Ahojte mamičky,
Mám 7 mesačného synčeka- moje prvé bábätko. Chcela by som si nechať poradiť, ako by mal preňho vyzerať denný jedálniček. Synček je na umelom mliečku. Ďakujem!🙂
@zuzka_sjuz hlavne mal byť už 3 mesiace na príkrmoch
moje jedlo podla CJZD a potom mi nechcelo nic jest kvoli im gebuzinam. a autorke - jedalnicek Vam ma podat aj vasa pediater.
@nykkushka ano dieta musi byt pripravene to je druhy aspekt ale ako pise @nikpa UM uz nestaci a preto sa zacina od ukonceneho 4M, preco vasa pediatricka zvolila tento postup to netusim, zrejme moze mat individualny pristup ku kazdemu dietatu co by bolo uzasne ale vseobecne to stale plati UM od 4. a MM od 6. ak dieta samozrejme prosperuje atd. ak nie tak aj pri MM sa moze zacat skor
Jedna vec je co je plnohodnotna strava, druha ako je organizmus dietata pripraveny.. podla mma zlata stredná cesta, neponahlat sa, nekombinovat moc, nech je co najlahsie srravitelne.. je tolko druhov zeleniny a moznosti ako ich nakombinovat postupne. Ved do roku cca ma ešte cas vyskusat vsetko mozne
@zuzka_sjuz ahoj....mam 7 mesačnú slečnu a teda nás jedálniček ako kedy...zalezi od toho ako jej chuti a čo jej chuti neriesim tabuľky 🙂
Ráno : po prebudeni mlieko
Desiata: jogurt, výživa s piskotou alebo bez
Obed: zelenina,mäso......polievocka
Olovrant-jogurt výživa alebo čerstvé ovocie banán jablko...
Večera: kaša
Medzi tým kojim na požiadanie ale na koľko mala je papkac tak vidím že už jej nestačí len mlieko
Pri prvom synovi som tuším v 7 mesiacoch davala iba obed a mlieko....myslim že záleží veľa od dieťaťa.
@sisa_b ďakujem veľmi pekne 🙂)
@zuzka_sjuz ja som šla podľa Čo jedia zdravé deti a za mňa skvely system. Mala bola kojena, papala hlavne mlieko a prikrmy len ochutnavala. 2 lyzicky maximalne. Ale teda isli sme podľa ich systemu, po roku sa mi krasne rozpapala bez stravovacich zlozvykov. Na ich FB nájdete množstvo inspiracii na jedalnicek, poradia vám ak niečo treba.
@paniduhancikovie ahoj teraz som pozerala tu stránku, to si si musela dat vypracovať a zaplatiť plan a recepty? Vďaka za odpoveď 🙂
@zuzka_sjuz chodte na fb Co jedia zdrave deti. Tam sa dozviete Co potrebujete. Robia aj seminare. Odporucam
@paniduhancikovie @zuzka_sjuz
ja tiez pri oboch do roka podla CJZD a nemaju problemy s nicim zjest.od roka som uz pomaly upustala na taku zlatu strednu cestu 🙂 skuste si pozriet na FB ich odporucania,je tam aj dost receptov a napadov
@aurorastone nie,robia kazdu chvilku webinare na rozne temy,ktore nestoja nejako vela.plus na stranke je kopec rad.maju dve stranky CJZD a CJZD-recepty a typy..treba si nastudovat.ale za mna odporucam minimalne jeden webinar ten do 1roka si zaplatit.ponimaju to dost komplexne..
@aurorastone stránka Čo jedia zdravé deti vám ponukne komplexny nahlad na vyzivu malych deti. Ma to logiku, hlavu aj patu. Ponukaju aj webinare, ktoré si môžte zaplatit, sú vyborne. Ukotvia vás v danej téme, nebudete v nej mať chaos a prídete na to, že stravovať tak malé dieťa je úplne primitivne, len nás to zatiaľ takto jednoducho nikto neucil. Ak budete hľadať inspiracie na jedalnicek, na stránke Čo jedia zdravé deti - recepty a tipy vám mamicky, ktoré sa tam zdielaju ponuknu mnozstvo inspiracii. Nám sa.doma niektoré tak osvedčili, že ich varím doteraz
@zuzka_sjuz moja mala v 7m tusim zelenina/maso/priloha obed.. a ovocie na desiatu.. inak stale mlieko 😊