Jedálniček vášho 8 mesačného dieťaťa

kika6956
30. okt 2018

Prosim vas,viete mi napisat kedy a kolko papa vase dieta? Mala mala teraz 8 mesiacou a papame rano mliecko 210ml okolo 9h ide spinkat,potom papa ovocie okolo 10h ked sa zobudi. Obed mame mixovanu zeleninu s ryzou a maskom(vajickom),alebo sosovicou. potom ide spinkat a okolo 14:30 ovocie alebo jogurt biely s ovocim,ovsene vlocky. okolo 16:30 mliecko a potom ide spat do 18h a 19:30 mliecnu kasu,ale taku redsiu,lebo ju papa z flasky.Len mam dojem,ze papa vela a co este mozem dat. Citala som,ze aj maslo uz moze s rohlikom ale domace.Prosim poradte mi. Dakujem velmi pekne za kazdu radu.

pribinak
30. okt 2018

Zeleninové polievky s cestovinou a maskom.

martinals
30. okt 2018

My máme tiež 8mesiacov a náš jedálniček je takýto : ráno o 8.00 jogurt dávam Zvolenský všetky príchute 100g,12-12.30 mäso zelenina + príloha zemiaky, ryža,cestoviny 160g,16-16.30 kaša, taká tá instantná niekedy s presnidavkou 150g,22.00 um mlieko 160ml.Počas dňa ponúkam riedený jablkový džús iné nechce,vypije 200 - 350 ml.Skusala som aj chlebík s maslom obyčajným ale zatiaľ nechce,alebo kukuričné chrumky niekedy spapka

renatka100
30. okt 2018

@martinals vo zvolenskom jahodovom jogurte su karminy cervene farbivo ktore nie je vobec urcene pre deti a nie to este pre 8 mesacne. Nedavaj ho mozes mu sposobit zavazne alergie, hyperaktivitu a nakoniec je preukazana aj rakovina. Iba biely jogurt je zarucene bez chemie a farbiv - treba pridat vyzivu a bude ovocny. Vyziva pre deti je na 100 percent kontrolovana a bez farbiv a umelin.

renatka100
30. okt 2018

@martinals maslo by som urcite nedavala - olivovy olej urcite

kika6956
autor
31. okt 2018

@martinals a rano uz nedavate mliecko?

martinals
31. okt 2018

@kika6956 nie nedávame, začali my ho odmietať,snažila som sa im mlieko dať nad ránom zo spánku ale tiež nechceli,preto po porade s lekárom dávam až ráno jogurt.

lacibo
4. nov 2018

@kika6956 pekne to máte podľa mňa.. môžeš pridávať všetko postupne, rôznu zeleninku, vývary, špenát, mäsko viaceré druhy ( králika, hovädzinu aj sumčeka rybu napr..), aj rožok v pohode, cestoviny s rajčinovou omáčkou, vajíčkom, zemiačky na rôzne spoôsoby,ja som aj maslom natrela chlebík, biele jogurty, postupne aj prívarky..pridala som trochu svojho mlieka, neskôr aj trochu smotany..tvrdé syry..na olovrant ovocie.. domáce piškótky som robila, v podstate akékoľvek jedlo, čo bežne varíte vieš upraviť aj pre 9 mesačného..do roka by malo dieťa ochutnať všetko,( samozejme všetko zdravé) aby nemalo neskôr alergie..

kika6956
autor
4. nov 2018

@lacibo Dakujem za radu. okrem spenatu mi zatial spapala vsetko.Este by som sa spytala rajcinovu omacku robit z coho? lebo v tych konzervach je dost inych blbosti asi a rybu len na masle? to som chcela vyskusat dat teraz. A maslo davate ake? Dakujem velmi pekne🙏. Si zlata😘

lacibo
4. nov 2018

@kika6956 skús neskôr ešte skúsiť špenát ( my robíme so smotanou, trošku cesnaku - domáci mladý cesnak a cibuľu, vňate zo záhradky som normálne pridávala do jedla od 8 mes. a malá to aj spapala aj v polievke😉..my robíme z domácej šťavy, ale sú aj v obchodoch také lepšie ( ktoré obsahujú len 100 % paradajky bez soli a konzervantov), aj mleté mäsko chudú hovädzinku už môžete skúsiť ( boloňské špagety) so strúhaným syrom..maslo my celý život len normálne 82 %, žiadne ramy ani nič podobné..ja celkovo študujem zloženia a bez konzervantov a farbív kupujem všetko, a podľa možnosti bio - domáce ak zoženieš, my aj vajíčka domáce ak máme, tak pečiem domáce koláče, piškóty viem, koĺko tam dám cukru..trošku oleja môžeš pridať do každého jedla, normálneho slnečnicového, neskôr aj olivový, mne jedla všetko, aj surovú zeleninu, šaláty.. aj teraz ( 28 mes) pekne papá, jedla už asi všetko (aj kapra na Vianoce), makové koláče, šúlance, orechové, fazuľu, hrachovú kašu, šošovicu, všetky druhy zeleniny, vy už môžete aj ružičkový kel, brokoličku, karfiol....okrem párok, paštét, polotovarov, plesnového syra a lesných hríbov - všetko..🙂

kika6956
autor
4. nov 2018

spenat som skusala,ale nejako jej to nechuti😀. mozno neskor skusim znova. vajicka aj masko davam domace.aj cestovinky aj sosovicu cervenu uz papala. len este nemame ani jeden zubok,tak zatial skoro vsetko mixujem. ale velmi pekne dakujem za tipy. ste zlata. ak vas este nieco napadne kludne napiste,ja budem len rada,lebo uz vsetky kamaratky maju vatcie deti a uz si to nepamataju. dakujem🙏😍

lacibo
6. nov 2018

@kika6956 🙂