Ahojte mamičky. Je tu niektorá ktorá má 1,5 ročne dieťa? Chcem sa spýtať ako často a hlavne čo im dávate papat
@natalia1997 to čo my, 3-4 za deň, keď jedol častejšie, Resp. Veľa snackov medzi hlavnými jedlami, nechcel potom jesť.
nas ma 1.5 roka, je to co my viac menej - na ranajky kasa/musli, obcas pecivo, to velmi nechce, na desiatu ovocie/jogurt, pred spanim polievka, po zobudeni hlavne jedlo, na neskorsi olovrant vacsinou to co na obed a vecer pred spanim ma mlieko
obcas ma vyzivu, kapsicku, chrumku alebo nejaku dobrotu, cez vianoce perniky a pod.
Nas hlados je vsetko to co my. Mlieko uz pit nechce. Ale kazdy den je jeden jogurt, kasu mliecnu atd., tak mliecneho ma dost. Rano vstane a uz pyta jest, kym mu natriem zemlu maslom, a oblozim, taha ma za nohavice, ze rychlo, rychlo 😀. Ma cez 1,5 roka.
To co my. Ranajky. Desiata. Obed (niekedy pred spankom a inokedy po...zavisi,kolko jedol a ci je hladny ci len troska polievky...som za jedlo po spanku,nech spoko spi) a potom vecera. Vela vody a caju. Mlieko uz nepije,takze nas hladny je. xD
Zvacsa to, co my, resp. manzel. Ja mam alergie. Ranajky bezlepkove kase s vyzivou/ovocim/ciste. Desiata ovocko/zelenina/nieco pecene. Obed zeleninova/strukovinova polievka pred spanim. A ako vyjde cas, ci aj druhe pred spanim alebo po spani. Ak pred spanim zje obed, tak po zobudeni jogurt/syr plus zelenina. Vecera. Vecer zvycajne jedava zeleninove placky/rozne cestoviny/zel. halusky/vafle/chlieb. A je dojceny pred spanim a po zobudeni, v noci.
@vreckovka2 aký syr dávaš prosím ta? Ja už som asi všetky platkove vyskúšala, jedine co zjedol bol trojuholníkovy tavený bezlepkovy co mu dala babka zo svojho 😳
1,5 ročná jedla 5x denne, na 90% to isté čo my
@natalia1997 pokud chces inspiraci, doporucuju na ig profil peknepapkaj - je tam xxx receptu + obcas jsou dny, kdy dava, co presne mu dava. Ja z tama cerpam uz od prvnich prikrmu 🙂
@aurorastone2 mozzarela plátky z lidl, a gouda v tvare myšky a mačky - tiež z lidl. Zje aj kocku detskej lučiny rozotierateľnej, alebo cottage. Chcela by som ho naučiť teraz na kozí syr, tak som zvedavá :D.
@vreckovka2 super ze spapa, u nás lúčina vôbec, neviem ci mu je kyslá alebo co, ani mozarela mu nechuti a plátkovy syr tiež vypluva 😅
@aurorastone2 mozzarelu ako takú nezje, len tie plátky mozzarela. On dlho dlho odmietal mliečne výrobky. Jogurt nechcel ani ochutnať. Ja mám alergiu, tak mi pediatra hovorila, že to mám nechať na ňom, že možno podedil po mne a prirodzene mliečne odmieta. Najskôr zjedol Hollandia biely jogurt a pomaly postupne si pýtal aj syr. Robím mu vojačikov syr plus uhorka. Dnes si k tomu vypýtal aj banán :D.
@natalia1997 1,5 ročný už jedol to čo aj ja a muž (teda väčšinu jedál)