Kaša verzus kaša 🙂

slamka555
31. okt 2018

Ahojte baby 🙂 prosim vas chcela bby som poradit. Chcem 9mesacnemu syncekovi pridat do jedalnicka kasu 🙂 neviem sa rozhodnut co je lepsie, ci obycajnu krupicku prevarit v cerstvom mlieku ,alebo mu dat detsku sunar kasu ( kupovanu ) :/ co myslite? Dakuem za rady

leellee
31. okt 2018

@slamka555 ved mozes aj ine kase- klasické ovsene, pseno, polentu, ryzu a podobne 🙂

asia83
31. okt 2018

@slamka555 My sme dávali túto, sem-tam ešte aj teraz, je jemnejšia než klasická krupicová. Skúsili sme aj tú, no malú napínalo.

malinajahoda
31. okt 2018

@slamka555 9 mesačnemu chceš dať kravské mlieko a psenicnu krupicu? To nie.😨

pininka
31. okt 2018

Všetky tri deti jedli kúpne kaše a sú tu a mali ich veľmi radi.

silvia610
31. okt 2018

@slamka555 treba vyskúšať čo bude malému pasovať a chutit

farenka
31. okt 2018

Ja davam kukuricnu a pohankovu krupicu alebo psenove ci ovsene vlocky rozvarene. Normalnu kasu, nie taketo hotove instantne

slamka555
autor
31. okt 2018

@malinajahoda Noo..nie priamo od kravy 🙂 .. tak neviem je lepsie mu kupit nejake umele a nanom urobit kasu? Lebo ja este kojim aumele este vobec nemal :/

noname26
31. okt 2018

@slamka555 neboj sa. Mozes urobit ja vode alebo odstreknit do nej trochu svojho mlieka. A moze byt aj ina ako psenicna, z ovsenych vlociek, ryze, kukuricnej krupice, psena, pohanky... Kravske mlieko radsej veru nie. Prvej som robila instantne, druhej uz nechcem. Ved to nie je tak zlozite.

slamka555
autor
31. okt 2018

@noname26 Len zas toho mojho uz nemam az tolko :/ Takze myslim ,ze onedlho budem musiet aj tak vybrat nejake um :/ .. ok vdaka za typ ;) ale viete, kedysi sa robilo detom z mlieka priamo odkravy( ked bola chudoba) a akeboli zdrave ;) ..ale uz je ina doba no ;) .. 🙂

malinajahoda
31. okt 2018

@slamka555 nevedela som, že kojíš. Lebo si napísala, že v čerstvom mlieku. Tak ma hneď 🐄 napadla. Ak máš svoje, daj to do kaše. A radšej kukuričnú, ryžovú, pšenovú. Tie nie sú ťažké na žalúdok a sú bez lepku.

zuzka38
31. okt 2018

@slamka555 kase su velmi zdrave a vyzivne avsak nie instatne a urcite nie krupica..najlepsie je uvarit pseno alebo ine obilniny

ewell13
31. okt 2018

@malinajahoda
Moj maly pije plnotucne kravske od pol roka ;)

malinajahoda
31. okt 2018

@ewell13 aha, tak to je iná káva.🤔

ewell13
31. okt 2018

@malinajahoda
Aanooo niwsom tabulkova maminka

ludkka0407
31. okt 2018

Davala som sunarek medovu,pozri na obal,myslim,ze tieto uz su s umelym mliekom a staci ich rozrobit s vodou☺
PS: malej velmi chutila,prvykrat som ju ale skusala po obede,nie vecee,iba kvoli reakcii

potvora1
31. okt 2018

@slamka555 ahoj, ja tiež kojím a kupujem mu nemliečne kaše a zarábam s vodou, tieto od Hami veeeelmi ľúbi

potvora1
31. okt 2018

@malinajahoda a prečo nie?? Nie všetky deti majú problémy s trávením a žalúdkom... Ja síce môjmu nedávam, ale mam veľa známych, čo dávajú krupicu a ich deti sú normálne, ani tučné sú neni, ani brucho ich nebolí. Zas keď dieťa toho nezje kopcom taniera každý večer čo by sa mu mohlo stať... My sme na takej kaši vyrastali, iné nebolo a tu sme

malinajahoda
31. okt 2018

@potvora1 mne je to v podstate jedno čím ty krmis tvoje dieťa. Hádať sa s tebou nejdem. Len som autorke napísala svoj názor. Ty jej napíš ten svoj a nepíš ho mne. A autorka nech si sama vyberie.

malinajahoda
31. okt 2018

@ewell13 🤷

slamka555
autor
31. okt 2018

Babyy nehadajte sa ;) .. ved kazda davame to naco mame peniazky , a samozrejme to, co povazujeme za najlepsie 🙂 Vzdy je niekto za a proti tabulkam , ;) dakujem vam za tipy ja uz si niecoz toho vyberiem 🙂 ;)

m_
31. okt 2018

@slamka555 v DM majú nemliecne kaše z rôznych obilnin. Ja som robila tie do roku s vodou a po roku do kravského mlieka. Keď som ich robila s vodou pridávala som ovocie podľa toho čo ktorej chutilo🙂 mala som z leta narodené Broskyňová pyré zamračené ríbezle alebo som skrátka kúpila výživu z ktorej som tam dala🙂

potvora1
31. okt 2018

@malinajahoda ahoj, ani ja sa nejdem hádať, ale myslela som si, že toto je diskusné fórum, či nie? To ze som reagovala na Tvoj príspevok som urobila v domnení, že aj samotná autorka si ho prečíta a samozrejme, rozhodne sa sama za seba, čo dá svojmu dieťaťu jesť 😉

malinajahoda
31. okt 2018

@potvora1 ona sa rozhodne aj bez tvojej reakcie na môj príspevok. Ak nie je stotožnená s mojim názorom, tak dá dieťaťu krupicnu kašu s kravskym mliekom. Každý nech si dá podľa seba. Aj ostatné dievčatá písali o krupici a nebudem ich presviedčať o opaku.

noname26
31. okt 2018

@slamka555 preco myslis, ze ho nemas tolko, resp.malo? Preco sa hned chystas na umele? Ved ak nedokazes odstriekat len trosku pre chut (ani ja neodstriekam kvanta, len par kvapiek), urob len na vode. Nemusi byt z mlieka.a kasu sa odporuca kvoli lahkosti travenia skor na ranajky nez veceru, este pripomeniem

potvora1
31. okt 2018

@malinajahoda ale ja nikoho o ničom nepresviedčam😀autorke som zvlášť v príspevku poslala svoju reakciu a s fotkou, na inšpiráciu... A to, že som reagovala na Tvoj príspevok, tak pardon, tak si daj za každý Tvoj príspevok poznámku, že "nereagovať"

slamka555
autor
31. okt 2018

@noname26 neviem .. niekedy som mala prsia viac naliate teraz..su uz menej. . :/ cudujem sa ,ze tam vobec nieco este mam ked su to take svestky :D ;) . Ale samozrejme najradsej by som este kojila co najdlhsie aspon do 10rokoch ( zartujem :D ,,) ..to len tak na odlahcenie , ;) myslim ze rok apol by stacil ;) ale to uz som odbocila 🙂 ;) ok vdaka za radu 🙂

majusska202
31. okt 2018

@slamka555 ahoj ja dávam normálnu krupicu malému vždy večer na spanie. A v noci keď sa zobudí takúto kúpenú... Žiadne umelé mlieko mi nevypil boli to u nás vyhodené peniaze. dlho bol kojeny no musela som odstaviť, a doktor mi povedal ze kľudne mu môžem dávať krupicu tak som aj davala

malinajahoda
31. okt 2018

@potvora1 a keď už ide o tie kaše. Pred 30 rokmi bola len krupica. Prečo teraz nevyužiť aj iné druhy? Ja mam doma aj instantné aj zdravé. A určite mojej malej nedám na večeru krupicu s mliekom. Je ľahšia a zdravšia alternatíva. Kaša bez lepku a k tomu zelenina.

noname26
31. okt 2018

@slamka555 dieta sa ti uz aj stravuje, nepotrebuje len mlieko. Neboj, telo ho preto tvori kolko ma. Netreba sa bat zbytocne🙂

slamka555
autor
1. nov 2018

@majusska202 a kolko ma maly ? a tu krupicku mu robis na mlieku ci vode?🙂 Asi na mlieku ked ti dr.povedal ze kasa staci vsak? ;)