Jedlá pre 9-mesačné dieťa

15. nov 2022

Ahojte maminky. Mám pár otázok ohľadom príkrmov. Mám z toho celého chaos a chcem sa dozvedieť viac.
Niektoré Maminy už dávajú napríklad na raňajky chlebík. Moja otázka znie s čím dávať chlebík vy? Chcela by som skúsiť niečo nové lebo dokola davame kaše a sem tam biely živý jogurt s ovocím. Nám doktorka povedala, že šunku nemôže do 1 roka tak s čím dávať chlebík?
Ďalšia nejasnosť je múka. Môžu papať jedlo kde je múka? Čítam, že robia detickam napríklad lievance atd kde ide múka a vajcia. Žĺtko už mame zavedené ale bielko môže až od 1 roka. Tak dávate iba žĺtko?
Pripadne poradne čo take dávate papať 9 mesačným?

pribinak
15. nov 2022

Na chlebík môžeš dávať napr lucinu, alebo klasické maslo 82%

autor
15. nov 2022

@pribinak áno o tej detskej lucine som čítala skúsim tú.
Takze iba chlebík s maslom? 😊

marianarem
15. nov 2022

Mozes spravit vselijake natierky. Napriklad zltkovo-maslovu, mrkvovu, cviklovu, avokadovu, z mleteho masa.

autor
15. nov 2022

@marianarem bože take ma ani nenapadlo. Ďakujem ❤️ a ako takú nátierku spraviť?

janka_266
15. nov 2022

Ja môjmu robievam zltkovo-lucinovu, do toho nastruhana mrkva/redkovka, s tuniakom, zvykla som mu robiť aj rôzne zeleninové placky, do tých som najskôr davala vločky😃

hederamonstera
15. nov 2022

Ja som dnes napr robila mojmu 9m lievance - pomlete ovsene vlocky, vajko, jablkova presnidavka, mlieko ak moc huste ;) velmi mu chutilo, takze budem robit pravidelnejsie. Budem davat aj banan alebo spenat do nich a pod, tiez sa pri tom da vyhrat s kombinaciami

autor
15. nov 2022

@hederamonstera prosím ta a vajíčko si dala celé alebo len žĺtko?

autor
15. nov 2022

@janka_266 super nápad, ďakujem❤️

autor
15. nov 2022

@janka_266 ešte sa opýtam, tuniak môže 9mesacna? Normálne z konzervy?

marianarem
15. nov 2022

Tak pre takeho maleho len take jednoduche - napr. zltko roztriet s maslom alebo s avokadom, uvarit a postruhat cviklu alebo mrkvu a tiez s maslom alebo s Lucinou, mlete/rozmixovane maso mozes s nejakou zeleninou zmiesat, napr. s korenovou. Kludne uz mozes aj ochutit bylinkami, kurkumou, mletym koriandrom, mletou paprikou, kminom, vegetou (ale len takou kde je cista zelenina), samozrejme len jemne.

janka_266
15. nov 2022

Môj mohol, nešli sme podľa tabuliek 😃 ale netuším kedy presne ho mal prvykrat, ale určite to bolo pred 1. Rokom. A v tom pomere k lucine, ho tam nebolo veľa 😃

danana20
15. nov 2022

Ahojte, ako papa chlieb 9 mesacne? Moze sa nejako na mensie kusky narezat ? Lebo aj ja by sim chcela uz dat chlebik ale ked je zvyknuty len na kase ako si poradi s chlebikom nezadusi sa? Moja mama predzuvala synovcovi ked bol maly no neviem

bluemoon24
15. nov 2022

@danana20 uplne v pohode, chleba je dost mekky, dej mu tensi platek do ruky, at si zuzla, uvidis, jaka bude reakce.

Muj syn miluje chleba s avokadem, kdyby mohl, ji ho stale :D ale jinak pomazanky - lucina, vajicko, zelenina, jak uz psaly zenky vyse. Ja pouzivam mouku od 7m (hladkou spaldovou prevazne) do palacinek napr. Jinak misto mouky vetsinou muzes rozmixovat ovesne vlocky, jen ne vsechny recepty z toho vyjdou.

hederamonstera
16. nov 2022

Cele

54tinka54
16. nov 2022

Chlebík som synovi robila aj robim napr s maslom a na to najemno postrúham šalátovú uhorku alebo mrkvu. Tiež rôzne pomazanky ako tu už bolo spomínané, neochutenú natur smotanovu nátierku alebo lučinu 🙂

mareri
26. nov 2022

rozne. Pečivo, šunku, zeleninu, ovocie. Ale kludne aj možeš kupit nejake hotove bio jedlo