Kašičky po ukončenom 4. mesiaci

misutka27
20. nov 2015

ahojte aké značky a druhy kašičiek ste dávali svojím detičkám ked ukončili 4 mesiac?

meluela
20. nov 2015

@misutka27 treba zacat zeleninkou, az potom kasicky a ovocie. A kase vybrat nesladene (Alnatura, babylove) .. co su vacsinou tie nemliecne (mozes ich zarobit s umelym mliekom ktore pouzivas). Alebo mozes normalne uvarit od zakladu z kukuricnej krupice, zo psena atd. Tie sladene a pripadne este aj s prichutami su grc, dietatu by som to nikdy nedala.

pribinak
20. nov 2015

ak mas cas, tak si kase rob doma, nekupuj priemyselne vyrabane kase, maju privela cukru, v dm-ke je dobry vyber obilninovych kasi, tie mozes ochutit ovocim

podla mna mate edte cas na kase, okolo 5-6 mesiaca zacni prikrmami xo zeleniny, potom masa a zltku, mozete pridat ryzu, cestoviny, robit rozne kombinacie

safranca15
20. nov 2015

Ja som zacala s hami a potom som kupovala sunarka na noc

ukulela
20. nov 2015

ja som davala spaldovu/kukuricnu/ryzovu instantnu od ravity. zarabala s vodou a pridavala ovocie,ci trocha jogurtu, alebo vyzivy. ale teda nie od 4ho, ale takeho 7ho, osmeho mesiaca. prikrmy od 6ho, lebo kojeny. teraz - rok - mu uz varim kasu (spaldovu) normalne v mlieku.
inac tiez som mala aj alnaturu, aj hipp. hipp bola sladka,
pravdepodobne davas UM, kedsa pytas. ja by som bola najprv za zeleninu, potom, mono aj po mesiaci az kasu na vecer.

rhiannon
21. nov 2015

@misutka27 presne ako pisu, na kase je casu dost, treba zacat zeleninou. to len vyrobcovia kasi vsade v priruckach tvrdia, ze zacat kasou na noc. figu, deti z nej este horsie spia. nasa mala ma rok a kasu jedava na olovrant. ale nikdy som nedavala kupovane, je uplne jednoduche doma uvarit pohanku, pseno atd a pridat ovocie a pomixovat. je to chutovo uplne niekde inde ako kupovane kase. ked som okostovala, co zarabali kamosky detom krabicove kase, tak vazne fuj...

misutka27
autor
23. nov 2015

dakujem pekne za rady.... 😉 a ešte jedna otazka kedy a či vôbec ste dávali krupičku cez flašku

luba41
23. nov 2015

@misutka27 no nikdy..miesto pšeničnej krupice, tak ako Ti tu dávajú rady, daj iné obilninové kaše..lyžičkou..a Tvoje dieťa má dost času na kaše..aj niekolko mesiacov..nemáš sa kam ponáhlať.

sardinka335
23. nov 2015

@misutka27 kaše su vyrabane bez pridavku cukru - neviem čo furt tu s tým ludia strašia. Kašu daj vtedy ked ty uznas za vhodne, nemaju nejaku extra chuť tie 4 plus. Na obed zrejme davaš prikrm. Tak na olovrant alebo na večer daj kašu - nie velmi hustu, taku ,,akurat,,. Ja som teraz kupila Hami ,,prvu kašu,, ze ,,čo to spravi a jedla v pohode. Tieto kaše proste zarobíš riedke a mozeš dať aj cez flašu - vyslovene krupicu som takto nedavala ani tieto kaše ale niektorý davaju. Je to na tebe.

fialka369
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
8. dec 2015

@fialka369 ja pridavam bud hotovu vyzivu, alebo rozpucim banan. teraz davam uz aj surove jablko. kedboli marhule/broskyne, tie som najprv sparila vparnom hrnci a mixla a tak pridala. teraz by som uz dala surovu tiez. maly uz ma rok, takto ovociesom nie len do kase, ale aj k ovsenym vlockam, davala od cca 7 mesiacov.

vi_py
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fialka369
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
painkiller12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
painkiller12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz