Ahojte maminky, mám 10 mesačného synčeka, ktorého stále dojčím. Ako som sa na fóre dočítala, viaceré z vás postretla skúsenosť, že po zavedení príkrmov (ovocie, obedy...) začalo dieťa piť omnoho menej mliečka, resp. začalo až odmietať. Ja podľa plienok vidím, že mlieka mám nepomerne menej ako predtým a MM nám teda nepostačuje. Problém však je, že keď som sa malému snažila dať fľašu, tak ju odmietol. Skúsila som vymeniť za iné UM, vymenila som aj fľašu aj dudel, ale nič nepomohlo. Dnes ráno som mu miesto UM skúsila dať do fľašky riedku kašičku a krásne to vypil. Preto ma zaujíma, či je takáto ranná strava pre 10 mes. dieťa ok.
Okrem toho sa dojčíme pred poobedným spánkom, večerným a 1 x v noci, ale mliečka je naozaj máličko, vidím to aj na tom ako krátko a nepokojne saje. Doobeda má ovocie, potom obed a večer kašu. Pijeme aj vodičku. Ďakujem vopred za každý názor 🙂
Ja namiesto UM používam Sinlac. Do fľaše. Pred spaním, ak treba jesť v noci, tak aj v noci a ak dlho nespí, tak aj ráno. Nedojčím. Počas dňa normálna strava.
ladynibi, a kolko Ti vazi maly v 10 mesiacoch? pribera na vahe ci je pod normou?
@ladynibi a kolko Ti vazi maly v 10 mesiacoch? pribera pekne na vahe ci je pod normou?
@ladynibi Samozrejme,zr je to v poriadku. Ja uz sice nekojim,ale tiez uz davno davam do flasky kasu 😉