Kde kúpim stravu od 12+?

fatima1972
13. sep 2012

Mamičky,
poradte mi prosím, kde sa dá kúpiť strava pre 12+ dieťatko? nerozumiem moc tomu, potrebujem to kúpiť. len na obrázkoch sa mi zdá, že všetko je to mixovane. Zháňam stravu, ktorá je v kúskoch a nie mixovaná. Ďakujem za radu

cany1
13. sep 2012

hm, ja som od 6 mesiacov dávala svojim deťom varené jedlo, žiadne kupované presne dávky a ako 12mesačné jedli všetko, samozrejme s mierou 🙂

katren
13. sep 2012

Tesco, Billa, Dm..... V 12+ su kusky, nie je mixovane...

zuzka38
13. sep 2012

aj v DM napr., ta strava nie je v skle ale v plastovych takych nadobach...

cerez
13. sep 2012

Nie je lepšia domáca strava? Sama mám skoro ročného chlapčeka, ale kupované mixované mi už veru nechce a to pekne dlho.

cillikat
13. sep 2012

v DM, maju hotove pre starsie deticky, to nie je mixovane.......

moon1979
13. sep 2012

a prečo chceš kupovať umelé nechcem povedať čo? .... prečo radšej neuvaríš doma? ved aj ty sa stravuješ riadne doma,nie? dieťa v jednom roku má mať zavedené v jedálničku skoro všetko čo dospelý človek akurát samozrejme nie údené, presolené a korenené dráždivé jedlá ...
ja som vždy varila spolu aj pre nás aj pre malého, akurát som menila postup a to tak, že som dochucovala až ku koncu varenia,teda ked bolo uvarené, tak som odobrala pre malého bez korenín a potom som dochutila pre nás a ešte krátko povarila ... nikdy som mu nekúpila žiadnu konzervu ... a to má 2,5 roka

brumka
13. sep 2012

nieje lepsie varene? doma. je to lacnejsie a urcite aj zdravsie a chutnejsie

rosannar
13. sep 2012

nechcem nikoho zastávať, ale aj ja som bola nútená kupovať môjmu ročnému synovi výživy z obchodu, odmietal jesť to čo som navarila...len výživy...hocičo som navarila, tak ho naplo a všetko vygrckal a krmiť ho len mliekom už nešlo...postupne sa nám podarilo prejsť na klasické varené jedlá...nepoznám príbeh tejto mamičky ale možno je to niečo podobné.. 😉

palomka
13. sep 2012

ano, nie vsetky deti chcu papat varene jedlo. moja starsia dcera mi nezjedla nikdy ani kasu, ani vyzivu (ani teraz ju nezje ma 3,5r) a ani kupovane prikrmy a syn 6m zasa nezje nic varene iba kupovane. napina ho z vareneho, neda sa to tak rozmixovat...kazde dieta je ine....ale nkde nieco take kupit netusim, ale Hipp ma vela takych prikrmov aj pre starsie deti 🙂

hradnapani
13. sep 2012

autorka sa nepytala, ci je lepsia strava kupovana alebo domaca. Predpokladam, ze ked ma 12 mesacne dieta a nevyzna sa v hotovej strave, tak dieta asi krmila doma pripravovanou, nie? Mozno potrebuje cestovat alebo ma hocijaky iny dovod.

strava 12+ vo flaskach alebo plastovych miskach nema mixovanu konzistenciu, su tam kusky jedla. skor si treba dat pozor na znacku, niektore su znacne nechutne, niektore su ok.

marcellka32
13. sep 2012

Hipp kupis v dm drogérii 🙂 neodsudzujte ju hneď,veď možno idú na cesty alebo my sme papali aj v nemocnici hotové jedlá,keďže tie nemocnične nechcel.

hori
13. sep 2012

poznam hipp aj hami pre 1 -3 roky, nie je to mixovane, ale tie kusky su tam ozaj take malicke, ze to dieta nemusi zuvat... teda aspon moja to hlce cele, ked jej obcas dam... byva to v takych plastovych nadobkach, hipp ma v tvare srdiecka, hami nadobka je zasa tusim stvorlistok... ja to kupujem v beznych potravinach, ale myslim, ze aj v DM alebo Tescu maju, v Bille pomenej...

lenka110611
13. sep 2012

bože ženy! otázka neznela či je lepšia domáca alebo kupovaná strava!! ja malej varím tiež zásadne doma ale keď niekam cestujeme, hlavne v lete, bola som nútená kúpiť, v aute jednoducho nemám kde skladovať jedlo čo musí byť v chladničke. My kupujeme občas v tescu, zn.Hipp, v takých plastových kelímkoch v tvare srdiečka, sú super.

iwesska
13. sep 2012

Vyborne vyzivy su z DM-ky bez vselijakych skrobov zahustovacich, len zeleninka a nejaka priloha spolu - na kusky pomixovane zn. Alnatura, Babylove....na Hipp by som si davala pozor od 12+ obsahuju aj korenie!!!
A naozaj nechapem naco tu niekto mudruje, co varil doma dietatu, ked sa na to vobec nepytas. Ja tiez malemu varim a jeme to co on, nie on to co my, ale zato tu s tym nikoho nezatazujem. A tiez nie som povinna niekomu vysvetlovat, preco mam doma v skrini aj flasticky a pozijem ich zakazdym, ked niekam vyrazime na cesty. Ja si totiz myslim, ze to jedlo vo flasticke je pre neho urcite vhodnejsie ako nejake pofiderne pecene kura niekde z bufetu 😝

baryana
13. sep 2012

preco davat dietatu umele ....ako uz bolo xxxxxx krat pisane, aj to umele hnusne jedlo podlieha prisnej kontrole, takze az take umele to nebude. samozrejme su znacky a znacky. ja som asi tiez z tych pohodlnejsich, lebo sa mi nechce kupovat celeho kralika, cele tela, atd...viem, ze je to prehnane a ze by som si mohla kupit aj kilo telata, ale ja nedavam mäso do mraznicky ani pre nas, nie to este po 100g a menej, lebo samozrejme babo tolko nespapa. takze mi viac vyhovuje kupit si pohariky s takym mäskom. esteze je to len otazka a da sa prispiet len raz, lebo by tu zase vznikla vojna a tahanice o tom, ako ma mat mama na materskej kopec casu a chut na varenie pre dieta. 🙂 🙂 😒

chovancova27
13. sep 2012

Tiež nechápem načo tu niektoré riešia niečo, na čo sa nepýtaš... človek aby sa bál už niečo aj spýtať na tomto MK... niektoré ste riadne agresívne a vymúdrelé🙂))) myslím že skoro všetky vyvárame, to je hádam všetkým jasné, načo to tu rozoberáte, ach jaj... ja som teraz naposledy na cesty kupila v DM, Alnatura, Hipp a Babylove, bola som prekvapená, že píšu, že zelenina je upravovaná na pare... myslím, že takto upravujete zeleninu máloktorá, takže až také _chemické" to hádam nebude... určite lepšie ako kura z billy plné antibiotík...