Kázala vám doktorka zaviesť do príkrmu zátrepku?

12. nov 2021

Malá bude mať 6 mesiacov a doktorka nám kázala zaviesť do príkrmu zátrepku. To ako prosím Vás ? Nestihla som sa jej to spýtať lebo sme sa zakecali na inú tému a doma ma to napadlo. Vôbec som ešte o tom ani nepočula a ma to tak prekvapilo, že sa to takto robí. Ako ste vy postupovali?

anjelicek26
12. nov 2021

Nerobi sa to... nerob slepo vsetko, co ti lekar povie, nie kazdy je expert na vyzivu dojciat, bohuzial...

nikpa
12. nov 2021

Doktorka je už asi pred alebo aj po dôchodku, že? Toto som už veľmi dávno nepočula.

zabina27
12. nov 2021

urcite nie, akoze naco? zelenina, maso, ovocie atd, ale zatrepka ani piskoty nikomu k zivotu netreba 😀

zuzuliennka1
12. nov 2021

nemyslela tym nahodou zavadzanie lepku?
ale to sa da aj inak - ja som synovi do obedov do prikrmu namrvila vzdy trochu chlebika

mila23
12. nov 2021

zostava dufat ze to povedala kvoli zavadzaniu lepku...ale to sa da aj inak ako zatrepkou....

alexandra2468
12. nov 2021

Nikdy som jej nedala zatrepku do prikrmu.
Ak chce lekarka zavadzat lepok, tak staci ked jej das do ruky kusok rozku, nech si zuzle. Korku z chlebika a tak.

majka1921
12. nov 2021

Urcite ziadnu zatrepku do prvych prikrmov nedavat. To pocujem 1x.
Cista zeleninka a postupne pridavat - maso, zltok, atd .
Ako tu bolo spominane, na zavedenie lepku sa tak malemu dietatu dava ozuzlavat napr.rozok.

ukulela
12. nov 2021

Neslo o pomale zavedenie lepku? Netreba zatrepku. Ha som supla k zelenine varit stipku ovsenych vl9ciek, napr. Alebo zaprasila spaldovou kasou a pod. Aktualne sa razi teoria, ze lepok treba okusi cim skor, v case imunologickeho okna.

jazula
12. nov 2021

Podľa mňa tiež išlo o zavádzanie lepku.V papieroch od doktorky mám že “pridáme mini množstvo cestovinovej závarky”, sestricka vravela, že hodiť k zelenine uvariť aj 1 rezanec 😉. Ale určite bezvajecnu cestovinu kvôli bielku.

autor
12. nov 2021

@jazula bože ja teraz neviem ci mi náhodou nepovedala zavarku 😁🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ to je to ze jednu bez vaječnu cestovinu hej?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuliennka1
12. nov 2021

zavadzanie lepku - bud cestovinou, alebo chlebikom. Mozes namrvit striedku chleba do prikrmu, alebo pridat dve tri cestoviny, alebo dat ozuzlavat korku chleba/kusok rozka.
Naco si to komplikovat zaprazkami… to sa aj do polievok zvykne robit, ja som nikdy polievky nevarila so zaprazkou 🙂

jazula
12. nov 2021

Áno, napríklad 1 malú bezvajecnu cestovinu, alebo štipku ovsenych vlociek…ja dávam 1-2 nitovky 🙂

nwnw
12. nov 2021

No ešteže nekázala zaparený šrot!🤢🙆
Pred 6m sa má dať okoštovať lepok, tak možno myslela to, že do kaše múku, cestovinu a tak.

ajka0207
12. nov 2021

@ukulela zaprasenie múkou je predsa zatrepka či?

ukulela
12. nov 2021

@ajka0207 ja som mala spaldovu krupicu instantnu. Ale v zasade moze byt aj obyc muka. Zalezi od nazoru matky. Ja som davala vlocky, bexvajecne cestoviny a instantne obilninove kase od ravity.