Ahojte môžete mi poradiť nejaké mäsové obedy môj syn je nejedak mäsa vždy keď mu šupneme kúsok mäska tak automaticky vypluje chcela by som nejaký trik možno poradiť nejaký obed v ktorom by mäso nebolo tak cíti a dokázala by som ho okabatit ďakujem
Mliečne výrobky papa aj syrové omáčky polievky tiež robíme mäsové tie si vie dať strukoviny tiež moc nezje
@dada0902 Aky mate dôvod nato, že syn "musí' jesť mäso? Nevyhnutnosť mäsa je dávno vyvrátený mýtus 🙂 Ak má pestrý jedálniček, tj sú zastúpené strukoviny, obilniny, ovocie, zelenina, tak nie je potrebné nútiť ho do jedenia toho, čo odmieta.
U dieťaťa by som odsledovala železo a B12, aj to len v prípade odmietania všetkých živočíšnych produktov, nielen mäsa.
@dada0902 Preto tie premudrele články s názormi z roku pána radšej nečítam 🙂
Hlavu v smútku mat určite nemusíte. I WHO oficiálne uznáva vegetariánsku stravu za plnohodnotnú vo všetkých fázach života, od detstva, cez tehotenstvo až po dospelosť. Nutnosť jest mäso je len zastaralý názor.
Ja nejem mäso 8 rokov a pohybujem sa medzi ľuďmi, ktorí nejedia mäso aj cely život, sú to cele rodiny, tj aj detičky na vege strave a zdravie mame ukážkové.
Zo začiatku to boli dosť tlaky, že "mäso sa predsa musí, bude chýbať železo, budeme často chorí a bla bla bla", pre pokoj duše (najmä zo strany ľudí z môjho okolia - rodičia) som si dala už viac krát urobiť krvné testy na vitmaminy a minerály, všetko vzdy v top norme, naposledy (rok dozadu) mi chýbal len vit D, no ten chyba v zimných mesiacoch väčšine ľudí.
Tj ak sa obavate, či máš váš syn všetko potrebné zastúpené v strave, tak si jednoducho vyžiadajte u pediatričky podrobné krvné testy. Odpoveď budete mat do par dní 🙂
@dada0902 bolonske spagety - tie maju vzdy uspech. Ale neviem ako daleko si s jedlom.
@kittykat22 má 17mesiacov dávam to čo nám samozrejme menej dochucujem
@zazvorka87 tak to je super že jej to nechýba ja ho kojim pred spánkom jogurty syry bryndzové halušky papa aj vajíčkovú polievku
Morcacie
Ano, maso treba.aspo 2x do tyzdna od 7-8mesiaca uz urcite... vegansky a vegetarianky budu tvrdit ine.. ale strukoviny nie su plnohodnotne bielkoviny, nehovoriac o chybajuch zivoc.tukoch v nich...a inak sa metabolizuju uplne.
Ved mu to masko rozmulixuj nejako do stravy, aby to nemusel zut... mozno si casom zvykne..skus ho zaujimavejsie vychutit..
Tak chcem sa vrátiť k zneniu otázky či mi poradíte nejaký recept čo by som skúsila
@dada0902 co tak skusit plnenu papriku, ked nema rad papriku tak kludne bez , iba tie gulky (ryza+masko) s paradajkovou omackou...mam rovnaky problem s dcerkou, momentalne odmieta maso a to ma uz 3,5 roka snazim sa aspon kazdy druhy den nejaky vyvar uvarit morcaci/kralici/hovadzi/kuraci kde masko nasekam na drobno aby ho az tak necitila...
@dada0902 moja ma 5 rokov a doteraz nechce mäso, max zje kurací rezeň, a potom jedla z mletého mäso, to ma rada, ale inak mäso neukazuj! Ale papa aj strukoviny, vajíčka, mliečne, ovocie, zeleninu
Neriešim, no mne keby niekto tisol do huby co nechcem, tak by som tiež nebola nadšená
@dada0902 Nemusís sa rozčulovat. Slušne som sa spýtala. Tu je trend nesolit a ani nic ine. Tak naozaj len skusat. Btw.rozvarene maso co sa strapka je už vacsinou bez chuti a živín a teda my také nejeme. Ak nezje normálne makke maso pekne udusené ci upecene tak alternatíva-mlete fašírky, gulky v parad.omacke,....
@dada0902 nas to iste, riesim to tak, ze skoro v kazdej polievke je kusok masa, tak je aspon ten vyvar..