Dobrý deň.
Mám svoje prvé bábätko, má 5 týždňov a riešim, že je už 2 týždne veľmi nepokojná. Cez deň nespí skoro vôbec iba tak na 15 minút zavrie očká a potom plače.. večer plače…Maličká je plne dojčená. Podľa váhy a fľašky si sledujem koľko mi zje, ale podľa pediatričky je to malo a tvrdí mi, že mi chudne aj keď mne doma priberá..Za mesiac mi nepribrala ani to kilo 😔 podľa meraní zje cca 50-60ml, skúšala som dokŕmiť ale nezje mi to. Ked dám čisto UM zje tiež 60ml..už v tehotenstve som počúvala, že je o týždeň posunutá dozadu tak či to nemôže byť z toho. Pôrodnú hmotnosť mala 2875g momentálne ma okolo 3,61.. veľmi býva pri dojčení aj nervózna a neviem presne z čoho, na fľaške je o cosi kludnejsia. Vidim, že ju trápi aj bruško tak dávam sabsimplex, keď je veľmi zle rúrkujem. Inak masírujem, cvičím s ňou.
Prosím, ak máte skúsenosť poraďte ako ju donútim viac papať, fakt ma doktorka vyplašila, že je podvýživená, aj keď minulý týždeň na poradni bola váha vraj dobrá
Nemôžem mať fakt slabé mlieko pre ňu a preto ten nepokoj? Po um celkom dobre spí
@budulinka12 vaha je krasna jednoznacne nemas slabe mlieko.. pokus sa ju nerurkovat nechaj nech sa tak sama puci vrci chrci polohuj ju rozne a ona sa sama vykaka nakoniec... ak by bolo veeeelmi zle len vtedy treba rurkovat. Na prsniku je nervozna lebo z flasky pozna ze to tecie lahko a rychlo a ked jej das prsnik tak musi tahat silnejsir a dlhsie. V tvojom pripade fakt odporucam zavolat si laktacnu nie je to take drahe a urcite ta uisti ze mas mlieka dost a pokial nemas odporuci ti co robit dalej. Malinka pri narodeni nemala ani 3kg nemozme ocakavat ze bude priberat ako babatko co maju pri narodeni 4kg podla mna ti prospieva pekne a tvoja pediatricka je strasiak.
@beata_k sme väčšinu dňa koža na kožu keďže mám možnosť sa venovať iba jej. Mám dojem že som to úplne pokazila tým že som jej dala fľašu 😔
@budulinka12 ale ona je este malicka od flase si lahsie odvykne ako starsie babatko to este vsetko bude fajn v pohode mozes dojcit len fakt zvaz tu laktacnu nech ti pomoze nech nie si v strese
@nin12345 Veľmi ste ma upokojili s tým, že teda podvýživená asi nebude. Skúsim sa skontaktovať s laktačnou. Ďakujem ❤️
Pozrieť uzdicku spodnú aj vrchnú. Spať spolu v posteli, bez perinky aby ťa poriadne cítila. V noci sa tvorí najviac mlieka. Žiadny cumel ani fľaša a celý deň sa mojkaf v posteli. Dones si plienky pri postel a celý deň obe oddychujte, driemte spolu, nech si dudluje. Slabé mlieko, predne, zadne, neexistuje.
Nerozumiem preco jej davas flasu, ked sa normalne dojci. Zacni len dojcit, dojci kludne kazdu hodinu, pol hodinu, ked je to teraz potrebne, ono sa to upravi, nebudes stale dojcit nonstop, ale v tejto chvili je to potrebne a mala by si riesit hlavne dieta a najst si ten cas mojkat sa a byt v kontakte koza na kozu, daj si nosic, satku, ak potrebujes nieco robit (co je jasne ze potrebujes..). Slabe mlieko neexistuje, ako ti tu uz vsetci napisali, to su zakladne veci, ktore by mali vsetky zeny vediet este pred porodom, nech sa nemusia takymi hlupostami stresovat. Najdi si dobru laktacnu, ak mas nejaky problem s dojcenim, ale podla mna staci menej doma riesit vahu a to kolko vypije a viac dojcit. Informacie o dojceni aj vyvracanie roznych podobnych mytov najdes lahko na ig: vasa laktacna konzultantka (ma aj online poradensto vasalaktacna.sk), lipirea blog.
Nech doktorka skontroluje uzdicky mozno sa jej len tazko papa
A co ze si dala flasu? Nic sa nedeje
To je taky blby mytus medzi premotivovanymi kojo matkami ze dam flasu pokazim dojcenie
@anavixy všetko to začalo tým že podľa doktorky malo pribralatak chce odomna stále váženie a to aby som ju nejako donútila jesť viac preto ta fľaša nám dovtedy všetko krásne išlo 😔 do toho vraj mám malo prebalených plienok.. lebo ma byt 8 a mám priemerne tak 6 inokedy ale aj 10
Bolo mi tvrdené že ju nemám kojiť na požiadanie lebo neviem potom odsledovať koľko ako často vypije a nemám ju nechať spať ani v noci viac ako 3 hodiny lebo potom absolútne to váženie nemá zmysel.. posrala som to..
@budulinka12 ono ta flasa nie je problem z hladiska dojcenia, akoze ano, moze to dojcenie pokazit, ale vobec nemusi… ale je to problem skrz to, ze to zbytocnr stresuje matku, ze vidi kolko zje a pri prsniku nevie atd, proste zbytocna komplikacia, ked sa dieta dobre prisava a efekticne dojci… dojcit urcite na poziadanie, v noci treba dojcit minimalne 1x, no nemusi to byt kazde tri hodiny. No ale pokial nevies posudit ci dieta pije efektivne a je dobre prisate, tak si zavolaj laktacnu (ale pozor na to aku…). Uzdicky nechaj na posudenie orl lekarovi, pripadne laktacnej konzultantke z institutu dojcenia, nie len laktacnej poradkyni z mamily. Ale teda skusila by som najprv tu frekvenciu dojcenia nejako upravit (nepises nikde ze ta dojcenie boli alebo ze dieta cmuka ci nie je dobre prisate, takze neviem ci je tam predpoklad na skratene uzdicky ci zle prisatie) a flasu a vazenie doma uplne zrusit. Ked chces doma vazit tak max raz za tyzden.
@budulinka12 odporucam asi aj inu pediatricku lebo takto doplasit jednu matku ktorej ocividne dieta krasne pribera a vsetko ide dobre je nenormalne.. nemusis ju v noci budit po troch hodinach ani vazit stresuje vas to obe
@anavixy nám to dojčenie krásne išlo.. ani raz ma to nebolelo ani bradavkyani prsia ani zápal ani nič.. bolo to podľa laktačnej z pôrodnice ukážkové dojčenie.. celý mesiac to išlo krásne až do momentu kedy nepadlo že nepribera dobre
@budulinka12 tak v tom pripade ja odporucam hodit sa do kludu, neriesit vahu a dojcit dojcit 🙂 raz priberie viac, raz menej, hlavne ze ma co papat a moze papat kedy chce, minimalne do dalsej poradne by som to vobec nehrotila, riad sa babatkom, dojci kedy chce (osobne ale by som ju nenechavala cez den spat dlhsie ako 3h, v noci mozes, ale cez den nech papa co najviac teraz, ked riesis priberanie). Drzim palce, nech sa rychlo vratite k spokojnosti 🍀
@anavixy ďakujem tak teda budem robiť ako doteraz ❤️ skúšku kojenia doktorke splním a budem sa riadiť podľa toho ako je mala spokojná ❤️ v noci neprespí cez tri hodiny ale v noci zvykne tie 4 potiahnuť
@budulinka12 Neexistuje slabe mlieko. Strasne malo ti spi. Nedostatok spanku sposobuje obrovsky stres. Tebe v strese chuti? Nemas viac deti. Zoblec sa, koza na kozu a dojci ju klude v posteli aj cely den. Detom sa dobre spinka s mamkou a aj sa dobre najedia.