusali rozne, ale domacemu kvaskovemu sa nic nevyrovna. Mam v albume recept, mozno aj vam zachuti 🙂. Uz je to rutina, na zaciatku je to viac planovania, ale stoji to za to.
Pridavam recept.Priprava je velmi jednoducha,len na to treba cas.Pridam aj foto.Na foto je original z tejo davky,ale uz robim z dvoch davok naraz a robim jeden velky.
@podkovickaa
Do vutra davam orechy,slnecnicove sem.,chia a uz som davala aj nasekane olivy,alebo kukuricu.To davam pred koncom rucne len premiesam.Tak dobru chut
@podkovickaa Dakujem ;) pozriem ;)
@ciernysokol A od nominal kupujes co presne? Dala by si prosim recept?
@mirkaknm
Ved olivy a orechy nemusis davat.
Tak jedlé sú napr. Schar alebo vitacelia ale zložením nič moc. A chuť tiež. Ja pečiem kvaskovy a je to rozdiel. Ak chceš pre dieťa určite nie kupovaný radšej upeč a ideál kvaskovy je to kvalitnejšie.
@mirkaknm vitacelia ma aj biely, ale ten som videla len v Petrzalke, v pekarni, v podnikovej predajni. Vedia ho aj objednat. Ja si tiez obcas peciem zo zmesi, co kupis v Lidli. Prvy den je super, druhy den nic mic, treti den kamen. Chlieb z mrazaku mi nechuti komplet vobec, kvaskovat neviem. Z tej zmesi si vies urobit aj len zemlu, aby sa to stihlo zjest. Z Nominalu mu chlieb chuti menej ako z Lidl zmesi
@mirkaknm ano, kazdemu zo zaciatku to tak pride, ze je to komplikovane. Zo zaciatku mozno bude aj nejaky neuspech, ale dnes uz robim chlebik spamati a sup sup. Nam sa nic z cisto zmesivych muk podla drozdovych receptov nepacilo, tak vam bohuzial neviem nic odporucit. Este chcem dodat, ze moj chlebik je prvy den uzasny, ako domaci, s chrumkavou korkou a vydrzi potom dalsich 4-5 dni, pricom si drzi rovnaku kvalitu a stale je dobry, nie ako drozdove. Tak v konecnom dosledku sa aj viac "oplati", financne aj pracne.
@mirkaknm
Snazila som sa sem tri krat dat fotku krabice,ale nejde to,ze z technickuch pricin nedostupne,tak len ze to je zmes na bezlepkovy chlieb s lanovym semiackom.kupujem aj rustikalnu zmes,ale tuto castejsie.pre mna je to jednoduche,pozriem zlozenie a kupujem podla toho.lebo ecka a chemia navyse robia zlu chut,ked ich je vela,viem,ze chlieb bude nechutny.
@mirkaknm dobrý deň, ja pečiem teraz doma bezlepkové proteinové chlebíky. v prípade záujmu ma môžte kontaktovať mailom nina.bajtekova@gmail.com a poskytnem Vám viac informácií.
@mirkaknm chutny je zrnieckovy od Vitacelie. Mavaju v Bille, vacsom Tescu. S pecenim neporadim.