Jedálniček 9-mesačného bábätka

nika279
29. jún 2023

Ahojte, prosím vás ako u vás vyzerá jedálniček 9 mesačného bábätka? Čo a konkrétne v akých časoch papá? Viem, že každá mamina to má trošku inak nastavené preto by som chcela počuť viacero verzií, porovnať to s mojou verziou či to robím dobre a poprípade sa dozvedieť nejaké nové tipy aby som mohla obkukať
a vyskúšať nech je moja malá vždy spokojne napapaná. Vopred ďakujem za rady!

vkatush
29. jún 2023

@nika279 odporúčam profil na Instagrame peknepapkaj 😊 má tam krásne pri receptoch popísané v ktorom mesiaci čo zaviedli, odporúčania rôzne a aj jedálniček na celý deň pridáva. Pre mňa asi najväčšia inšpirácia.

andyka105
29. jún 2023

Ráno ešte nakojím hneď jak sa zobudíme, zvykne pri tom ešte trocha driemkať. potom sa ide hrať cca okolo 8-9 zaspí. keď sa zobudí tak dám prvé jedlo teda buď nejaké ovocie, ovocie s piškótami, chleba s maslom, rožok s maslom, jogurt. podľa toho čo mám doma. o 12 ho nakojím a ide spať. keď sa zobudí tak ookolo 2 dávam obed, zas podľa toho čo máme doma alebo čo máme my na obed. vždy sa snažím variť tak aby som vedela použiť aj pre malého niečo z toho. potom ho zvyknem ešte okolo 4-5 nakojiť a o 6-7 dostáva kašu. dávam mliečne z DM buď krupicovú alebo ryžovú, snažím sa mu to striedať. potom klasika na spánok kojím. v noci sa mi väčšinou dvakrát zobudí, ciže vtedy kojím a ráno zas to isté dookola. 😀 neriaď si inými mamičkami. sprav tak ako je to tvojmu dieťatku a tebe najlepšie. Keď potrebuješ inšpiráciu na to čo variť, dnes sa už dá nájsť na internete kadečo ale mne zo začiatku napríklad pomohla stránka rastiemeschutou.sk tak je vyslovene jedálniček na každý deň. držím palce. 😉

nika279
autor
30. jún 2023

Ďakujem pekne za rady a tipy! Stránky s receptami určite pozriem pre inšpiráciu aby ten jedálniček nebol jednotvárny ale podľa toho čo píšete tak to máme v podstate tak isto nastavené a je pravda, že si treba len všímať potreby a chute bábätka a podľa toho sa riadiť.

zorana999
30. jún 2023

@nika279 keby si sa riadila chuťami dieťaťa tak by ste jedli len sladkosti. Netreba sa hlavne nikam a s ničím ponáhľať. Hlavne veľa veľa veľa zeleniny, na raňajky kaše- nie instantné- ryžová, kukuričná, pšenova. Do obeda ovocie. Obed večera - cojediazdravedeti.sk - odporúčam obetovať 20 eur