Jedlo na von pre maličké dieťa

6. apr 2024

Ahojte, chcem sa vás opýtať čo brávate malým deťom von na jedenie ( na ihrisko, na návštevu, do materského centra). Ja beriem len ovocnú výživu, chlebík s nátierkou alebo postrúhané jablko s banánom. Dcéra má rok a mesiac. Dostala som vytknuté prečo nenosím normálne jedlo typu polievka, zemiaky... Varené jedlo jej dávam na obed aj večeru. Medzi tým len takéto drobnosti. Čo myslíte? ďakujem

vilma7
6. apr 2024

Tak záleží kefy ideš von. Moej deti v reštaurácii nikdy nezvykli nič jesť, jednoduchého som to do nich nedostala kým boli malé, tak som im vždy brala polievku so sebou. A nosím doteraz keď ideme na xely deň, deti majú 4 a 7.
Teraz už samozrejme zjedia aj v reštaurácii, ale ak chcem aby mali aj polievku, musím ju vziať sebou.
Ale ak ideš ba doobeda alebo poobede ,tak teple jedlo by som nebrala, keď budete na obed doma.

thereisabear
6. apr 2024

Nikdy som varené jedlo len tak von nenosila.
Nosím mrazom sušené ovocie, jablko, banán, chrumky, piškóty a pod.

januska12323
6. apr 2024

Neviem načo na ihrisku vybaliť komplet menu. Jesť sa má za stolom.

zuzanka.zuzu
6. apr 2024

NIČ 🙄 minule na spievankove tam niektoré deti furt niečo chrumali... trvá to HODINU, dieťa neumrie 🙈 má tam tancovať 🙈 ako si naučíš, tak budeš mať 😉 ale samozrejme tu budú dva názory "a prečo by som nedala, však len chrumky, len kapsicku, len neviemčo" 🙄 a potom sa v škôlke čudujúuu

slavomira236
6. apr 2024

Nikdy som jest nenosila najedli sa doma..iba ovocie tycinky hrube kukuricne chrumky max kapsicky ovocnu nejaku

biglovemom
6. apr 2024

Tak co zoberies von je snad tvoje rozhodnutie nie?😂
Jedlo sa doma a na von len vselijake drobnosti

angeli121212
6. apr 2024

Prosim ťa a kto ti toto vytkol? Ja nosím kapsičku resp niečo na chrumkanie kedže syn má rok a tri mesiace a jedáva 5 krat denne male porcie ak sme niekede vonku aj cez obed normálne sa ideme najesť do reštiky a dá si s nami aj malý.

nikpa
6. apr 2024

Pokiaľ sme neišli von na viac ako 2 hodiny, nebrala som nič. Deťom som dala jest doma a vonku sa mali vyblázniť, vybehat a nie jest. Jest sa ma doma za stolom, s umytymi rukami a spolu. Pri jedení ma byt volaka kultúra. A nie som ochotná okrem fliaš s vodou, šabrakov ako lopty a iné hračky nosiť von každému ešte menu na jedenie. Zbožňujem, keď sme na ihrisku a matky naháňajú a otravujú decko s jedlom keď sa chce hrať 🙄
No a ešte polievku im nosiť von 🤣 to už aká premotivovaná manka alebo premudrela babka trepla.

vyrovnanaosoba
6. apr 2024

Nikdy moje deti vonku nejedli. Keď sme išli na celý deň, tak v reštaurácii bud zemiakovu kašu s nejakým mäsom na prírodnom, alebo ryžu. A keď nebola možnosť takých baby jedál, tak kupovaný prikrm. Keď sme išli len na ihrisko, tam nejedli vôbec nič, len pili vodu. Keď do parku, na prechádzku, do obchodu a sedeli v kočíku, tak nejakú chrumku do ruky, nech vydržia. 😃 My jeme doma.

btus
6. apr 2024

nič. Ak to bolo len na dve-tri hodinky, tak som nebrala nič. A na ihrisko už vôbec nie, tak sa išlo hrať a nie jesť. Max. vodu, ak bolo teplo. Dieťa vydrží. Ak sme cestovali, tak som kúpila hotový príkrm ( hami, hipp) alebo sme sa zastavili v reštaurácii, kde zjedlo ryžu, kura, alebo rezančekovú polievku. Na cestovanie na 2 hod max. ovocie.

minesasubu
6. apr 2024

Ja beriem ovocie, kapsičku , detske chrumky , rozok do doziciek
varene jedlo ma doma , to som nikdy nebrala a ani ma to nenapadlo
poradim ti kašli na to čo povie niekto iny
mne tiez furt nieco mamicky pindaju- ty to robiš takto a ja zase tak ako mne vyhovuje dovi dopo a viac neriesim
by ma zaujimalo kto ti to povedal ?

ivangeline
6. apr 2024

My tak obdobne. Raňajky, obed a včera doma. Medzi to ovocie či nejaké chrupky von. A aj to len keď sme von viac nejakú hodinku.

lucia13022023
6. apr 2024

Mam rovnako staré dieťa, beriem von kapsicku jogurt, domáce muffiny, brumika, rôzne zeleninové muffiny atď co upečiem doma proste.
Chrumky mam vždy v kočíku a vodu. Nikdy som nenosila von nič varené ako polievka atď..
Raňajky mal doma, aj obed aj večeru. Toto sú len také snacky.

hederamonstera
6. apr 2024

Ked ideme von tak do 2-3 hodin a je najedeny, neberiem nic okrem vody. Som proti tejto snackovej kulture, absolutne to nie je vhodne, ci pre deti ci pre dospelych. Chodime von tak, ze hlavne jedla sa jedia doma. Ak by sme sli na dlhy vylet, nejake ovocie alebo sa naje ako my v restike/v bufete

pralinka86
6. apr 2024

Malo co. Jedia doma pred odchodom a naspäť sme na obed/veceru, cize len nieco male pre istotu. Ovocne kapsicky, dm tycinka ovocna, niekedy banan alebo ak mame nieco male slane doma upecene, tak po 1-2 ks.. cize nie ucelovo , aby jedli, ale poistka, respektive ako lakadlo na odchod/zmenu vonku. No a voda samozrejme, to je vzdy

autor
6. apr 2024

@angeli121212
@nikpa
@minesasubu hovorí mi to sestra čo má deti. Už viackrát. Tak teda som nevedela, či robím dobre, keď ja mám prvé dieťa.

autor
6. apr 2024

Ďakujem vám všetkým. Nebudem nič varené nosiť von, naje sa teda doma ako vždy.

h2
6. apr 2024

Myslela som, že sa pýtaš, čo berieme, keď ideme na celý deň preč, napríklad na výlet. Na ihrisko som nebrávala jedlo, najedli sme sa doma predtým, alebo potom.

kitycat
6. apr 2024

Ja obcas beriem do termosky to co nezje na obed lebo je dolezitejsi vyhlad z okna, magnetka alebo robit bordel s jedlom. Zje na lavicke alebo ked cestujeme v mhd v kociku

jana_eyre_2
6. apr 2024

Ja som von bravala pravidelne, ale nikdy nie varené 🫨 prečo by som to robila.. vypadli sme ráno, na obed sme prišli domov, potom sme poobede znova šli na dlho von a večera doma.. nerozumiem tomu, prečo sa u nás tak varené jedlo preceňuje a surové podceňuje..

Okrem toho čo spomínaš by som dala jablká, uhorky, paradajky, jednoducho čerstvé ovocie a zeleninu..

mia_von_prag
6. apr 2024

Nikdy som nenosila varené jedlo von. Akurát by som mala stres, že sa mi to v teple pokazí.
Ak celodenný výlet, tak malé dieťa dostalo sklíčko s prikrmom a staršie sa najedlo s nami v reštaurácii. Ak len krátky výlet, naobedovali sme sa pred alebo po.
Inak nosim len ovocie alebo nejaké chrumky, rohlik

angeli121212
6. apr 2024

Vždy sa riad svojimi pocitmi a potrebami dieťaťa ja mám tiež prvé a toto mi najviac zaberá musiš byť sebaistejšia nech si ludia nedovoľujú k tebe. A sestra ti ako odkomunikovala svoj postoj prečo to je podla nej tak dôležité?

nikpa
6. apr 2024

Sestra keď je taka aktíva nech im nosí von aj 3chodove menu. Ty si na ihrisku sadni na lavičku a pokecaj si so susedou namiesto toho aby si krmila dieťa.

autor
6. apr 2024

@angeli121212 doobeda som doniesla málo sýte a poobede zas že ovocie a také sa nedáva, sacharidy či čo..

jana_eyre_2
6. apr 2024

Nech si sestra zistí koľko je sacharidov v zemiaku a koľko v jablku 🤣 asi bude prekvapená..

angeli121212
6. apr 2024

Ahaa ona je taká premotivovaná do výživy len zabudla že ide o ročné dieťa wow, inak nechápem ako môže povedať že je doobedu niečo málo sýte keď nevie koľko zje tvoje malé a čo jedlo na raňajky... Predpokladám, že toto nie je prvý krát čo ti do niečoho kecá...

angeli121212
6. apr 2024

@jana_eyre_2 no to je druhá vec 🤦

saxana000
6. apr 2024

Ak.idem.na cely den jasne zoberem aj obed.ak idem na ihrisko doobeda zoberem nieco co prve chmatnem.jeden keks.jedna kapsa jedny chrumky.ja nie som pojazdny street food.potom.zeny placu ze.im deti nejedia bodaj by jedli ked ich tlacia cely den s niecim. Ruksaky.karicky napchate na prasknutie slane sladke vatene mixovane teple studene...
Ranajky obed vecera je zaklad doma za stolom nezjes?nemusis ale ine nedam.vonku je prioritna voda a ozaj nieco male na dobitie energie a ked sme uz ozaj hladni ide sa domov na normalne jedlo.

autor
6. apr 2024

@angeli121212 to máš pravdu, že aj iné veci hovorí, ale teda v tomto som si ozaj nebola istá či náhodou nerobím zle

sojorez
6. apr 2024

Nosila som ovocie, chrumky, vodu. Ak boli v tomto veku a sli sme celodenku, tak jedlo normalne v restike/ ryza, zemiaky... Ak to bola turistika, tak tie prikrmy vo flasticke.