Jedálniček pre 3-ročné dieťa

5. jún 2023

Maminky, koľko jedia Vaše 3 ročné deti? Koľko mäsa im dávate k obedu? Cca aký veľký kus mäsa, lososa atď? Niektoré mamičky mäso vážia pri menších deťoch. Dávate veľkú porciu mäsa už ako pre dospelého? Ako vyzerá jedálniček Vášho 3 ročného dieťaťa? Môj syn ľúbi všetko, začína viac papať. V pohode zje plný tanier jedla tak ako ja 🙂 Papá 5 x denne. Preto sa pýtam, že aké porcie treba dietaťu dávať. Vaše deti jedia viac ako 5 krát denne? Mlieko moc nemusí, ale kašu, syry, jogurty zbožnuje. Ďakujem.

helcanw
5. jún 2023

Masa zje častokrát viac ako ja 😂 dnes na obed cely kurací rezeň a ešte pýtal 😂 dávam mu toľko koľko si pyta, raz viac raz menej, takze neviem aké presne porcie. Nastastie mu chuti všetko, nemá problém s nejakými jedlami. Jedáva vacsinou 4x denne. Ku hlavným jedlám šaláty/zelenina. Raz denne nejaké ovocie. Každý deň pije mlieko, papa jogurt/ termix - čo si vypýta. Keď chce dostane aj nejakú mlsku - chrumky, keksik… Nerobím drámu z jedla, dávam mu všetko s mierou 🙂 v auguste bude mat 3r.

marianarem
5. jún 2023

Tak ja by som davala tolko, kolko mu chuti a riesila by som az keby som videla, ze sa to zacina uberat zlym smerom - bud ze je dieta prilis baculate alebo prilis chude.
Moj patri medzi slabsich jedakov, urcite nikdy nezje porciu ako my, skor by som povedala, ze tak tretinu az polovicu z nasej. Je stihly, ma 3.5 roka a este len 13.5kg, ale nie je kost a koza.

tosomja
5. jún 2023

Napr.dnes
Ráno mlieko
Desiata rohlík s maslom, šunka, reďkovka
Obed plnená kapusta 😃 jeden väčší kus
Olovrant tvarohový jogurt ovocný, banán
Večera krupica plný tanier.

Včera
Ráno mlieko
Desiata 2 parky s kečupom, bez pečiva (mal na tanieri)
Obed jeden malý zemiak pečený s tatárskou (kuracie na prírodno nechcel)
Polievku tiež nejedol.
Olovrant detská výživa kapsička
Večer mlieko 😶
Čiže skoro nič

andreatytler
6. jún 2023

Ja nemam velmi harmonogram na jedlo. Je sa vtedy ked sme hladni. Niekedy 3x za den a niekedy 5x.
Syn ma 3.5 roka a su dni ked zje za den 4 krajce chleba s maslom, jablko a 2 porcie mlieka a su dni kedy zje za den take iste porcie ako ja na ranajky, obed aj veceru - tiez nechapem kam to dava. Je chudy, ale zdravo.
Myslim ze deti rastu narazovo a tak niekedy potrebuju skutocne vela a niekedy zase skoro nic.