Mamičky,
poradte mi prosím, kde sa dá kúpiť strava pre 12+ dieťatko? nerozumiem moc tomu, potrebujem to kúpiť. len na obrázkoch sa mi zdá, že všetko je to mixovane. Zháňam stravu, ktorá je v kúskoch a nie mixovaná. Ďakujem za radu
Tesco, Billa, Dm..... V 12+ su kusky, nie je mixovane...
aj v DM napr., ta strava nie je v skle ale v plastovych takych nadobach...
Nie je lepšia domáca strava? Sama mám skoro ročného chlapčeka, ale kupované mixované mi už veru nechce a to pekne dlho.
v DM, maju hotove pre starsie deticky, to nie je mixovane.......
a prečo chceš kupovať umelé nechcem povedať čo? .... prečo radšej neuvaríš doma? ved aj ty sa stravuješ riadne doma,nie? dieťa v jednom roku má mať zavedené v jedálničku skoro všetko čo dospelý človek akurát samozrejme nie údené, presolené a korenené dráždivé jedlá ...
ja som vždy varila spolu aj pre nás aj pre malého, akurát som menila postup a to tak, že som dochucovala až ku koncu varenia,teda ked bolo uvarené, tak som odobrala pre malého bez korenín a potom som dochutila pre nás a ešte krátko povarila ... nikdy som mu nekúpila žiadnu konzervu ... a to má 2,5 roka
nieje lepsie varene? doma. je to lacnejsie a urcite aj zdravsie a chutnejsie
nechcem nikoho zastávať, ale aj ja som bola nútená kupovať môjmu ročnému synovi výživy z obchodu, odmietal jesť to čo som navarila...len výživy...hocičo som navarila, tak ho naplo a všetko vygrckal a krmiť ho len mliekom už nešlo...postupne sa nám podarilo prejsť na klasické varené jedlá...nepoznám príbeh tejto mamičky ale možno je to niečo podobné.. 😉
ano, nie vsetky deti chcu papat varene jedlo. moja starsia dcera mi nezjedla nikdy ani kasu, ani vyzivu (ani teraz ju nezje ma 3,5r) a ani kupovane prikrmy a syn 6m zasa nezje nic varene iba kupovane. napina ho z vareneho, neda sa to tak rozmixovat...kazde dieta je ine....ale nkde nieco take kupit netusim, ale Hipp ma vela takych prikrmov aj pre starsie deti 🙂
autorka sa nepytala, ci je lepsia strava kupovana alebo domaca. Predpokladam, ze ked ma 12 mesacne dieta a nevyzna sa v hotovej strave, tak dieta asi krmila doma pripravovanou, nie? Mozno potrebuje cestovat alebo ma hocijaky iny dovod.
strava 12+ vo flaskach alebo plastovych miskach nema mixovanu konzistenciu, su tam kusky jedla. skor si treba dat pozor na znacku, niektore su znacne nechutne, niektore su ok.
Hipp kupis v dm drogérii 🙂 neodsudzujte ju hneď,veď možno idú na cesty alebo my sme papali aj v nemocnici hotové jedlá,keďže tie nemocnične nechcel.
poznam hipp aj hami pre 1 -3 roky, nie je to mixovane, ale tie kusky su tam ozaj take malicke, ze to dieta nemusi zuvat... teda aspon moja to hlce cele, ked jej obcas dam... byva to v takych plastovych nadobkach, hipp ma v tvare srdiecka, hami nadobka je zasa tusim stvorlistok... ja to kupujem v beznych potravinach, ale myslim, ze aj v DM alebo Tescu maju, v Bille pomenej...
bože ženy! otázka neznela či je lepšia domáca alebo kupovaná strava!! ja malej varím tiež zásadne doma ale keď niekam cestujeme, hlavne v lete, bola som nútená kúpiť, v aute jednoducho nemám kde skladovať jedlo čo musí byť v chladničke. My kupujeme občas v tescu, zn.Hipp, v takých plastových kelímkoch v tvare srdiečka, sú super.
Vyborne vyzivy su z DM-ky bez vselijakych skrobov zahustovacich, len zeleninka a nejaka priloha spolu - na kusky pomixovane zn. Alnatura, Babylove....na Hipp by som si davala pozor od 12+ obsahuju aj korenie!!!
A naozaj nechapem naco tu niekto mudruje, co varil doma dietatu, ked sa na to vobec nepytas. Ja tiez malemu varim a jeme to co on, nie on to co my, ale zato tu s tym nikoho nezatazujem. A tiez nie som povinna niekomu vysvetlovat, preco mam doma v skrini aj flasticky a pozijem ich zakazdym, ked niekam vyrazime na cesty. Ja si totiz myslim, ze to jedlo vo flasticke je pre neho urcite vhodnejsie ako nejake pofiderne pecene kura niekde z bufetu 😝
preco davat dietatu umele ....ako uz bolo xxxxxx krat pisane, aj to umele hnusne jedlo podlieha prisnej kontrole, takze az take umele to nebude. samozrejme su znacky a znacky. ja som asi tiez z tych pohodlnejsich, lebo sa mi nechce kupovat celeho kralika, cele tela, atd...viem, ze je to prehnane a ze by som si mohla kupit aj kilo telata, ale ja nedavam mäso do mraznicky ani pre nas, nie to este po 100g a menej, lebo samozrejme babo tolko nespapa. takze mi viac vyhovuje kupit si pohariky s takym mäskom. esteze je to len otazka a da sa prispiet len raz, lebo by tu zase vznikla vojna a tahanice o tom, ako ma mat mama na materskej kopec casu a chut na varenie pre dieta. 🙂 🙂 😒
Tiež nechápem načo tu niektoré riešia niečo, na čo sa nepýtaš... človek aby sa bál už niečo aj spýtať na tomto MK... niektoré ste riadne agresívne a vymúdrelé🙂))) myslím že skoro všetky vyvárame, to je hádam všetkým jasné, načo to tu rozoberáte, ach jaj... ja som teraz naposledy na cesty kupila v DM, Alnatura, Hipp a Babylove, bola som prekvapená, že píšu, že zelenina je upravovaná na pare... myslím, že takto upravujete zeleninu máloktorá, takže až také _chemické" to hádam nebude... určite lepšie ako kura z billy plné antibiotík...
hm, ja som od 6 mesiacov dávala svojim deťom varené jedlo, žiadne kupované presne dávky a ako 12mesačné jedli všetko, samozrejme s mierou 🙂