Kde kúpim dobré mlieko v krabici?

1. feb 2022

Ahojte,

prosim, viete poradit, ci sa da niekde kupit dobre trvanllive mlieko - na urovni rakuskych vyrobkov - v krabici? Do rakuska sa najblizsie nedostaneme, tak hladam alternativu tu na SR.
Ak mate skusenost, prosim, poradte. Mame tu v dedine aj "mliekomat" pri druzstve, ale potrebujem to aj pre male dieta, ktore prechadza z Nutrilonu na klasicke mlieko, tak to sa zatial malej bojim davat - ani my s tym nemame skusenost, sme tu pomerne kratko.

Dakujem velmi pekne za tipy a reakcie k veci, bez ironie a arogancie

mirkasmile
1. feb 2022

Tak, myslím,že to, čo chces je normálne. Keď som robila v Luxembursku, a ochutnala som tam syry/mlieko to bolo niečo úplne iné, ako tu na Slovensku. To bola za tú cenu fakt kvalita, a to nehovorím len o mliečnych výrobkoch.
Tu na Slovensku je to vážne smutné, že platíš veľa peňazí za nekvalitné potraviny, a zas bio potraviny sú raz toľko drahšie. Ale zase, mali by byť kvalitnejšie.
Čo sa mliekomatu týka, ja som vždy to mlieko prevarila predtým, než som ho išla piť 😀neviem vôbec si to bolo potrebné, ale proste som to urobila, skús si o tom niečo poguglit, moc ti inak neporadim 😐

andrejka1974
1. feb 2022

Bohaté stačí 3,5 percentné plnotučné rajo mlieko pre dieťa a pre vás bohaté stačí 1,5 percentné hocijaké mlieko naše mlieka sú kvalitné a dobré

pribinak
1. feb 2022

Podľa mna keď prevariť mlieko z mliekomatu tak to je 100x lepšia voľba ako keď kúpiš trvanlivé mlieko so 100 ročnou trvanlivosťou nech je už výrobne kdekoľvek
Proste tam už nie je nič, žiadne vitamíny ani minerály, proste nič

Veď aj ten nutrilon je len z kravského mlieka.

Za mna prevarené mlieko z mliekomatu je dobrá voľba

alexk12
1. feb 2022

V dmke máš kvalitnejšie mlieka

danieladeley
1. feb 2022

Za mna najlepsia volba prevarit mlieko z mliekomatu. Nechapem, preco chces trvanlive, ved to uz logicky ma viac chemie ako cerstve a chut je nijaka. Ja som detom davala sabi 3,5%, to je asi 7 dnove (?). Ale z hladiska zdravie je top kozie mlieko, to sa velmi odporuca detom pri prechode z umeleho na kravske, je lahko stravitelne pre malicky zaludok.

merlinja
1. feb 2022

@alexk12 v dm majú mlieko?

evica17
1. feb 2022

Dietatu mozes davat z mliekomatu, len to nechas prevarit na 70 stupnov aby si znicila pripadne bakterie. Za mna velmi chutne, trvanlive krqbicove som take este nepila.
No a muz si kupuje cesrtve mlieko z lidla, pilos, a to si pochvaluje. No neni to trvanlive a musi byt v chladnicke, ale vydrzi tiez dlhsie

enoula
1. feb 2022

V podstate hocijake plnotucne "cerstve" nie trvanlive. Cim kratsia spotreba, tym lepsie. Niekde mavaju aj take farmske, v sklenenych flasiach, objem väčšinou 0,7l a ma aj trosku via tuku ako klasicke plnotucne. Alebo aj to automatove, prevarene

autor
1. feb 2022

@andrejka1974 no bohuzial mam info, ktora je fakt dost znepokojiva, takze slovenske "mlieka" moc pit nechcem

autor
1. feb 2022

@pribinak ano, len potrebujem aj do zasoby, hlavne v tomto case...a prevarenim toho z mliekomatu vymizne vsetko, co by mohlo potencialne vadit? V pohode by si dala aj rocnemu dietatu? A prevarala by si ho aj dospelym?

autor
1. feb 2022

@danieladeley ano, to kozie som pocula, len nemame odskusane a vraj je o hodne drahsie, hoci neviem porovnat, cenu som nezistovala zatial

autor
1. feb 2022

@evica17 ked nechas prevarit na 100 stupnov, tak zabijes aj to dobre?

veve_ad
1. feb 2022

Ahoj, mozes napisat tu info? Nie sme na SK momentalne...

danieladeley
1. feb 2022

cca 2 eura za pol litra

pribinak
1. feb 2022

Áno, surové mlieko treba prevariť. Aj deťom a aj dospelým.
My mame mliekomat na sídlisku a kým tečie mlieko do fľašky tak ide taka nahrávka a tam hovoria že mlieko treba prevariť

Ak mam na vyber: mliekomat a trvanlivu krabicu, tak jednoznačne vyhráva mliekomat.
Ja trvanlivu krabicu nekúpim ani pre dospelého nieto ešte pre dieťa
To už nie je mlieko, ale nejaký bordel

autor
1. feb 2022

@pribinak ano, ved presne...chuti to dobre, ale...

pribinak
1. feb 2022

Ale…..?

autor
1. feb 2022

@pribinak no vsak ten sajrajt, co je v tych krabicovych, hoci chut je dobra

pribinak
1. feb 2022

Nemyslím si. Mne to nechuti.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronice
1. feb 2022

@merlinja maju, rastlinne...

autor
1. feb 2022

@viestta vsak to je smutne, ze realne mlieko sa vyvaza a nam sem spat chodi skoro voda, ktora sa dofarbi a umelo dochuti...nechcela som to pisat, lebo viem, ako to tu funguje...mne je vlastne jedno, co si o tom kto mysli, ci je to pravda alebo blbost...to som tu nechcela riedit, iba to, kde sa dostanem k alternative

veronice
1. feb 2022

Tiez by ma zaujimala ta zahadna tajna info o slovenskom mlieku.
My pijeme doma 3,5% krabicove rajo, aj nasa 3r dcera...

autor
1. feb 2022

@veronice ja som nehovorila nic o zahadnej ani tajnej info 🙈

veronice
1. feb 2022

Ale pisala si ze mas info a stale si nenapisala aku 🙂

tetapetra
1. feb 2022

Ako človek, ktorý má odrobenych 20r v mliekarstve a 15r v tej najväčšej mliekarni, napíšem len toľko. Nevieš o čom píšeš 🤦🏻‍♀️ fascinuje ma kde na to ľudia chodia

daniela1911
1. feb 2022

Ja kupujem toto v Lidli, v skle, nám veľmi chuti. Nie je trvanlivé. Podľa mňa žiadne trvanlivé mlieko nie je zdravé. Čo je zdravé na 6mes záruke ?

autor
1. feb 2022

@tetapetra u slovenskych farmarov

hiro
1. feb 2022

"Podľa mna keď prevariť mlieko z mliekomatu tak to je 100x lepšia voľba ako keď kúpiš trvanlivé mlieko so 100 ročnou trvanlivosťou nech je už výrobne kdekoľvek
Proste tam už nie je nič, žiadne vitamíny ani minerály, proste nič" :D
Co zabije viac vitaminov (zabit mineraly je somarina, vsakze) - par sekund ci par minut prevarania?

hiro
1. feb 2022

@danieladeley "preco chces trvanlive, ved to uz logicky ma viac chemie ako cerstve a chut je nijaka"? Chemie? To mas odkial? Prevarenie mlieka je pridanie chemie?