Ahojte, idem si k vam po radu. Dcera asi do 2 rokov jedla uplne vsetko. Od vtedy akoby ju utalo a je strasne vyberava. Ma rada mozno tak 3 jedla. Viac nie. Ked varim nieco ine tam spusti scenu ze to nechce atd atd. Neviem uz co robit. V skolke jedava normalne vsetko. Skusala som jej robit aj jedla co jedava v skolke ale doma mi to samozrejme nechce. Poradte ako na nu prosim vas
neriešiť a nenútiť. postaviť pred ňu tanier s tým, čo je navarené pre všetkých, chceš, zješ, nechceš, do ďalšieho jedla máš smolu. Nediskutovať s ňou, nechať na ňu čo a koľko si dá. Samozrejme dať pozor, aby medzi jedlami nejedla sladkosti, čipsy a podobné. keď bude hladná, zje aj klince. Občas pomôže aj trochu provokácie - typu po jedle si všetci dáme koláčik/zmrzlinu, ale kto všetko nezje, asi už nemá v brušku miesto, tak nedostane.
Nijako ... moja to isté ... v škôlke zje všetko, ešte aj dupľu si pýta ... doma má 3 obľúbené jedlá, ktoré točím dookola, urobím niečo iné, nezje ... u nás neplatí, že keď bude hladná zje, čo dostane ... je schopná nejesť celý víkend ... ja nemám za potreby, aby skončila na infúziách ... už to neriešim, točím tri jedlá dookola ... pre mňa je dôležité, že sa naje.
nediskutovat, das jej to rano, to iste na desiatu, to iste na obed.... kedze ocividne ta ma zafixovanu, ze jej vzdy ustupis a das co chce ona, proste manipuluje s tebou cez jedlo, kedze v skolke zje vsetko,
a neboj sa ziadne dieta ked sa den nenaje neskonci na infuziach, pit jej daj, vodu, cajik, a ani druhy den netreba polavit, proste vie ze aj tak cuknes a dostane to co chce ona....
takto ta ma v hrsti a ty vzdy polavis.......
Ja som v detstve bola hrozna jedacka, v podstate nič mi nechutilo. V škole som polievku absolútne odmietala, druhé občas dačo som pobabrala, jedavala som len zemlovku, nákyp, pečené pirohy, zemiakovú kašu s kyslým mliekom, pečené zemiaky v rúre s maslom, a chlebíky s nátierkami. Mäso občas kuracie, aj to len malinko. A pila som litre mlieka s grankom, asi to ma, držalo pri živote 😆. Ako som rástla a šla na, strednú, potom práca, výška, už som jedla úplne všetko bez problémov. Nikdy som nebola podvyzivena ani nič také,jednoducho som nerada jedla a nechutilo mi. Nevidím dôvod nútenia do jedla, pretože viem, že v našej dobe nikto od hladu neumrie. Ak dcéra v škôlke normálne jedáva, prečo ta to trápi? Za ten víkend, čo je doma, určite nič sa nestane, ak bude jesť menej. Alebo len to isté
Trpezlivosť, trpezlivosť a neustúpiť, dcéra skúša koľko môže.
Ak nedosiahne svoje, prestane ju to baviť.