Jogurty pre malé deti

catherine89
16. apr 2014

Ake jogurty okrem bielych moze papat 12 mesacne babo? od kedy moze napr. pribinacka alebo napr.taku ovocnu jogobelu.

sense
16. apr 2014

@catherine89 moze uz aj ovocne aj tvaroh moze....od jedneho roka moze jest dieta takmer vsetko...(okrem plesnivych syrov, a klobas a podobnych veci)

catherine89
autor
16. apr 2014

Takze kebyze si dam monte on ztoho moze tiez? a majonezovy salat, a detske parky?

catherine89
autor
16. apr 2014

@sense Takze kebyze si dam monte on ztoho moze tiez? majonezovy salat, a detske parky?

emkab
16. apr 2014

@catherine89 ja by som sa hlavne vyvarovala zahranicnym jogurtom, ktore maju zaruku tusim aj viac ako mesiac- to okolo jogurtu ani nechodilo...a hlavne nie nizkotucne, lebo potom zbohom vitaminy rozpustne v tukoch 😉

peta4
16. apr 2014

Ja mam 9mes. dcerku a papa Zvolenske ovocne,tie su naj

katarinam89
16. apr 2014

Aktivia biela sladka sla u nas n dracku🙂 a 12 mesacne uz aj pribinaka moze

siska53
16. apr 2014

@catherine89 uz moze vsetky,ale nizkotucne by som,nedavala. Na spestrenie daj obcas daky iny,ale casto urcite nie,lebo tie ochutene a tie akoze pre deti obsahuju vselico nie az,tak vhpdne pre deti (modifikovany skrob a pod.),oni akurat lepsie chutia(aj to nie vsetky,napr.pribinak je nechutny.
radsej jej tam,daj lekvar,domaci,ci rozmixuj s ovocinkom,alebo s piskotou,napr.i vlastnorucne robenou.este je dost male to dietatko,neskot si aj samo bude pytat tie somariny(a mozno ani nie),ale to uz bude aspon vacsie.
moj 4r.zje este obcas kostikov ci monte,v tom veku od 12 m. do 2rokov mal len pribinaka asi 4razy,co mu babka doniesla,no ked som to ochutnala,tak som jej povedala,nech to nekupuje.

siska53
16. apr 2014

@catherine89 monte je s cokoladou,ale ked das za lyzicku..a parky a majpnezovy by som,tak malemu drobcovi nedavala a ani sunku,aj na tej detskej je napisane,ze od 3.r.
ale moze lucinu,gerve,cottage,mozzarelu,tvaroh,trn mozes vymiesat s bananom,trochou cukru napr.,v lete s jahodami a pod.,da sa z neho spravit "slana"natierka s mrrkvou,avokadom a pod...
moje deti miluju tie luciny,cottage a pod.
jogurt uz ani velmi nechcu.ja som davala velmi dlho len obycko zvolensky biely a obcas prichutila nastruhanym ovocim.

catherine89
autor
16. apr 2014

Dakujem vam 🙂

sense
16. apr 2014

ja by som nedavala ani majonezovy salat ani detske parky, takisto by som nedala activiu a cokoladove, ani nizkotucne, ja davam malej bio jogurty z regionu od nas raz biely potom ovocne zakazdym iny, nedavam cokoladove, ani karamelove, ...a takisto nedavam akoze jogurty kt. nemusia byt v chladnicke to pre mna nie je jogurt ale zmes nejakych umelin....a nedavam ako som spominala ani majonezu, lebo je zo usrovych vajec ani udeniny...

sissy27
16. apr 2014

@catherine89 uf to fakt potrebuješ dať ročnému dieťaťu majonézový šalát ? 🙄 to je ťažké aj pre dospelého... detské párky - prečítaj si zloženie, okolo mäsa to ani nebežalo, v podstate je to ochutený odpad z mäsovýroby, ale tiež ak máš pocit, že to je to, čo tvojmu dieťaťu chýba, tak smelo do toho...

mimik79
16. apr 2014

Zvolensky, Banovecky, biele bez prichuti, pridaj bananik, domaci lekvarik, piskotku, ak by si mala odkial tak Gaderske ochutene su bez konzervantov

majka777
16. apr 2014

urcite biele jogurty, ale asi by som do nich moc nepridavala ovocie, kedze to sposobuje v traviacom trakte hnilobne procesy

ervenka
16. apr 2014

Odporucala by som hlavne biele jogurty. Ak chces, pridaj potom ovocie, ale v ziadnom pripade nedavam jahodove. Takmer vsetky jahodove obsahuju E120 alebo Košenila, kyselina karmínová, karmíny. A je to hnus vyrobeny z hmyzu. precitaj si- http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E120

lorela
16. apr 2014

Biele polotučné jogurty so živými kultúrami, ktoré sa dajú "dochutiť" ovsenými vločkami, medom, javorovým sirupom a pod.
Zdravý jogurt je ten, ktorý obsahuje mlieko a jogurtové kultúry - všetko navyše, čo je v zložení, sa už na hony vzďaľuje od JOGURTU.

Takže Pribináčiky, Monte a i. nie sú jogurty.
Párky pre deti nie sú vhodné. Deťom treba dať dobrý základ... 😉

sisaka
16. apr 2014

ja mam otazocku do plena.
Neviem, preco sem zahrnate Pribinacikov, kedze tie nepatria do kategorie jogurtov, ale uz ked sa o nich bavite zaujimalo by ma, preco Pribinacikov povazujete za total humus. Dakujem za vysvetlenie.

lyzzy
16. apr 2014

pane boze....moj maly sa rano natlacil Pribinacikom....a este k tomu karamelovym!!!!!! 😀 😀

Zienky.......no comennt 😉

siska53
16. apr 2014

@sisaka je to skor tvarohova (ne)pochutka.
jedla si ho? Otrasny je.radsej cokolvek ine.doma,si viem,1000x lepsi spravit. To uz tych kosticov,ktorych jedinych moj 4r.je,ochotny zjest, (predtym jedol do 2r.prevazne,len biely jogurt a po 2r.mal dost dlhe acidkove obdobie), si dam,to aspon nejak chuti. A to viem preto,lebo si obcas vypyta,potom to tam casto trci v chladnicke,tak to v,den zaruky zjem ja.

adusiq5
16. apr 2014

@lyzzy ja odpadavam z niekorých .... toto nemôžu , hento nemôžu ....a čo sa otrávia? Potom že u detí sú alergie, slabá imunita, bodaj by nie, keď toto nie, tamto nie.... ;) Nie?? 🙂

lyzzy
16. apr 2014

@adusiq5 ....nerieslebo budes zrela na psychiatriu.Niektore matky su radi ked do dietata dostanu vobec nejake jedlo (nie moj pripad) hoci aj pribinacka.No a niektore takto ako tu.....a potom dieta vyrastie a nechce toto a nechce hento....
A uprimne.....kto ma dnes cas robit doma jogurtiky?....moj den ma stale iba 24 hod a radsej s nim pojdem von ako otrocit doma v kuchyni

siska53
16. apr 2014

@lyzzy pokial nechce sladke a vyprazane,tak,to by mi vobec nevadilo. A kolko ti zaberie miesanie tvarohu s bielym jogurtom a bananom? Minutu? A mas to.riad umyje umyvacka.
a ked kupim biely jogurt ci acidko,to otvorenie,trva rovnako dlho,ako otvorenie,pribinaka.
dieta si samo prirodzene,pyta na,ochutnanie potraviny,co sa jedia doma,vidim to na svojich detoch.a dieta si pyta hlavne to,co sa doma je.moji poznaju aj sladke,ale,v obchode sme zatial nemali ziasnu scenu kvoli sladkosti. Ked som nzpotrebovala,kupit,povedala som,ze,nabudice,teraz este doma mame.
a zas rocne dieta nemozes stravovat ako5rocne.

sisaka
16. apr 2014

@siska53 ved prave, ze som ho jedla, naposledy pred 5 rokmi, ked som bola na Sk. Mne chutil (od mala som ho mala rada) a dcere tiez, syn bol v tom case maly, tak neochutnal. Takze bud sa za poslednych 5 rokov jeho chut zmenila, alebo kazdemu chuti nieco ine. Pokial si dobre pamatam, neboli v tom case v Pribinacikovi ziadne umele prichute, co sa samozrejme odvtedy mohlo zmenit, preto som sa pytala, co je na nom take humusne.

meluela
16. apr 2014

@adusiq5 odporucila by som si nastudovat nieco o imunite ... este som nepocula o parkoch a majoneze ze by ju podporovali ... a ani glukozovo-fruktozovy sirup, synteticke farbiva a aromy sa asi tiez velmi nepodielaju na rozvoji imunity.
Na imunitu maju zo stravy vplyv probiotika, prebiotika, vlaknina, vitaminy, stopove prvky ... a tie su najviac zastupene v potravinach v ich prirodzenom co najmenej rafunovanom stave.

Po 12 mesiaci to uz velmi nie je o tom, co by tieta nemalo jest pretoze to este nemoze kvoli veku, ale uz to zacina byt o tom, ake navyky dietatu vybudujeme na cely zivot.

Ale kludne si dieta natlacte cim chcete a utesujte sa, ze mu "rozvijate imunitu" 😀
Ono sa to neprejavi hned, ale o 30-40 rokov sa vam podakuju ...

siska53
16. apr 2014

@sisaka neviem, mna neocaril. Mozno to je o tej chuti, ja som ho mala asi pred 2,5 rokom, ked mal syn cca 17 mes., prave preto som mame povedala,ze nech go nejak nekupuje,ze radsej tvaroh vymiesam vlastny..
Ja si pamatam socikovskeho milacika, ten som milovala, no zatial tomu sa najviac priblizuje vanilkovy ci cokoladovy milko,alebo maximalne aktivia vanilkova,alebo cokoladova,taka ta tvarohova..no ale co som o tom citala, tak neviem,neviem, tie aktivie..;)) ale aj tak si to obcas kupim,aj kd su drahe jak slak.
Za socika aspon kvalita potravin bola na dobrej urovni, vsetko dost prisne kontrolovane. Teraz je vraj daka snaha o to,ale..co ja viem,ako to v skutocnosti je?

siska53
16. apr 2014

@meluela svata pravda!

veva45
16. apr 2014

Ricotta je uplne super pre deticky.... neni to jogutr ale tvaroh, je trosku sladsi takze ho nemusis ani prisladzat.... neni ako klasicky tvaroh z mlieka, je zo srvatky.... je trosku drahsia ale naozaj dobra a vhodna pre male deti

adusiq5
17. apr 2014

@meluela múdra si ako Šalamún :-* ;o)

meluela
17. apr 2014

@adusiq5 tak prehovoril hlas ľudu 😀

sashha
17. apr 2014

Náš malý ako 12mesačný a vlastne aj teraz (o pár dní má rok a pol) jedol Pribinákov, Termixy, Miláčikov, Dráčikov atď. a jogurty okrem čokoládových/kakaových/kávových a rôznych niekedy aj pre nás zvláštnych príchutí...jogurty také, aké som kupovala práve domov a žiadne nízkotučné - skrátka ,,normálne,, (jahoda,marhuľa,vanilka,hruška,malina).... teraz občas dám aj čokoládové/kakaové.... párky neplánujem dávať zatiaľ (na takú mixáž si ešte počká 😀), šunku normálnu (známa z mäsiarne vravela,že v tých detských je niekedy viac gebuzín)....majonézu ani my nejeme, max.na Vianoce do šalátu....nejako extra dieťa neobmedzujem a je zdravé, nikdy (klop-klop) nebolo choré a zje všetko, čo mu pripravím (jasné,že vyprážance a nejaké extrémy nie), bez vymýšlania 🙂

siska53
17. apr 2014

@veva45 len sa tazko zhana :((