Jedálniček 9-mesačného

31. dec 2024

Malý nikdy nebol veľký jedak a ja už neviem čo s ním čo vymýšľať, akonáhle zaradím viac jedla nechce mi to
Ráno vstáva okolo 7 pol 8 a vypije 120 ml mlieka
Okolo 9 pol 10 je desiata väčšinou ovocie
Okolo pol 1 až 1 je obed zeleninový alebo masovo zeleninový
Potom ma taky dlhší poobedny spanok zaspí okolo 2 pol 3 a ťahá do 4,5 potom mu dávam kašu
A večer ešte okolo 7,8 mi vypije mlieko zas 120 ml a spí spokojný do rána až.

danyelia
31. dec 2024

...ale veď keď je spokojný, asi mu to stačí, nerieš

autor
31. dec 2024

@danyelia zrejme stačí len na tej váhe to nejak nejde hore 🙂

gejb
31. dec 2024

Všetko fajn...len toho mlieka mi príde málo. Naša ma tiež 9 a okrem toho co ty píšeš sa v noci zobudí 2x na veľké mlieko 150-180ml ...skus ešte mlieko medzi jedlami keď sa ti v noci nebudi...

lucia13022023
31. dec 2024

Ja som v tomto veku davala mlieko aj pred spaním. Jogurt na raňajky alebo na olovrant by nejedol? Niečo mliečne mi tam chyba.

pribinak
31. dec 2024

Na raňajky chlebík s maslom alebo lucinou a uhorku k tomu, alebo so zltkom a maslom.

martinkatinka
31. dec 2024

V tom obdobi deti tak rychlo nepriberaju, lebo vsak maju aj viac pohybu.
Keby mu to nestacilo, vedela by si to...

matkahelka
31. dec 2024

Biely jogurt? tvrdy syr? lucinu? inu mliecnu zlozku? ak nic z toho nema, tak 240ml mlieka pre 9mes.je velmi malo. cerstvu zeleninu mu nedavas ziadnu?

siska53
31. dec 2024

Mne tam chyba olovrant. Ale asi mu to staci...

autor
31. dec 2024

@siska53 áno asi budem musieť obmedziť nejak ten dlhý poobedny spanok a vopchat tam olovrant

autor
31. dec 2024

@matkahelka ako myslíš čerstvú zeleninu? Varím mu každý deň čerstvé prikrmy

matkahelka
31. dec 2024

Cerstvu myslim, nie varenu. Uhorku, mrkvu, atd. To dietatu vobec nedavas?

autor
31. dec 2024

@matkahelka nie nedávam, ledva zje malý chlieb neviem si predstaviť ako by zjedol uhorku

sasenka5
31. dec 2024

Ahojky, zapojim sa, máme 8m a takmer to isté, mliečka trošku viac, za 24h ale max. okolo 400-500ml a inak len desiata- ovocie, obed- zeleninka, mäsko alebo žltok, cestoviny/ryža,.. a olovrant- kaša..Prosperuje, ale veľmi pomaly, za mesiac nám pribral 150g asi, ale pediatrička je spokojná, pretože on nám zas príkrmy (tuhú stravu) hltá ako divý. Len to mliečko akosi moc nechce. Podľa mňa to má každe dieťa individuálne🙂

matkahelka
31. dec 2024

Nejde predsa o to, aby to cele zjedol. Nech ozuzlava. ani mrkvu ti predsa 9mes.dieta nezje celu. cerstva zelenina ma najviac vitaminov, varom sa vitaminy stracaju. plus dieta spoznava chute. kedy mu tu cerstvu zeleninu zacnes davat? ked odhadnes, ze zje celu uhorku? to bude kedy? potom tu matky 1 a pol rocnych deti pisu, ze dieta nezje ani paradajku, ani papriku, nic. moja dcera v septembri nastupila do skolky a ucitelky boli zhrozene, pretoze drviva vacsina 2 a pol roc.deti nepoznala z domu cerstvu zeleninu.

pralinka86
31. dec 2024

Preco chces menit? Ved ukazkovo spi, je spokojny.. kazdu chvilu si to mozno aj on sam zmeni, zacne menj spavat,bude viac hladny, uvidis ..vzdy je to nejake obdobie. Mozu prist zuby a hned bude zmena. mozes skusit striedat, ale ked ma taky pekny rezim, tak fakt ze nemenim... Len max obmienam jedla/druhy jedal...

saxana000
31. dec 2024

Nasa ma 8 mesiacov mlieko ma rano 120 na desiatu tiez 120 ide na prvy spanok cca hodina. po zobudeni dostane obed prikrm zelenina maso struhivina cestovina co mam.doma to uvarim toho zbasti za misku hore je 2-3hodiny pred spankom este mlieko 60-90 na uspatie.po zobudeni olovrant vyziva keks chlebik s lucinou paradajka alebo biely jogurt kasa s ovocim ako kedy snazim sa striedat tomu olovrantu moc neda skor pooblizuje vyskusa a vypluje to na mna.na dotlacenie este mlieko 60-90 nikedy si este schrupne na pol hodku a pred spanim ma mlieko 120.v noci sa budi raz alebo 2x a to stiahne 120.. viac do nej dostat neviem za 2 mesiace pribrala 650g a narastla 3 cm ale 90 percent casu je na zemi toci sa plazi vymysla sadne si lahne otoci sa zas sa kusok posunie za hrackou za mnou do izby za starsou obera stromcek vyhadzuje skrinky.. spi dobre rastie primerane neriesim..

autor
31. dec 2024

@saxana000 Ježiš to ti závidím že ti vstane aj v noci, čo by som zato dala 🙂

saxana000
31. dec 2024

Ja by som si zas pospala uz konecne viac ako 3h vkuse. 🤣 a tak asi mu to ozaj staci ked kludne spinka. Mozno o mesiac bude inac

gejb
31. dec 2024

Spomínaná uhorka sa odporúča od 9mesiaca. Takže ak si doteraz nedávala, tak si urobila dobre...a uz môžeš začať skúšať.

lilope
31. dec 2024

@autorka to myslíš vážne, že závidíš nočné vstávanie? Vymeň sa so mnou. Moja dcéra má rok a trištvrte a ešte stále sa budí 2x v noci na mlieko nech je akokoľvek dobre večer najedená a sýta. Tiež je cez deň slabý jedák, má 11kg a je štíhla, hocičo nezje. A dala by som všetko za prespatú celú noc, buď rada. Niektoré deti jednoducho jedia málo, pokiaľ nechce a nie je hladný, nič s tým nenarobíš.

marianarem
31. dec 2024

A kolko vazi?

maryetta
31. dec 2024

@lilope kazdy zavidi to co nema.
Moja najmensia ma 11mesiacov. Hore je minimalne 5x za noc. Tuto noc hadam aj 8x. Z toho od 5 do pol7 bola aktivne hore 😭😭😭

lilope
31. dec 2024

@maryetta hrozné, súcitím s tebou. Vždy keď si prečítam takýto príspevok ako je tvoj, poviem si zlaté dva razy, môže to byť aj horšie. Ale vážne by som sa už rada normálne vyspala. A potom si zase poviem ako to, že niektoré deti (väčšina) už v tomto veku prespí celú noc, ale práve tá moja nie? ach.

autor
31. dec 2024

@lilope áno zavidim,ale asi si to nepochopila. Závidím to že sa vám bábo zobudí na papanie že je hladné, nezávidím to že nie si vyspata

andreatytler
1. jan 2025

Do roka ma byt mlieko zaklad stravy. Prikrmy su len na oboznamovanie. Podla mna sa darmo snazis do neho dostat viac. Malo pribera, lebo ma malo mlieka. Deti v tomto veku priberaju z mlieka, nie z prikrmov.