Jedlo pre 7 mesačné dieťa - netabuľkové maminky

pamag1805
11. nov 2014

ahojte maminy..prosím poradte, moja mala ma 7 mesiacov a začala som jej davať prevarene kravske mliečko z mliekomatu....rano pije na raňajky mliečko, potom o nejaké dve hodinky spapa bud výživku s marínou keksíkom, alebo len takú samotnu, na obed jej dam mixovanú zeleninku s maskom, okolo 14 tej mliečko (nikedy hce, niekedy nie), okolo 17 tej bud zmixovanú brokolicu, alebo biely jogurt, na noc o 19 tej ...zasa mliečko....čo by ste mi ešte poradili??zubky vôbec nema, tak sa jej bojím dať chlebík s maslom alebo rohlík do ruky.....

silvia5677
11. nov 2014

Ahoj, moja mala ma tiez 7 mesiacov a prvý zúbok jej vyšiel az teraz v piatok ale ja jej na raňajky dávam chlebik alebo rožok s maslom...troska jej odstipnem a dávam do pusy a pekne papa...na korku ani na cely rožok nemám odvahu aby sa nedusila lebo uz mi párkrát ukázala silu svojich ďasien..🙂 ja síce kojim ale taktiež jej robím kaše a Ty navyše ked nekojis tak jej urob krupičku alebo sú rôzne tie pšenove a ovsené kase...ja malej na desiatu alebo na olovrant dávam aj jabĺčko s bananom a piškótami alebo len čistý banán - velmi ho ma rada a cely ho zje jedna radost...mozes jej uz do polievocky dat bezvajecne cestoviny alebo varený zltok z vajíčka...dnes sme vyskúšali avokado so zemiakom ale to nemalo veľký úspech..🙂..ak by ma ešte niečo napadlo tak napíšem pripadne sa ozvi... Kedže mame rovnako staré dievčatá môžeme si byt nápomocné aspon radami lebo moja staršia uz ma 15 rokov a na veľa veci som uz zabudla..🙂

zita19
11. nov 2014

@pamag1805 rohlik mozes dat aj ked nema zuby. Radsej taky mierne suchy. Pozuzla si aj s dasienkami. Chlebik jej mozes pokrajat na susta a davat tak. Do polievocky mozes pomalicky pridavat rezance, polievku uz nemusi mat mixovanu, staci popucena vidlickou a masko pokrajane na drobno alebo pomlete. Keksik do ruky, kukuricne alebo spaldove nesolene chrumky, piskoty. Drobne cestoviny moze mat s potlacenou brokolicou, mrkvickou. Pecenu muakatovu (maslovu) tekvicu alebo hokaido. Nas krpec teda ma vsetko najradsej pomiesane s jogurtom. Z maskovej polievky s mletym masom a zeleninou ho "napina". Staci dat lyzicu jogurtu a uz je to zrazu jedle. Este jej mozes davat obilninove kase. Ryzova, ovsena, psenova, spaldova, krupicna... Ci uz z mliekom alebo pridavt obilniny do obednajsieho jedla.
Co sa mlieka tyka, neviem... Kazdy sa riadi podla seba. Niekto dava kravske cerstve prevarene, niekto kravske krabicove. Su taki co su len za kozie a mnoho nekojených deti jedava rozne susene detske mlieka.

katarinamarkova
11. nov 2014

@pamag1805 ja len na zaciatok vymenit marina keksy za piskoty 🙂 alebo ine menej chemicke veci - raz si precitaj zlozenie tych ,,detskych,,keksov.
ak si vie sama chytit drobucke kusky, kludne jej ten chlebik nadrobinkuj bez korky na tanierik.
zeleninkove polievocky - rozmixovane, popucene - takto som naucila krpcov na vajicko - zel. polievka s vajickom pomixovat.
prajem taky apetit a dobru chut aj nadalej 🙂

stangb
11. nov 2014

myslim ze na ten vek to zatial staci...ja mam takmer 7 mesacneho chlapca,a u nas to vyzera tak ze rano nakojim, na desiatu ovocie alebo vyzivku a dokojim, na obed zeleninku/masko/ryza/cestoviny/zltko rozmixovanu alebo polievocku a zase dokojim,a potom kojim poobede, vecer a po kupeli pred spanim...zvazujem ze by som zacala davat kasu ryzovu alebo krupicu ale este som neskusala.inak moj tiez nema zuby ale rozok alebo poriadnu korku chleba mu uz davam,pocucka si,dasna pomasiruje 🙂 alebo mi narobi struhanku :D

sense
11. nov 2014

urcite jej mozes dat chlebik alebo rozok ci suchar aj ked nema zubky, moja mala prvy zub az v 8 mesiacoch a to uz hravo zuzlala chlieb aj suchare dokonca jej to robilo dobre na dasna lebo si ich tym masirovala, a uz ani kase nejedla ale kusky zeleniny a poduseneho ovocia, male deti dokazu rozhryzt dasnami, a mavala aj cerstve jablcko a hrusku ale to mala v takom sietkovom vrecusku aby sa nezadusila...

inak moze vselijaku zeleninku, s maskom kuracim, morcacim, kralicim, telaci, zltko, kase moze rozne ryzovu, kukuricnu, ovsenu, spaldovu je ich dost....

@katarinamarkova nedavala som sice marina kekse malej ale ani piskoty v tomto nie su o nic lepsie

pamag1805
autor
11. nov 2014

dakujem vám za rady...ste zlaté 🙂 😉

katarinamarkova
12. nov 2014

@sense dobre piskoty su len z muky, vajec, cukru - bezne dostupne v obchodoch, reklamu nerobim 🙂 marina keksy okrem ineho obashuju stuzene tuky, kypriace latky a ine blbosti.
preto radsej piskotky 🙂 aj ked uznavam, ze ani piskoty nie su zrovna idelana detska potravina, ale 100% lepsia mlska ako marina keksy.

sense
12. nov 2014

@katarinamarkova ja som nedavala ani jedno ani druhe, takze neviem uplne detailne co kt. obsahuje hoci obaly citavam, dokonca (vdaka bohu co mi len vyhovuje) moja odmieta vsetko sladke okrem ovocia...

lucka0707
21. nov 2014

Ahojte. 🙂 No moja malá bude mať v nedelu 7 mesiacov. už ma jeden zub. rano vstane dostane mliecko.potom dostane neaky ten banan alebo jablko nastruhane s piskotami. Potom obed mrkva zemiak petrzlen masko brokolica karfiol ....poobede jej zvyknem dat biely jogurt a neskor kusok chlebika s maslom vecr mliecko okolo siedmej a na noc kasu 🙂
ale je to hlados ☹

domulineccka
26. nov 2014

ahojte...moja bude mat za tri dni 7mesiacov a davam jej papat vsetko co si pyta a co je chuti..ozuzle aj kyslu uhorku :D na rano jej davam roztek alebo vianocku s maslom..a ked bola mensia som jej to trosku omacala do cajika..keksy jej kupujem tie "sunarka" co su od 6mesiaca..tie jej rozpucim do presnidavky alebo do cerstveho ovocia hrusky jablcka alebo bananu..tarhonu s maskom..nedelny vyvar s mrvenickou a mrkvou..zemiakovu polievku s brokolicou a mrkvou..mrvovu polievku s cestovinou..hoc co..nikdy jej nerobim nic podla knihy ani nicoho.. dieta by malo vyskusat vsetky chute a nie ho obmedzovat..preto papava niekedy aj s mojej porcie..a pritom ju stale kojim 🙂